Connect with us

EVENIMENT

Iohannis ar putea anunţa, astăzi, premierul desemnat să formeze un nou guvern

Publicat

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis ar putea anunţa marţi, premierul desemnat să formeze un nou guvern după ce Cabinetul Dăncilă a fost demis, săptămâna trecută, prin moţiune de cenzură.

Potrivit unor surse oficiale, şeful statului va avea, în aceeaşi zi, consultări cu liderul liberalilor, Ludovic Orban, cu preşedintele USR, Dan Barna, şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Vinerea trecută, Klaus Iohannis a avut o altă rundă de întâlniri cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare. De la aceste consultări au lipsit social-democraţii.

Şeful statului afirma atunci că în această săptămână va avea discuţii cu reprezentanţii partidelor „într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie făcut şi de ce trebuie făcut”.

„Vreau să ştie toată lumea că intenţionez să fac repede o desemnare. Cel târziu marţi, voi desemna un prim-ministru care va veni în Parlament cu o propunere de guvern. Contextul desemnării să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesedişti pentru guvernare”, preciza şeful statului vineri.

Iohannis declara că este nevoie de un guvern de tranziţie, adăugând că preferă unul politic, context în care, adăuga el, se conturează posibilitatea constituirii unui cabinet în jurul PNL.

Luni, preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, şi cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, conform declaraţiilor acestora. De asemenea, potrivit unor surse, şeful statului a avut consultări cu preşedintele PMP, Eugen Tomac, şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Parlamentarii PSD nu vor da votul de învestitură pentru noul guvern, decizia fiind luată în unanimitate în cadrul şedinţei care a avut loc luni, potrivit unui comunicat al social-democraţilor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Programul Noua Casă 2024: Doar 100 de garanţii acordate de stat, în prima lună de la lansare. Precizările directorului FNGCIMM

Publicat

programul noua casă 2024: doar 100 de garanţii acordate de

Programul Noua Casă 2024. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat doar 100 de garanţii în programul Noua Casă, în prima lună de la demarare, a transmis joi directorul general al Fondului, Dumitru Nancu.

„Având în vedere că avem o lună de zile de când programul este operaţional, cu toate că am înjumătăţit comisionul de garantare de la 0,3% la 0,15% (pe an – n. r.), costurile notariale la fel au fost reduse prin ordin al ministrului de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AVANCRONICĂ. Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj. Clujenii sunt obligați să câștige pentru a urca pe podium

Publicat

432778526 798937005596925 8338081567194080141 n.jpg

Echipele de fotbal CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe se vor întâlni vineri, 29 martie, de la ora 20,30 pe stadionul Sepsi OSK unde vor disputa partida din etapa cu numărul doi din play-off-ul Superligii, deplasare în urma căreia feroviarii trebuie să se întoarcă cu cele 3 puncte pentru a urca pe podium.

CFR Cluj vine după o înfrângere suferită în Gruia împotriva echipei FC Universitatea Craiova cu scorul de 1 la 2.

Clujenii s-au văzut conduși încă din minutul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un ”pește” și iubita sa din Alba, condamnați la închisoare cu executare. Au obligat o minoră să se prostitueze pe centura orașului

Publicat

un ”pește” și iubita sa din alba, condamnați la închisoare

Un bărbat și o femeie din Alba vor merge la închisoare, după ce au obligat o minoră să se prostitueze, pe centura din Alba Iulia și în gara Bărăbanț. 

Deși faptele s-au petrecut în 2017, o condamnare definitivă a venit abia în 26 martie 2024, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Cei doi, Teodor N.C. și Raluca M.H., au încercat să schimbe sentința, în apel, la instanța superioară din Alba Iulia. Însă magistrații au respins cererea acestora, iar sentința de la instanța de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Publicat

foto: competiții sportive organizate de jandarmeria alba, cu ocazia zilei

La Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia s-au desfășurat miercuri, 27 martie, competițiile sportive cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române la nivelul Jandarmeriei Alba. Cu sprijinul Asociaților Ampoiul și IPA Regiunea 2 Alba, a fost organizat un campionat de fotbal, un turneu de table și o competiție de tenis cu piciorul.

Opt echipe s-au aruncat în lupta pentru titlul de campion la fotbal, 16 jandarmi s-au înscris la turneul de table și 10 la tenis cu piciorul. Competiția a fost una în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe