EVENIMENT
Iohannis: Școlile se redeschid din 8 februarie, în funcție de incidența Covid din fiecare localitate

Școlile se redeschid începând din 8 februarie, în funcție de incidența cazurilor de Covid din fiecare localitate, a anunțat Klaus Iohannis, în urma unei ședințe avute la Cotroceni, la care au mai participat premierul, ministrul Sănătății și cel al Educației.
„Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident că trebuie să respectăm situația din fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte, noi ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure și pentru copii și pentru dascăli”, a spus președintele Klaus Iohannis.
În localitățile în care sunt puține cazuri de Covid, așa numitul scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală, la grădiniță, și ciclu primar, și gimnaziul și liceul.
„În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a opta fizic la școală, fiindcă ei se pregătesc pentru examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a 12-a care se pregătesc de Bacalaureat. În localitățile unde sunt destul de multe cazuri, scenariul roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasale I-IV la școală, restul făcând școala online. Iar în localitățile unde incidența este mai mare, localități care intră în carantină, în mod natural, toată lumea stă acasă”, a mai declarat luni președintele Klaus Iohannis.
Acesta a spus că decizia a fost luată în unanimitate de cei prezenți la întâlnirea de marți de la Palatul Cotroceni.
Președintele a declarat că în ultimele săptămâni „incidența cazurilor de Covid s-a redus un pic” și că „trendul este descendent”.
Acesta a spus că la luarea deciziei s-a ținut cont și de situația din UE, unde doar trei state au menținut școlile închise.
Șeful statului a anunțat că în zilele următoare va fi adoptat un ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, prin care vor fi stabilite cum se verifică dacă elevii sutn bolnavi, la câte cazuri se închid școlile etc.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.
Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.
„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).
Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție a acestei competiții internaționale fiind organizată la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro