Connect with us

EVENIMENT

Italieni condamnați la închisoare, după ce au aruncat la gunoi corpul unui român mort pe șantierul lor într-un accident de muncă

Publicat

inchisoare

Doi italieni, patroni ai unei firme de construcții din Torino, au fost condamnați la închisoare pentru ucidere din culpă și ascunderea cadavrului unui român care a murit într-un accident produs pe șantier.

Vittorio Opessi, 56 de ani, și Antonino Marino, 55 de ani, au fost condamnați la 7, respectiv 4 ani de închisoare, după ce au încercat să mușamalizeze un accident de muncă mortal care s-a petrecut pe un șantier, aruncând la groapa de gunoi cadavrul angajatului român Mihai Iștoc, de 45 de ani. Pedepsele au fost stabilite definitiv de instanța de judecată, marți, 11 februarie, la aproape 11 ani de la decesului bărbatului român, potrivit publicației Torino Today.

Ajuns în Italia în anii 2000, Mihai Iștoc, și-a găsit un loc de muncă la negru la firma celor doi italieni. Pe data de 8 iunie 2009, el a murit pe un șantier din localitatea Venaria Reale, 16 kilometri distanță de Torino, în urma unui accident teribil. În timp ce spărgea un zid la înălțime, Mihai s-a dezechilibrat și a căzut de pe schelă murind pe loc, scrie sursa citată.

Cadavrul lui a fost descoperit de un alt muncitor român, care i-a alertat pe patroni. Aceștia s-au decis să mușamalizeze totul, pentru a nu risca vreo consecință legală, având în vedere că românul nu era angajat cu forme legale.

După ce l-au „convins” pe muncitorul român care a făcut cumplita descoperire să tacă, cei doi patroni italieni au pus cadavrul românului pe o canapea veche și l-au aruncat la o groapă de gunoi aflată la 60 de kilometri de șantierul unde a avut loc tragedia.

Trupul a fost descoperit câteva zile mai târziu, însă fața era complet desfigurată, astfel că identificarea a fost făcută abia după patru ani. În tot acest timp, familia lui Mihai l-a dat dispărut și a făcut eforturi uriașe de a-l localiza, potrivit Torino Today.

Într-un final, în baza probelor existente și a unui test ADN, s-a descoperit că trupul neînsuflețit de la groapa de gunoi îi aparține românului Mihai Iștoc. A urmat o anchetă dificilă pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu bărbatul și cum a ajuns la groapa de gunoi. Misterul s-a spulberat abia după ce colegul lui, românul care i-a descoperit cadavrul, s-a decis să vorbească.

„Am trecut pe la el, pe șantierul de lângă cel unde lucram eu. L-am găsit mort”, le-a mărturisit anchetatorilor românul care a descoperit corpul lui Mihai. El a mai spus că a fost amenințat de cei doi italieni: „Ține-ți gura, nu spune nimic nimănui! Gândește-te la familia ta, ne ocupăm noi de tot”.

Judecătorii de la Curtea de Casație i-au condamnat în mod definitiv pe cei doi italieni în cursul zilei de marți, 11 februarie 2020, la 7 ani de închisoare pentru Vittorio Opessi și doar 4 ani de închisoare pentru Antonino Marino.

Sursa: torinotoday.it

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Casa de Pensii Alba, anunț pentru pensionari. Când urmează să fie virați banii pentru plata pensiilor

Publicat

când intră pensiile în martie 2024, pe card și prin

Casa de Pensii Alba, anunț pentru pensionari. Reprezentanții Casei Județene de Pensii Alba au transmis luni că au fost făcute toate demersurile necesare pentru a vira, până la data de 30 aprilie, sumele necesare către CN Poșta Română SA și băncile comerciale cu care are încheiate convenții pentru plata drepturilor de pensi.

Astfel, toți pensionarii din județ urmează să își primească pensia aferentă lunii mai 2024 în următoarele zile, înainte de Sărbătorile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Prins cu un PISTOL de tip airsoft pe strada Piezișă din Cluj-Napoca. Polițiștii au confiscat arma

Publicat

politie piezisa2.jpg

Un tânăr de 21 de ani a fost prins pe strada Piezișă cu un pistol de tip aersoft și un încărcător cu bile.

Chiar dacă este o armă neletală, polițiștii clujeni au ridicat arma și fac cercetări în acest caz.

Prins cu un PISTOL de tip airsoft pe strada Piezișă din Cluj-Napoca. Polițiștii au confiscat arma

La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 02.00, Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Cluj-Napoca, care desfășurau activități de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: „Săptămâna verde”, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș. Activități creative și educative pentru copii

Publicat

foto: „săptămâna verde”, la centrul cultural „lucian blaga” din sebeș.

La Sebeș, „Săptămâna Verde” a adus o explozie de activități creative și educative, reunind comunitatea în jurul valorilor de conservare a mediului înconjurător și de promovare a unui stil de viață sustenabil.

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost gazda unor evenimente pline de culoare și inspirație, aducând împreună peste 2.000 de copii, însoțiți de părinți, bunici și cadre didactice, pentru a celebra frumusețea naturii și a învăța despre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Taxa pe lux: Neclarități mari în lege. Cine sunt românii care vor trebui să o plătească

Publicat

taxa pe lux: neclarități mari în lege. cine sunt românii

Taxa pe lux: Cine sunt românii care vor trebui să o plătească și ce neclarități sunt în lege. Existența acestei taxe este încă un exemplu de impozitare progresivă, nerecunoscut de Guvern. 

O nouă obligație fiscală intră în vigoare în România. ANAF va începe să trimită notificările pentru plata „taxei pe lux”. „Taxa pe lux” a fost adoptată încă de anul trecut și e valabilă începând cu acest an.

Astfel, potrivit legii, românii care dețin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe