Connect with us

EVENIMENT

Italia impune noi măsuri drastice pentru a stopa răspândirea COVID-19. Cazurile zilnice de infectare, peste 10.000

PublicatPremierul italian, Giuseppe Conte, a anunţat duminică seară o nouă serie de măsuri pentru a stopa recrudescenţa COVID-19, în special restricţii legate de barurile şi restaurantele şi extinderea muncii de la distanţă, notează AFP.

Aceste măsuri “vor trebui să ne permită să înfruntăm noul val de contaminări care loveşte sever Italia şi Europa. Nu putem pierde timp. Trebuie să punem în aplicare aceste măsuri pentru a evita un nou lockdown generalizat ce ar pune economia în pericol”, a declarat Giuseppe Conte într-un briefing de presă la Palazzo Chigi, sediul guvernului.

Filosofia generală este de a limita la maxim adunările şi promiscuitatea rezultată, propice transmiterii virusului, în spaţiul public sau în locuri private.

În timp ce restaurantele, care vor trebui să afişeze la exterior capacitatea maximă de primire, vor trebui să închidă cel mai târziu la miezul nopţii şi să primească cel mult şase persoane la o masă, barurile vor trebui să închidă la orele 18.00 dacă nu vor fi în măsură să ofere servicii la masă clienţilor pe scaune.

Administraţia va trebui să ia măsuri pentru ca 75% dintre funcţionari să lucreze de la distanţă, regulă recomandată cu tărie şi sectorului privat. Reuniunile de lucru în prezenţă vor trebui evitate în favoarea videoconferinţelor.

Telemunca va trebui să reducă presiunea asupra transportului în comun care, pentru a respecta distanţarea fizică, va trebui să limiteze numărul de călători, în special la orele de vârf.

În acelaşi sens, guvernul a decis că intrarea la orele de curs din şcoli, unde va fi favorizat învăţământul la distanţă, să se facă eşalonat pentru a evita aglomerările.

Sărbătorile şi târgurile locale, foarte răspândite în Italia, vor fi, de asemenea, interzise, afectând un sector care, potrivit sindicatului agricol Coldiretti, reprezintă 34.000 de locuri de muncă şi o cifră de afaceri de 900 de milioane de euro anual.

Sporturile colective pentru amatori, ca fotbal, baschet, vor fi şi ele interzise.

La nivel local, primarii vor putea decide “închiderea pentru public, cu începere de la orele 21.00, a străzilor sau locurilor unde se pot crea aglomerări”, a mai afirmat premierul Giuseppe Conte.

Italia, care până la sfârşitul lui septembrie a fost o excepţie virtuoasă în Europa, se confruntă în prezent cu o creştere îngrijorătoare a numărului de contaminări. Vineri, a trecut pentru prima dată pragul de 10.000 de noi cazuri zilnice şi a rămas peste acest nivel simbolic sâmbătă (10.935) şi duminică (11.705). Circa 150.000 de teste sunt efectuate în fiecare zi în ţară.

Cele mai afectate regiuni sunt Lombardia (nord), Campania (sud), Lazio (centru) şi Piemont (nord-vest). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

ATENȚIE ȘOFERI! Două TIR-uri rămase imobilizate pe o șosea din județul Mehedinți

Publicat

Două TIR-uri au rămas imobilizate pe o șosea din județul Mehedinți.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 56A Drobeta-Turnu Severin – Maglavit, în zona localității Stârmina, județul Mehedinți, din cauza unor defecțiuni tehnice, două autotrenuri au rămas imobilizate pe partea carosabilă.

Nu sunt persoane rănite.

Traficul rutier se desfășoară pe un fir alternativ.

Este semnalată ceață densă în zonă, vizibilititatea fiind redusă sub 50 de metri.

Citește mai departe

EVENIMENT

Poliţist din Suceava și soția lui, trimiși în judecată pentru afaceri cu motociclete şi piese de schimb pentru motociclete

Publicat

Un agent de poliţie din judeţul Suceava a fost trimis în judecată, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată şi fals în declaraţii, în formă continuată, după ce timp de mai mulţi ani ar fi făcut afaceri cu motociclete şi piese des schimb pentru motociclete, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurorii suceveni.

Potrivit sursei citate, agentul, care lucra la un post de poliţie din mediul rural, ar fi încălcat interdicţiile de a „efectua, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale, cu excepţia calităţii de acţionar”.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2013- 2016 agentul de poliţie în cadrul unui post de poliţie din zona rurală a judeţului Suceava, cu ajutorul soţiei sale, inculpată şi ea în acelaşi dosar, care a acţionat ca persoană interpusă (inculpata a realizat cea mai mare parte a activităţii de expediere – primire colete conţinând piese de motociclete şi sume ramburs, iar majoritatea înscrisurilor întocmite, de achiziţie şi de livrare au fost întocmite pe numele acesteia), a desfăşurat în mod continuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită, funcţia de agent de poliţie, respectiv a efectuat în fapt activităţi de achiziţie motociclete şi piese de motociclete, de dezmembrare motociclete, de comercializare motociclete şi piese de motocicletă, către diferite persoane fizice, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, respectiv în perioada 2013 – 2016 a efectuat 560 de acte materiale de livrare (vânzare piese de motocicletă), obţinând venituri brute totale în sumă de 236.250 lei, a efectuat 53 de acte materiale de achiziţii (motociclete, piese de motocicletă, consumabile, servicii de transport şi de curierat) efectuând în acest mod cheltuieli totale aferente în sumă de 71.422 lei, în final, veniturile nete obţinute fiind în cuantum de 164.828 lei”, se precizează în comunicatul procurorilor.

Totodată, în aceeaşi perioadă, agentul de poliţie „a omis evidenţierea în documente contabile a veniturilor obţinute şi nu le-a declarat organelor fiscale, ascunzând sursa impozabilă, cu consecinţa sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat al statului, prejudiciul total cauzat bugetului general consolidat al statului fiind în sumă de 33.989 lei, constând în impozit pe venit în sumă de 24.923 lei şi contribuţii de asigurări sociale de sănătate în sumă de 9.066 lei”.

De asemenea, în perioada 2014 – 2017, cu ocazia completării declaraţiilor de avere impuse de lege, în mod repetat, inculpatul, agent de poliţie nu a declarat în întregime veniturile obţinute în perioada 2013 – 2016, omiţând declararea venitului realizat din activităţile comerciale având ca obiect motociclete şi piese de motociclete.

Procurorii din Suceava au stabilit că agentul a obţinut din aceste activităţi în anul 2013 – 20.509 lei venit brut impozabil, în anul 2014 – 61.685 lei venit brut impozabil, în anul 2015 – 60.395 lei venit brut impozabil, iar în anul 2016 – 93.661 lei venit brut impozabil.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava susţin că veniturile obţinute de poliţist din afacerile ilegale derulate , în sumă totală de 236.250 lei, au fost supuse procedurii de confiscare specială.

În acelaşi timp, prin infracţiunea de evaziune fiscală s-a produs un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 33.989 lei.

În acelaşi dosar, soţia poliţistului a fost trimisă în judecată pentru complicitate la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană şi pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr de 21 de ani căutat de autoritățile din Germania pentru furt, prins de polițiștii din Alba Iulia

Publicat

urmarit arestat
arhiva foto

Un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, căutat de autorităţile din Germania, a fost reţinut de poliţişti. Acesta era urmărit, la nivel internaţional şi este posesor al unui mandat european de arestare, pentru infracţiuni de furt.

Potrivit unui comunicat al IPJ Alba, miercuri, 25 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba l-au identificat, pe raza municipiului Alba Iulia, pe un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autorităţile judiciare din Germania, pentru săvârşirea de infracţiuni de furt.

Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care l-a reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Alba Iuia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițist de 29 de ani din Giurgiu, găsit împușcat în cap, într-o mașină

Publicat

politia nu treceti

Un polițist dintr-o localitate din Giurgiu a fost găsit într-un autoturism împușcat în cap. Bărbatul de 29 de ani se afla în tmpul liber.

Cumplita descoperire a fost anunțată prin apel la numărul unic 112 de către un bărbat. Apelantul a anunțat că într-o mașină se află o persoană plină de sânge.

Polițiștii ajunsi la fața locului au constat că pe drumul comunal 187, la ieșirea din localitatea Găiseni către Căscioarele, a fost identificat un autoturism în interiorul căruia se afla un bărbat care prezenta o plagă prin împușcare la nivelul capului.

Potrivit poliției citată de observatornews, “În urma verificărilor  a fost identificată persoana în cauză ca fiind un tânăr de 29 de ani, având funcția de ajutor șef post, la Postul de Poliție Găiseni, județul Giurgiu, acesta aflându-se în afara serviciului.

Sursa: observatornews.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate