Connect with us

ACTUALITATE

Înviorare inedită la şcoala din Răşinari, județul Sibiu. Elevii şi profesorii dansează zumba dimineaţa

Publicat

Sursa foto: Ora de Sibiu

Cei 330 de elevi şi profesorii lor de la Şcoala Gimnazială ”Octavian Goga” din comuna Răşinari au găsit o metodă inedită de a se bucura de fiecare dimineaţă cu soare, ei dansează zumba timp de trei minute, după care cântă imnul naţional şi abia pe urmă intră la ore, cu o stare de bine, spune directoarea instituţiei de învăţământ, profesoara Daniela Secu.

Totul a început anul trecut, când directoarea Daniela Secu, profesoară de limba şi literatura română, i-a invitat atât pe elevi, cât şi pe colegii ei profesori să intoneze dimineaţa imnul naţional, în curtea şcolii, atunci când condiţiile meteo sunt bune.

Publicată de Glasul Școlii Octavian Goga pe Marţi, 5 martie 2019

„Eu am avut o idee, fiind an centenar anul trecut, am zis hai să cântăm imnul. Dimineaţa am făcut un program standard, dar când am văzut că elevii (…) au început să întârzie, atunci am zis hai să facem ceva plăcut înainte. Mi-a venit ideea să dansăm cu ei, să facem un pic de mişcare înainte şi după aceea să cântăm imnul şi să intrăm la ore”, a declarat directoarea şcolii din Răşinari.

Ca să-i atragă pe cei 330 de elevi să înveţe imnul naţional şi să îl cânte cu plăcere, directoarea le-a propus profesorilor de sport să-i înveţe pe copii să danseze zumba, pentru ca împreună să se bucure pe ritmurile muzicii.

„La ora 07,55 dimineaţa începe zumba, trei minute, până la 07,58 şi pe urmă două minute se cântă imnul până la fix şi după aceea se sună de intrare”, spune directoarea Daniela Secu.

Iniţial, unii părinţi nu au dorit să se cânte imnul, dimineaţa, în curtea şcolii, spunând că se tem ca nu cumva copiii lor să se îmbolnăvească. Aşa i-a venit directoarei ideea să-i „invite” la dans pe elevi şi profesori.

„Prima dată părinţilor nu le convenea că se cânta imnul, spuneau că pot răci copiii dimineaţa dacă cântă imnul, pentru că îşi folosesc corzile vocale. După care le-am explicat, uite la nişte campionate naţionale, dacă nu au ştiut să cânte imnul sau nu ştii că ai o apartenenţă la o ţară, la un neam, te poate descalifica. (…) Anul trecut erau elevi care după vreo lună nu ştiau că trebuie să stea drepţi, nu ştiau să cânte imnul. Atunci am zis să restabilesc o ordine firească a lucrurilor şi au avut program să înveţe imnul. Pe urmă au început să cânte dimineaţa când e timp frumos. Când plouă, nu. Zumba le-a plăcut enorm. Copiii efectiv se bucură când dansează zumba şi văd că şi unii dintre profesori dansează cu elevii. Ne bucurăm toţi. Înviorarea este într-un mod plăcut, original, ca să ne bucurăm de o stare de bine”, explică directoarea Daniela Secu.

Potrivit directoarei Şcolii Gimnaziale „Octavian Goga” din Răşinari, acest dans de dimineaţă îi ajută pe elevi şi să facă mişcare, pentru că, în cazul unora este o mare problemă, deoarece nu le place să facă sport.

Ea a povestit că zumba nu a fost de la început un dans plăcut de toată lumea. Spre exemplu, băieţii au refuzat, spunând că este un dans pentru fete. În prezent, atât fetele, cât şi băieţii, dansează zumba, după ce au învăţat paşii.

„Unii dansează, alţii nu. La unii le e ruşine. Treptat şi cei care sunt ruşinoşi încep să danseze. De obicei, fetele fac zumba. După ce am văzut că nu vor să danseze băieţii, le-am zis la orele de sport să mai repete cu ei, pentru că nu ştiau paşii. Unii băieţi dansează, alţii nu. Nu îi forţez. Prima dată şi unii profesori erau reticenţi la idee. Când este soare şi e cald, zici că eşti pe litoral aici, se aude muzica la unison”, arată directoarea Daniela Secu.

Intonarea imnului naţional dimineaţa la şcoala din Răşinari se face pentru că directoarea consideră că este bine pentru copii să aibă „nişte valori, nişte principii, care să le rămână pentru o viaţă”.

În comuna Răşinari nu doar copiii şi profesorii de la şcoală sunt activi şi practică sportul, dar şi primarul localităţii. Primarul Bogdan Bucur a participat la Maratonul Sibiu, unde a alergat pentru ca 50 de copii dintr-un centru de plasament să se poată recrea şi plimba cu tramvaiul din Răşinari, unic în judeţ. Tramvaiul leagă Sibiul de Răşinari din anii 1950 şi este considerat un simbol al comunei. Mijlocul de transport, extrem de plăcut turiştilor, a fost repus în funcţiune anul trecut, după o pauză de şapte ani. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Ploi torenţiale la Cluj până miercuri dimineaţa. Cod portocaliu. Precipitaţii de 80 de litri/mp

Publicat

ploaie 2.jpg

Administraţia Naţională de Meteorologie a extins marţi avertizarea Cod portocaliu de ploi abundente la 19 judeţe din Transilvania, Maramureş şi Crişana.

Până miercuri dimineaţa la ora 10:00, în zonele montane şi submontane din aceste regiuni vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40…60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

Judeţele marcate cu Cod portocaliu sunt Caraş-Severin,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Spitalul de Boli Infecțioase Cluj are departament nou de urologie. Investiție de peste 380.000 de lei

Publicat

infectioase urologie 2.jpg

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, dispune de un departament nou de urologie.

Noua structură de specialitate este în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe str. Moților 19 și este dotată cu un ultrasonograf modern, de ultimă generație, dar și cu un car de endoscopie urologică.

infectioase urologie (3)

Dotările permit efectuarea de intervenții urologice minim-invazive, cu o durată de spitalizare cuprinsă între 2 și 7 ore, în regim de spitalizare de zi.

Ce investigații ți intervenții medicale se vor face

„Noul departament simplică activitatea medicală și crește semnificativ accesul pacienților cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. FOTO. UPDATE. Cerul s-a întunecat la Cluj. Plouă TORENȚIAL. Meteorologii nu au mai greșit. Canalele au REFULAT

Publicat

ploiae cluj1.jpg

Nori negri deasupra Clujului. În cateva minute de ploaie, centrul Clujului s-a umplut de apă.

O ploaia torențială, cu tuntete și fulgere s-a abătut deasupra Clujului. De data aceasta, previziunile meteorologilor au fost exacte.

ploaie cluj3

În centru canalele au refulat, iar oamenii fug să se ferească de ploaie.

Citește și: Ploi torenţiale la Cluj până miercuri dimineaţa. Cod portocaliu. Precipitaţii de 80 de litri/mp

ploaie cluj2

În tot județul sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ, chiar și de 80 de litri pe metru pătrat.

Canalele au refulat, iar canalizare a refulat și în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aproape 33 de milioane de lei pentru siguranţa la trecerile peste calea ferată. Rute clujene vizate. Mai puţine accidente?

Publicat

sncfr cale ferata.jpg

CFR Infrastructură şi SRCF Cluj anunţă o investiţie de aproape 33 de milioane de lei pentru mai multă siguranţă la trecerile la nivel cu calea ferată. Numeroase accidente au avut loc şi din cauza unor neajunsuri din acest domeniu.

SRCF CLUJ – INVESTIȚII de 33 de milioane RON pentru SIGURANȚA LA TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

ℹ Obiectiv: proiectare și execuție lucrări de modernizare a 17 treceri la nivel cu calea ferată
ℹ Valoare totală: 32.984.211,94 RON
ℹ Sursa de finanțare: Buget de Stat
ℹ Scop: creșterea gradului de siguranță în traficul feroviar și rutier

ℹ…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe