Connect with us

ACTUALITATE

Italia devine, de luni, aproape complet „albă”

PublicatArhivă foto

Toate regiunile din Italia intră, începând de luni, în zona „albă”, cu excepția Valle d’Aosta, care rămâne galbenă până pe 28 iunie.

Basilicata, Calabria, Campania, Marche, Toscana, Sicilia și provincia autonomă Bolzano intră, de asemenea, în zonele fără restricții, cu excepția purtării măștilor, a distanțării și cu adunări interzise, conform Agenției ANSA.

Tot de luni începe și carantina de 5 zile pentru cei care sosesc din Marea Britanie, în încercarea de a limita contaminările cu varianta Delta a coronavirusului, care se răspândește în Regatul Unit.

Pe lângă carantina de 5 zile pentru cei care sosesc din Marea Britanie, Italia impune și obligativitatea testării, inclusiv pentru persoanele vaccinate.

Ordonanța ministrului sănătății ridică, în schimb, restricţiile sanitare în vigoare pentru călătorii din Statele Unite, Canada, Japonia şi statele membre ale Uniunii Europene care au aprobat certificatul verde.

Rămâne în vigoare interdicţia de intrare pentru persoanele din India, Bangladesh şi Sri Lanka.

sursa: mediafax.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

ATENȚIE, ȘOFERI! Ploaie torențială pe Autostrada A1 Deva-Sibiu

Publicat

Arhivă foto

Plouă torențial joi la amiază, pe Autostrada A1 Deva-Sibiu.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pe întreg tronsonul autostrăzii A1 Deva – Sibiu este semnalată ploaie torențială și vânt puternic.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto rularea cu mare atenție și asigurarea temeinică la schimbarea benzii de circulație.

Vântul puternic modifică ținuta de drum a autoturismelor, așadar se recomandă să reduceți viteza!

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cozi la Vama Giurgiu. Camioanele care ies din România au de așteptat 90 de minute

Publicat

Arhivă foto

Tirurile care aşteaptă ieşirea din România prin PTF Giurgiu formează o coadă de aproximativ cinci kilometri şi au de aşteptat 90 de minute controlul la frontieră.

„În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru 1.106 camioane, 2.734 autoturisme şi 10.800 persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate 1.083 de camioane, 3.154 autoturisme şi 11.927 de persoane. Controlul se efectuează în prezent pe sensul de ieşire din ţară pe trei artere de circulaţie destinate autoturismelor, respectiv patru artere pe sensul de intrare în România”, a declarat joi, presei, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu pentru camioane este de 90 de minute, iar la intrarea în ţară timpul de aşteptare pentru camioane este de 30 de minute.

Pentru autoturisme timpul de aşteptare la ieşirea din ţară este de 30 de minute şi de 20 de minute la intrarea în ţară prin PTF Giurgiu.

AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: CERT-RO atenţionează asupra unor notificări primite de către utilizatori pe reţelele de socializare

Publicat

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenţionează asupra unor probleme pe care le pot întâmpina utilizatorii de Internet în momentul în care primesc notificări pe canalele de social media.

„Atenţie la notificările primite pe social media. Verificaţi mereu cât de plauzibilă este informaţia primită, validaţi transmiterea ei cu expeditorul, atunci când aveţi suspiciuni, şi scanaţi deopotrivă link-ul cu o soluţie de securitate, înainte de a face click! Atacatorii se folosesc de metoda înregistrării unor pagini cu denumiri care să pară a reprezenta sistemul de notificare al unei reţele sociale (ex: Confirming Page Information, Information Pages, etc.), pentru a da o imagine de autoritate în ochii celor care interacţionează cu postări (…)”, scriu experţii pe propria pagină de Facebook.

Conform CERT-RO, un exemplu de cont Facebook care publică un post de ”avertizare” pentru paginile etichetate cuprinde o ameninţare că activitatea paginii va fi suspendată, „dacă nu se va ‘verifica identitatea’ prin accesarea unui link plasat strategic în textul postării”.

Ce se întâmplă după ce utilizatorul accesează acel link

„Odată accesat acel link, poate duce la infectarea dispozitivului cu malware, sau, în alte variante, poate duce către un site de phishing unde se cer, de obicei, credenţiale de acces la contul de social media.

Odată introduse, aceste date intră în posesia atacatorilor, care pot deturna conturile pentru executarea unor activităţi în scop personal. De regulă, astfel de pagini sunt create special cu acest scop maliţios şi au o durată de viaţă limitată”, explică specialiştii.

Pagina cu probleme a fost creată pe data de 4 august, iar utilizatorii care întâmpină astfel de postări pot raporta aceste pagini pentru tentativă de fraudă (scam) către Facebook, menţionează CERT-RO.

AGERPRES

sursa foto: Facebook / CERT-RO

Citește mai departe

ACTUALITATE

România intră pe ”lista verde” a Marii Britanii, alături de alte state

Publicat

westminster palace

Autorităţile britanice au decis să treacă România pe „lista verde” a statelor cu risc scăzut pentru sănătatea publică din Regatul Unit, în demersul de relansare prudentă a călătoriilor internaţionale, conform unui anunţ postat miercuri pe site-ul guvernului de la Londra.

Alături de România, şi Austria, Germania, Slovacia, Slovenia, Letonia şi Norvegia vor intra pe „lista verde”, începând din 8 august, de la ora 04:00 ora Angliei, se precizează în comunicat.

Tot din 8 august, Bahreinul, India, Qatarul şi Emiratele Arabe Unite vor trece de pe „lista roşie” pe „lista portocalie” a autorităţilor britanice, iar călătorilor complet vaccinaţi din Franţa li se vor aplica aceleaşi reguli ca acelora cu „schema completă” de pe lista portocalie, adică nu vor mai fi nevoiţi să se carantineze.

În acelaşi timp, Georgia, La Reunion, Mayotte şi Mexicul trec pe „lista roşie”.

Guvernul va continua să urmărească datele privind toate statele şi nu va ezita să treacă la acţiune când în situaţia epidemiologică dintr-o ţară apar modificări, se menţionează în comunicat. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate