Connect with us

ACTUALITATE

Israel: Scade rata de răspândire bolii, la trei săptămâni după lansarea campaniei de vaccinare cu a 3-a doză

Publicat

Sunt semne că rata de răspândire a COVID-19 alimentat de varianta Delta scade în Israel după a treia doză de vaccin, spun oficialii și oamenii de știință.

La mai puțin de o lună de la lansarea celei de-a treia doze de vaccin în Israel, țara vede semne ale unui impact asupra infecțiilor din țară și a ratei de boli severe alimentate de varianta Delta, scrie Reuters.

Delta a lovit Israelul în iunie, exact în momentul în care țara a început să profite de beneficiile uneia dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume.

Cu o economie deschisă și cele mai multe restricții eliminate, Israelul a trecut de la infecții zilnice cu o singură cifră și zero decese la aproximativ 7.500 de cazuri zilnice săptămâna trecută, 600 de persoane spitalizate în stare gravă și peste 150 de persoane care au murit doar în acea săptămână.

Prima țară care a început administrarea cu a treia doză de vaccin

Pe 30 iulie, a început să administreze a treia doză de vaccin Pfizer / BioNtech persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, fiind prima țară care a făcut acest lucru. Joi a extins eligibilitatea la persoanele de minim 30 de ani, vaccinate cu ambele doze în urmă cu cel puțin 5 luni.

În ultimele 10 zile, pandemia scade în rândul primei grupe de vârstă, dintre care peste un milion au primit a treia doză de vaccin, potrivit datelor ministerului israelian al sănătății și oamenilor de știință consultați de Reuters.

Rata de răspândire a bolii în rândul persoanelor vaccinate de peste 60 de ani a început să scadă constant în jurul datei de 13 august și a coborât sub 1, indicând faptul că fiecare persoană infectată transmite virusul la mai puțin de o altă persoană. O rată de răspândire a bolii mai mică de 1 înseamnă că un focar cedează.

Oamenii de știință au spus că rapelul are un impact asupra infecțiilor, dar și alți factori contribuie la declin.

„Cifrele sunt încă foarte mari, dar creșterea foarte mare a ratei infecțiilor și a cazurilor severe a încetinit, la fel și ritmul în care se răspândește pandemia”, a spus Eran Segal, cercetător la Institutul Weizmann și consilier al guvernului.

„Acest lucru se datorează probabil celei de-a treia doze de vaccin, absorbției persoanelor care primesc prima doză și numărului mare de persoane infectate pe săptămână, posibil până la 100.000, care au acum imunitate naturală”, a spus Segal.

Au apărut dovezi care arată că, deși vaccinul este încă extrem de eficient în prevenirea bolilor grave, protecția acestuia scade în timp. Nu există însă un consens între oamenii de știință și agențiile de reglementare că o a treia doză este necesară, iar Organizația Mondială a Sănătății a spus că mai multe persoane din lume ar trebui vaccinate cu prima doză înainte ca oamenii să primească a treia doză.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe