Connect with us

ACTUALITATE

Investiţiile străine directe s-au redus la 6,58 miliarde de euro în 2023

Publicat

1706592516 euro pixabay e1656523156731.jpg
sursa foto: pixabay.com

Conform datelor publicate de Banca Națională a României în ziua de marți, investițiile directe ale nerezidenților în România au scăzut la 6,587 miliarde de euro în 2023, față de nivelul înregistrat în 2022, care a fost de 10,039 miliarde de euro.

„Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 6,587 miliarde de euro (comparativ cu 10,039 miliarde de euro în perioada ianuarie – decembrie 2022), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 6,548 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 39 milioane euro”, se arată în comunicatul BNR.

Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut anul trecut cu 4,86%, comparativ cu 2022, la 7.010 unităţi, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele peste 7.000 de societăţi noi aveau un capital social subscris în sumă totală de 125,66 milioane de dolari, în creştere de aproape trei ori faţă de capitalul subscris al firmelor înmatriculate în perioada ianuarie – decembrie 2022, de 45,56 milioane de dolari.

În decembrie 2023, au fost înmatriculate 563 de societăţi noi cu participare străină la capitalul social.

La finele lunii decembrie 2023, în România existau 251.226 de societăţi

În funcţie de domeniile de activitate, cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea auto şi moto (22,38% din total), activităţi profesionale, administrative, ştiinţifice şi tehnice (22,02% din total) şi transport, depozitare şi comunicaţii (15,99%).

La finele lunii decembrie 2023, în România existau 251.226 de societăţi cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la aproape 69,84 miliarde de dolari.

Cel mai mare număr de societăţi cu participare străină era cu investitori din Italia, respectiv 52.756 (capital subscris de 3,31 miliarde de dolari), dar cea mai mare valoare a capitalului social aparţine firmelor olandeze, respectiv 13,008 miliarde de dolari, în 6.084 de firme. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Maria Cristina Bălăucă, candidat PSD la Consiliul Local Botoșani

Publicat

cristina balauca 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” în la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Maria Cristina Bălăucă, inspector general adjunct al IȘJ Botoșani, care este și candidat PSD la Consiliul Local Botoșani. Maria Cristina Bălăucă a vorbit despre experiența sa ca profesor și cadru didactic și despre noua sa poziție de candidat al PSD Botoșani pentru Consiliul Local al municipiului Botoșani, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 40 de ani, din orașul Flămânzi a fost REȚINUT de polițiști, după ce ar fi furat mai multe lucruri dintr-o locuință

Publicat

hoti.jpg

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 40 de ani, din orașul Flămânzi, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

 

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în perioada 01-14.05.2024, prin forțarea unei ferestre, a pătruns în interiorul unui imobil, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri, constând în telefon mobil, laptopuri, bijuterii și produse cosmetice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 6.000 de lei.

Publicitate


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Seceta și lipsa de investiții îi împing pe fermieri în sapă de lemn. „Dacă mai ține așa o lună, oamenii renunță”

Publicat

index 4 996x600.webp.webp

Publicitate

Pentru cei mai mulți locuitori ai județului Botoșani creșterea animalelor și cultivarea pământului reprezintă singura sursă de trai. În condițiile în care apa este tot mai greu de procurat din cauza investițiilor insuficiente iar câmpurile tot mai arse de soare, mulți vor să renunțe și să emigreze, relatează Adevărul.

Județul Botoșani este al doilea din România ca suprafață a luciului de apă, după Tulcea, având 3.600 de hectare cu apă, o rețea hidrografică cu sute de iazuri și două râuri mari precum Siretul și Prutul. Cu toate acestea, în mod paradoxal, oamenii din mediul rural mai ales mor de sete. Situația este gravă pentru că…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Bogdan Varasciuc, candidat PSD la Consiliul Local Botoșani

Publicat

bogdan varasciuc 1000x600.jpeg

Publicitate

„Invitatul Zilei” în la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Bogdan Varasciuc, Directorul general al companiei municipale de termoficare din municipiul reședință de județ, Modern Calor SA Botoșani, care este și candidat PSD la Consiliul Local Botoșani.

Bogdan Varasciuc a vorbit despre candidații PSD pe care îii spusține dar și despre țintele politice ale PSD Botoșani pentru următorii patru ani, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Publicitate


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe