Connect with us

ACTUALITATE

Israelul își deschide granițele pentru turiștii nevaccinați de la 1 martie

Publicat

israel

La doi ani de la debutul pandemiei, turismul din Israel își redeschide complet granițele. Începând cu 1 martie, Israel va permite intrarea pe teritoriul său tuturor turiştilor, indiferent de statutul de vaccinare împotriva COVID-19.

Premierul Naftali Bennett și ministrul Sănătății Nitzan Horowitz, împreună cu ministrul Turismului, Yoel Razvozov au decis încă de duminică relaxarea semnificativă a restricțiilor, acestea fiind adoptate pe fondul scăderii cazurilor noi de coronavirus înregistrate în ultimele săptămâni.

Noile reglementări vor intra în vigoare începând din 1 martie 2022, iar turiștii de toate vârstele vor putea intra în Israel indiferent de statutul de vaccinare împotriva COVID-19. Singura condiție impusă de statul israelian va consta în două teste PCR, unul efectuat înainte de zbor şi celălalt la aterizarea în Israel. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24 de ore, turiștii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara, iar testele antigen nu vor fi acceptate.

Israelul a menținut o politică strictă de frontieră pe tot parcursul pandemiei. Țara și-a închis prima dată granițele în martie 2020 și nu le-a redeschis până la 1 noiembrie 2021. La scurt timp după, guvernul israelian decidea să-și mențină granițele închise până la finele lui 2021, pe fondul valului Omicron. În primul trimestru al acestui an, oficialii din Israel anunțau că turiștii de pretudindeni sunt așteptați în țara lor dacă îndeplinesc condiția de a fi imunizați prin vaccinare, au avut COVID sau prezentau la intrarea în țară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Israel (în cazul persoanelor nevaccinate).

La intrarea în România cetățenii nu intră în carantină dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele 6 luni ori prezintă un test RT-PCR negativ (efectuat cu 72 ore înainte). Carantina de 5 zile se va aplica persoanelor nevaccinate sau netrecute prin boală în ultimele 6 luni, inclusiv celor care nu prezintă un test RT-PCR negativ (efectuat cu 72 ore înainte).

Sursa: Mediafax

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Raze Medical Center Oradea îşi deschide porţile pacienţilor din vestul ţării (FOTO)

Publicat

clinica raze oradea 13.jpg

„Conceptul centrului medical Raze este de a oferi într-un singur loc, cât mai repede posibil, toată gama de investigaţii necesare stabilirii unui diagnostic corect şi implicit tratament. La clinica medicală Raze, veți putea beneficia de consult oferit de medici specialişti, investigaţii imagistice şi probe de laborator, toate în aceeaşi zi, pentru că ştim cât de preţios este timpul dumneavoastră”, anunță noua clinică orădeană.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Marea Britanie: Ipoteci pe 50 de ani, transmise între generații, pentru oprirea crizei imobiliare

Publicat

sursa foto: pixabay
fotografie cu caracter ilustrativ

Guvernul Marii Britanii ia în considerare ipoteci pe 50 de ani, care ar putea trece din generație în generație, pentru a pune capăt crizei imobiliare, potrivit Sky News.

Proprietarii de locuințe ar putea contracta în curând credite ipotecare pe o perioadă de 50 de ani, care să fie transmise copiilor lor după decesul părinților, conform noilor planuri luate în considerare de guvernul Marii Britanii.

Acordurile de creditare de tip japonez ar putea permite oamenilor să cumpere o locuință fără a se aștepta să plătească ratele de rambursare a creditului ipotecar pe parcursul vieții.

În schimb, proprietatea și datoriile restante ar fi transmise copiilor lor.

Întrebat despre acest sistem, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că ia în considerare „cu siguranță” ipotecile între generații.

Acest lucru vine în contextul în care împrumuturile ipotecare au scăzut cu 36% în aprilie, un alt semnal că piața imobiliară în plină expansiune începe să piardă din avânt.

Ideea a fost lansată în cadrul guvernului, deoarece ar putea permite oamenilor să cumpere o casă mai mare decât și-ar putea permite altfel.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Angajări la STAT: Posturile vacante în instituții publice din județul Alba. Calendarul concursurilor și condiții pentru candidați

Publicat

laptop job birou munca pixabay free.jpg

Mai multe posturi sunt vacante în această perioadă în instituții publice din județul Alba.

Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Vezi și DOCUMENT: Guvernul SUSPENDĂ angajările de noi bugetari în instituțiile publice. Ce se întâmplă cu concursurile demarate deja

Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 4 – 8 iulie

Publicat

sigla cao 26112021151.jpg

S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna Iulie 2022, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00. 
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe