Connect with us

EVENIMENT

Iranul investește masiv în apărarea civilă

Publicat

Iranul a echipat 51 de orașe cu sisteme de apărare civilă, inclusiv cu echipamente ale apărării aeriene, pentru a contracara orice posibil atac străin, au declarat sâmbătă oficiali militari, pe fondul unei escaladări a tensiunilor cu Israelul și Statele Unite ale Americi, potrivit Reuters.

Echipamentele de apărare civilă vor permite Iranului „să identifice și să monitorizeze amenințările prin utilizarea unui software non-stop în funcție de tipul de amenințare și de risc”, a declarat ministrul adjunct al apărării, generalul de brigadă Mehdi Farahi, citat de presa iraniană.

„În aceste zile, în funcție de puterea țărilor, forma luptelor a devenit mai complicată”, a declarat Farahi, adăugând că formele hibride de război, inclusiv atacurile cibernetice, biologice și radioactive, au înlocuit războaiele clasice. El nu a numit țările care ar putea amenința Iranul.

În paralel, generalul de brigadă Qader Rahimzadeh, comandantul cartierului general de apărare aeriană, a declarat că gradul de pregătire a forțelor sale a ajuns la cel mai ridicat nivel.

„Spațiul aerian al țării este astăzi cel mai sigur pentru zborurile autorizate și cel mai nesigur pentru potențialii agresori”, a declarat Rahimzadeh, citat de agenția de știri Mehr.

Iranul a acuzat Israelul și SUA de atacuri cibernetice în ultimii ani, care au afectat infrastructura țării. De asemenea, Iranul a acuzat Israelul, care nu a confirmat și nici nu a negat responsabilitatea, de sabotarea instalațiilor sale nucleare.

De asemenea, tensiunile militare dintre SUA și Iran afectează de mult timp regiunea. În cel mai recent incident, produs la începutul acestei săptămâni, Iranul a capturat drone militare americane în Marea Roșie.

Marți, Marina americană a declarat că a dejucat o tentativă a forțelor navale ale Gardienilor Revoluției din Iran de a captura o navă de suprafață fără pilot la bord, operată de Flota a 5-a americană în Golf. Iranul a declarat că drona reprezenta un pericol pentru traficul maritim.

Separat, mass-media de stat a anunțat că forțele de securitate din nordul Iranului au arestat 12 adepți ai credinței Baha’i interzise. Republica Islamică consideră credința Baha’i o ramură eretică a islamului și îi acuză pe adepții săi de legături cu Israelul, deoarece un sanctuar proncipal, construit în urmă cu mai mult de un secol, se află în Israel.

Grupuri pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty International, au denunțat o intensificare a atacurilor asupra minorității religioase în ultimele luni, cu zeci de arestări și distrugerea de case.

Adepții Baha’i spun că sute de credincioși au fost încarcerați și executați de la revoluția islamică din Iran din 1979. Guvernul iranian neagă că a deținut sau executat persoane pentru credința lor. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Traseu de mobilitate și depou în municipiul Blaj. Ruta pe care vor circula autobuzele. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

traseu de mobilitate și depou în municipiul blaj. traseul pe

Traseu de mobilitate și depou în municipiul Blaj. Primăria Blaj se pregătește pentru realizarea unui traseu de mobilitate și a unui depou. Noul traseu pe care urmează să circule mijloacele de transport public este propus pe străzile Clujului, Gh. Doja, B-dul Republicii, Eroilor și Gării. De asemenea, un depou cu o suprafață de peste 1.100 mp urmează să fie construit pe strada Clujului, în zona intersecției cu stația de epurare. 


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Urs semnalat în localitatea Valea Lungă. Locuitorii au fost avertizați prin sistemul RO-ALERT

Publicat

foto Știrea ta: urs surprins la plimbare pe strada principală

Prezența unui urs a fost semnalată în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 11:20, în localitatea Valea Lungă, zona Valea Podului.

Potrivit ISU Alba a fost transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor din zonă.

Aceștia au fost atenționați să rămână în locuințe și să evite zona.

De asemenea, sunt avertizați să păstreze distanța și să nu încerce să hrănească animalul sau să se apropie să îl…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cercetător UBB: Podul scufundat dintr-o peșteră din Mallorca indică prezența umană 
acum 6.000 de ani

Publicat

mallorca2.jpg

Oamenii ar fi putut ajunge în Mallorca, Spania, cu cel puțin 5.600 de ani în urmă.

Asta arată un nou studiu realizat de profesorul Bogdan P. Onac, cercetător colaborator al Institutului Emil G. Racoviță al Universității Babeș-Bolyai și profesor de geologia carstului și paleoclimatologie la Universitatea South Florida (SUA), alături de colegii săi.

Cercetător UBB: Podul scufundat dintr-o peșteră din Mallorca indică prezența umană 
acum 6.000 de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE. Restricții privind transportul lichidelor în bagajele de mână pe Aeroportul Cluj din 1 septembrie

Publicat

aeroport e1613998578635.jpg

Începând cu data de 1 septembrie 2024, pe Aeroprtul Cluj vor fi impuse restricții temporare privind limitarea volumului recipientelor pentru lichide, aerosoli și geluri la 100 ml transportate în bagajele de mână.

Restricțiile la controlul de securitate al lichidelor în bagajele de mână vin ca urmare a unei decizii a Comisiei Erupene și sunt impuse pe aeroporturile din UE, anunță reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj-Napoca.

Astfel, recipientele pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe