Connect with us

ACTUALITATE

Iohannis a promulgat legea care modifică OUG 111/2010 referitoare la indemnizaţia pentru creşterea copiilor

Publicat

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de recuperare a debitelor reprezentând indemnizaţie pentru creşterea copilului, informează Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ a fost adoptat, în 3 aprilie, de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Obiectul de reglementare al legii îl reprezintă modificarea şi completarea OUG 111/2010, în sensul acordării indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului în cuantumul primit anterior, în cazul în care persoana intră în concediul pentru creşterea următorului copil înainte de 12 luni de la împlinirea de către primul copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, dacă din calcul rezultă un cuantum al indemnizaţiei mai mic decât cel primit anterior, dar şi al exonerării de la plata debitelor create în sarcina beneficiarilor indemnizaţiei pentru creşterea copiilor, care au realizat venituri supuse impozitului pe venit, le-au declarat la organele fiscale competente, au achitat impozitele şi taxele prevăzute de legislaţia fiscală şi se încadrează în plafonul prevăzut.

„În situaţia în care persoana, care a beneficiat de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, naşte unul sau mai mulţi copii sau se află într-o nouă situaţie dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creşterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizaţiei conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizaţiei primit anterior naşterii celui din urmă copil, se acordă indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului primită pentru copilul anterior”, prevede textul de lege.

O altă prevedere arată că, prin excepţie, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în situaţia în care realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel net nu depăşeşte de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei.

„Nu se consideră culpă a persoanei, în sensul prevederilor alin. (3), nedeclararea veniturilor pentru care persoana îndreptăţită şi-a îndeplinit obligaţiile fiscale prevăzute de lege”, mai prevede textul.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Misiuni de weekend ale Jandarmeriei Alba, la evenimente desfășurate la Ciumbrud, Luncile Prigoanei și în zona Șugag – Dobra

Publicat

jandarmi alba 1000x600.jpg

La sfârșitul acestei săptămâni, pe raza judeţului nostru vor avea loc mai multe evenimente în spaţiul public astfel că echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba vor executa misiuni specifice, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, pentru ca aceste manifestări să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestării „Ziua Rozelor”, organizată în localitatea Ciumbrud, precum și pe timpul festivalului „Cultură pentru Cultură” din Luncile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Percheziţii în Bihor în cazul unor hoţi care au furat 43.000 euro dintr-o maşină. Printre suspecţi e o "vedetă" care a jefuit 5 bănci în Italia

Publicat

hot montaj01072022.jpg

Un bărbat de 44 ani din Bihor a fost arestat preventiv, iar alţi doi bihoreni, cu vârste de 56 ani, respectiv 23 ani, sunt cercetaţi în libertate, după ce ar fi furat 43.000 euro dintr-un autoturism. Hoţul arestat este o „vedetă”, fiind spărgător cu state vechi, atât în Oradea, unde l-a lăsat pe notarul Florin Pană fără bani şi arme, dar şi în Italia, unde a jefuit 5 bănci, în plină zi, furând bani, bijuterii şi portofele de la angajaţi şi clienţi deopotrivă.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sondaj în parteneriat cu UBB: Românii cred că schimbările climatice sunt reale. Câți vor să facă mai mult în privința deșeurilor

Publicat

gunoi e1590917640799.jpg

Un sondaj de opinie despre protejarea mediului, reciclare și economia circulară a viitorului, realizat în parteneriat cu UBB, arată că aproape 80% dintre români cred că schimbările climatice sunt reale și produc efecte vizibile, motiv pentru care sunt dispuși să facă eforturi pentru protejarea mediului.

Românii cred că schimbările climatice sunt reale, într-o porție foarte mare și, mai mult, cel puțin la nivel declarativ, sunt dispuși să facă mai mult pentru a proteja mediul.

Astfel, peste 43% dintre participanții la sondaj spun că atunci când cumpără un produs sau un serviciu iau întotdeauna…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avertizare meteo COD PORTOCALIU de furtună în 16 localități din județul Alba. În zonele vizate s-a transmis mesaj RO-ALERT

Publicat

furtuna.jpg

Meteorologii au emis vineri seara o nouă avertizare Cod portocaliu de furtună pentru județul Alba.

Zonele vizate sunt: Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Unirea, Jidvei, Șona, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Sâncel, Lunca Mureșului, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă, Fărău, Noșlac, Hopârta.

Avertizarea meteo este valabilă de la ora 20.00 până la ora 21.00.

Se vor semnala vijelii cu rafale ce pot depăși 75…80 km/h, averse torențiale care vor depăși pe arii restrânse 25 – 30 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină.

S-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe