Connect with us

EVENIMENT

Iohannis a discutat cu Erdogan. Cele două țări au o relație foarte puternică

Publicat

urare anul nou iohannis

Klaus Iohannis a avut joi, o întrevedere cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid. Cei doi șefi de stat au abordat situația din Ucraina, precum și perspectivele de evoluție ale războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

„În cadrul discuțiilor, Președintele României a reliefat nivelul foarte bun al relației de Parteneriat Strategic dintre România și Turcia, iar Președintele Recep Tayyip Erdoğan a subliniat faptul că cele două țări au o relație foarte puternică. De asemenea, cei doi omologi au salutat nivelul în creștere al relațiilor economice, precum și reuniunea recentă a Comisiei mixte economice. Totodată, a fost salutată dinamica în creștere a contactelor politice cei doi șefi de stat reconfirmând dorința comună de a organiza în acest an reuniunea Trilaterală la nivel de Președinți România-Polonia-Turcia”, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, cei doi șefi de stat au convenit, de asemenea, intensificarea cooperării în domeniul energiei, cu relevanță sporită în actualul context de securitate.

 

Iohannis a discutat cu Erdoğan. Cele două țări au o relație foarte puternică: Președintele Turciei a mulțumit pentru sprijinul acordat de România în gestionarea incendiilor de vegetație

 

„Președintele Turciei a mulțumit pentru sprijinul acordat de România în gestionarea incendiilor de vegetație care au afectat Turcia în cursul anului trecut. De asemenea, cei doi șefi de stat au abordat situația din Ucraina, precum și perspectivele de evoluție ale războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, context în care Președintele României a împărtășit evaluarea părții române, inclusiv în urma vizitei efectuate la data de 16 iunie la Kiev, iar Președintele Turciei a informat cu privire la rezultatele demersurilor de mediere pe care le întreprinde. Un alt subiect important a fost tranzitul cerealelor din Ucraina, Președintele Klaus Iohannis prezentând eforturile depuse de țara noastră pentru creșterea capacității de tranzit prin România”, se arată în finalul comunicatului de presă. Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două autovehicule s-au lovit, în zona Dedeman

Publicat

accident rutier la alba iulia. două autovehicule s au lovit, în

Un accident rutier s-a produs joi, în jurul orei 09:50, în zona Dedeman din Alba Iulia. Din primele informații, în evenimentul rutier au fost implicate două autovehicule. 

Pompierii intervin cu...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiectul USR care SCURTEAZĂ durata proceselor în instanță a devenit LEGE

Publicat

ciocan scaled e1675411251414.jpg

Proiectul USR care scurtează durata proceselor în instanță a devenit lege. El a fost adoptat joi în Camera Deputaților.

„Legea USR care prevede repartizarea digitalizată a experților judiciari și ar putea să scurteze durata unui proces chiar și cu un an-doi a fost adoptată, astăzi, în Camera Deputaților. În acest moment, sunt procese care durează doi, trei, patru ani doar pentru că expertiza necesară în dosar este întârziată și cu un an de zile. Se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată. Cât de important e să ai un stil de viață echilibrat

Publicat

sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată. cât de important

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată: este important să urmezi anumite recomandări și să ai o rutină de îngrijire adecvată.

Curăță pielea în mod regulat

Spală-ți fața de două ori pe zi, dimineața și seara, folosind un produs de curățare potrivit pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT Cluj, de neînvins. A câștigat primul meci din semifinale, împotriva FC Argeș, cu 91-71

Publicat

u bt fc arges.jpg

U-BT Cluj-Napoca a început cu dreptul campania de calificare în finala Ligii Naționale de baschet masculin.

Baschetbaliștii clujeni au învins, joi, pe teren propriu acasă, echipa FC Argeș Pitești, în primul meci din semifinale.

U-BT Cluj, de neînvins. A câștigat primul meci din semifinale, împotriva FC Argeș, cu 91-71

Prima parte a întâlnirii a fost una echilibrată cu puncte de ambele părți. La pauză, scorul a fost unul „strâns”, 49-45.

În…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe