EVENIMENT
Irina Begu, prima româncă calificată în turul al treilea la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în runda a treia a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, miercuri, după ce a învins-o pe italianca Elisabetta Cocciaretto, cu 6-4, 6-4.
Begu (31 ani, 43 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 19 minute de joc, egalându-şi cel mai bun rezultat al său la Wimbledon, realizat în 2015 şi 2021.
Cocciaretto (21 ani, 119 WTA) a câştigat primul ghem al întâlnirii, dar apoi Begu a luat trei ghemuri consecutive, păstrându-şi avantajul break-ului până la finalul setului (6-4). Begu a început actul secund cu break, dar a fost egalată, 4-4, imediat reuşind să câştige contra serviciului (5-4) şi să încheie apoi conturile (6-4).
Begu a încheiat cu 6 aşi şi a comis 4 duble greşeli, tot atâtea câte a făcut şi italianca. Irina nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând singura minge de break a italiencei.
Românca a fost superioară la winners, 18-10, şi a făcut mai puţine erori neprovocate, 13-27.
Begu, care a câştigat şi prima sa confruntare cu Cocciaretto, 6-2, 6-2, în 2020, în primul tur la Roma, şi-a asigurat un cec de 120.000 de lire sterline.
În turul al treilea, Begu va avea un meci foarte dificil cu letona Jelena Ostapenko (25 ani, 17 WTA), a 12-a favorită, care a dispus de belgianca Yanina Wickmayer cu 6-2, 6-2. Românca s-a impus în ambele partide cu Ostapenko, cu 6-3, 6-3 în 2014, în Fed Cup, şi cu 6-3, 6-3, în 2018, în primul tur la Madrid.
Irina Begu, prima româncă calificată în turul al treilea la Wimbledon: La dublu, Raluca Olaru s-a calificat în turul 2
La dublu feminin, Raluca Olaru şi ucraineanca Nadia Kicenok au trecut de cuplul Valentini Grammatikopoulou (Grecia)/Peangtarn Plipuech (Thailanda) cu 6-2, 6-3, după 68 de minute.
Iniţial, favoritele numărul 15 trebuiau să joace contra cuplului germano-francez Tamara Korpatsch/Harmony Tan, însă Tan s-a retras după victoria reuşită la simplu în faţa americancei Serena Williams.
Olaru şi Kicenok au fost net superioare la serviciu, adversarele nereuşind să îşi creeze nicio minge de break.
Olaru şi partenera sa şi-au asigurat un cec de 20.000 de lire, iar în turul secund vor înfrunta britanicele Olivia Nicholls şi Alicia Barnett.
Agerpres
EVENIMENT
Sprijin financiar pentru cultivatorii de legume. Ce sume pot fi accesate prin schema de ajutor de la stat. Condiții

Guvernul va aproba joi, prin hotărâre, schema de ”Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate” în perioada 2025-2027.
Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României, în perioada 2025-2027, pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate.
Sprijinul financiar de ajutor de minimis este de 1,5 euro/mp echivalentul a 1.500 euro/1.000 mp, pentru o suprafață cumulată…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
OPINIE. Marius Moldovan: Până la ce demisie sau destituire va continua sălbăticia de la meciurile ”U”- CFR Cluj?

Nici într-un câine turbat, căzut la pământ și plin de sânge nu îi dai cu piciorul în cap. Totuși asemenea scene s-au întamplat la Cluj când patru tineri oameni (?) i-au dat cu o cărămidă în cap unui jandarm, tatăl a doi copii care a leșinat și a căzut la pământ. Căzut fiind, i-au mai dat cu sete cu piciorul în cap.
S-a întâmplat în anul 2008, iar Poliția și Jandarmeria (de atunci) au reușit identificarea autorilor, urmată de condamnarea la niște ani…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Câți bugetari sunt în România: situația pe ministere. Numărul lor a crescut față de anul trecut

Câți bugetari sunt în România: Numărul bugetarilor a crescut. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2025, de 1.311.451. Sunt cu 4.558 mai multe comparativ cu finele anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).
Peste 64% dintre posturile ocupate erau în administraţia publică centrală, respectiv 841.259 (plus 2.936 faţă de decembrie 2024), iar dintre acestea 621.809 erau în…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.
Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…
Citește mai mult pe Cluj24.ro