Connect with us

EVENIMENT

IPS Percă în Pastorala de Crăciun: Creştinii, chiar şi în zilele lor grele, au reuşit să găsească speranţă în Mesia

Publicat

ips perca

Creştinii, chiar şi în zilele lor grele, au reuşit să găsească mângâiere şi speranţă în Mesia şi să urmeze adevărata lumină.

Arhiepiscopul Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, îndemnă, în Pastorala de Crăciun, la apropierea de credinţă, pentru ca iubirea şi milostivirea lui Dumnezeu să transforme lumea noastră şi să aducă speranţă, pace şi bucurie.

„La Crăciun ne bucurăm pentru misterul Întrupării Cuvântului şi cântăm împreună cu îngerii: ‘Mărire în cer lui Dumnezeu şi pace pe pământ oamenilor de bunăvoinţă’ (Lc 2,14). Pruncul Isus, născut într-o iesle, într-un mediu fragil şi neliniştit, aduce omenirii speranţă şi mântuire, mai ales, mai târziu, prin moartea şi învierea sa, aşa cum este înfăţişat evanghelistul Ioan, pentru că ‘în El era viaţa şi viaţa era lumina oamenilor” Io 1,4).

De-a lungul veacurilor, oamenii au trăit de multe ori în disperare şi au experimentat tristeţi şi temeri, dar creştinii, chiar şi în zilele lor grele, au reuşit să găsească mângâiere şi speranţă în Mesia şi să urmeze adevărata lumină care ‘luminează pe orice om’ din lume. (Ioan 1,9)

Atunci inimile noastre să nu fie tulburate! În acest Crăciun, să cântăm ‘Dumnezeu este cu noi!’ cu mai multă ardoare ca niciodată! Şi apoi să continuăm să o facem adevărată, lăsând ca lumina lui Cristos să strălucească prin noi, în toate cuvintele şi faptele noastre, pentru ca iubirea şi milostivirea lui Dumnezeu să transforme lumea noastră şi să aducă speranţă, pace şi bucurie”, transmite înaltul ierarh.

IPS Percă: ”Nu avem nevoie de multe cuvinte pentru a vesti misterul Crăciunului”

„Cele ale Duhului lui Dumnezeu, rostite de îngerul care anunţă evenimentul, precum: ‘Astăzi vi s-a născut în cetatea lui David un Mântuitor’; sau cuvintele Bisericii pentru a enunţa semnificaţia evenimentului: ‘Pentru noi oamenii şi pentru mântuirea noastră, s-a coborât din ceruri’; sau cele cântate la liturghie pentru a evoca Naşterea lui Cristos: ‘O, ce veste minunată’, Natus est nobis hodie Salvator – Astăzi s-a născut Mântuitorul pentru noi’… ne introduc deja în atmosfera sărbătorilor Crăciunului. Aceste cuvinte şi expresii ar trebui să fie de ajuns pentru a ne apropia de misterul pe care îl celebrăm la Crăciun, dar este nevoie şi de credinţa Mariei pentru a le medita şi a le păstra aproape de inima ei; ar fi nevoie de vocea îngerilor pentru a da glas şi bucuriei noastre; ar fi nevoie de ochii Sfântului Francisc de Assisi pentru a le traduce în adoraţie plină de uimire şi de emoţie”, arată arhiepiscopul.

Crăciunul este sărbătoarea care celebrează venirea continuă a lui Dumnezeu în persoana Cuvântului întrupat în mijlocul oamenilor

„‘Cuvântul s-a făcut trup şi a locuit între noi’ (Ioan 1,14). Crăciunul ne aminteşte de noaptea când ‘poporul, care umbla în întuneric, a văzut o lumină mare’ şi ‘peste cei care locuiau în ţinutul umbrei morţii a strălucit o lumină mare’ (Isaia 9,1). Istoria Crăciunului ne spune cum un mare Mister, născut în inima lui Dumnezeu, a intrat în istoria umană: ‘Cuvântul s-a făcut trup şi a locuit între noi!’ (Ioan 1, 14). La ‘împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său…ca să primim înfierea’ (Gal 4, 4). El a venit să dea sens Creaţiei, istoriei şi fiecărei persoane umane”, spune înaltul ierarh romano-catolic.

”Crăciun fericit, sfânt şi plin de bucurii, sănătate, linişte şi pace, un An Nou prosper”

„Pacea şi bucuria Crăciunului să coboare în fiecare casă şi în fiecare suflet! Vă rugăm să primiţi salutul şi urările noastre, ale mele, ale Preasfinţitului Cornel, episcop auxiliar, ale Înalt Preasfinţitului emerit Ioan precum şi al tuturor colaboratorilor de la Arhiepiscopie, pentru un Crăciun fericit, sfânt şi plin de bucurii! Fie ca fiecare zi a anului viitor să fie plină de lumina şi pacea sa. Aşa cum un nou-născut aduce multă bucurie şi dragoste într-o familie, la fel Naşterea lui Emanuel, Dumnezeu-cu-noi, să aducă bucurie şi dragoste în familiile şi în casele dumneavoastră!

Dumnezeu să vă binecuvânteze cu multe haruri la acest Crăciun şi să vă ţină în sănătate, linişte şi pace, dăruindu-vă un An Nou prosper!”, a transmis IPS Aurel Percă.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Cum se sărbătorește Paștele la Benic. ”Competiția” de ciocnit ouă. Locuitorii păstrează o tradiție de peste 100 de ani

Publicat

foto video: cum se sărbătorește paștele la benic. ”competiția” de ciocnit

În satul Benic, comuna Galda de Jos, locuitorii păstrează o tradiție veche de peste 100 de ani. În ziua de Paște, se adună în centrul localității și ciocnesc ouă roșii. Este prilej de voie bună, dar și de socializare.

În Duminica Paștelui din acest an, cam 50 de oameni s-au adunat după slujba de la biserică în centrul satului, ”la troiță”.

Au venit cu mic, cu mare, tineri, copii sau oameni mai în vârstă. Au adus coșuri cu ouă roșii sau încondeiate.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ambasada SUA face reclamă municipiului Cluj-Napoca. ”E considerat capitala neoficială a Transilvaniei”

Publicat

ambas 5.jpg

Ambasada SUA în România face reclamă municipiului Cluj-Napoca și a postat mai multe fotografii ale orașului în timpul primăverii.

”Cluj-Napoca, al doilea oraș ca mărime din România după populație, se află în partea de nord-vest a României. Orașul este considerat capitala neoficială a provinciei istorice Transilvania.

Titluri deținute

ambasada suaambasada sua

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante centre academice, culturale, industriale și de afaceri din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Zile libere 2024: Când este următoarea minivacanță, după Paște. Câte zile libere vor avea salariații și elevii

Publicat

zile libere 2024: când este următoarea minivacanță, după paște. câte

Zile libere 2024. Când este următoarea minivacanță în 2024, după Paște. Următoarea perioadă cu zile libere va în luna iunie. 

Zilele libere de Paște se încheie marți, 7 mai, atât pentru salariați și miercuri, 8 mai pentru elevi. În luna mai, elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea testări de evaluare națională.

Apoi, în iunile elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor avea examenele naționale.

Următoarea minivacanță va fi de Rusalii, atunci…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod galben de averse, vânt și grindină în județul Cluj, în ziua de Paști

Publicat

1580285222 vant iarna.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru duminică, un cod galben valabil până la ora 16 pentru județul Cluj.

Astfel, se vor semnala local averse care vor acumula peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe