Connect with us

EVENIMENT

Izolarea persoanelor cu COVID rămâne necesară, dar nu va fi dublată de control

Publicat

alexandru rafila
sursa foto: Facebook / Alexandru Rafila

Izolarea persoanelor diagnosticate cu Covid rămâne necesară și după ridicarea restricțiilor, dar vor dispărea controalele pe care autoritățile le făceau până acum pentru verificarea respectării deciziilor de izolare, a anunțat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

„Izolarea unei persoane simtomatice este normală. Aceeași recomandare o avem și pentru alte tipuri de afecțiuni, dacă ai gripă trebuie să te izolezi, Sigur că este o diferență, izolarea nu este dublată de control, pentru că acest control al izolării va dispărea, dar asta nu înseamnă că dacă avem simptome, dacă se confirmă diagnosticul, trebuie să împrăștiem infecția. Este o conduită pe care nu avem cum să o încurajăm, dimpotrivă. Izolarea estre esențială și pentru o videcare mai rapidă. Chiar dacă primești tratament ambulatoriu este bine să fii izolat, inclusiv de membrii familiei, astfel încât să nu transmiți infecția”, a declarat marți Alexandru Rafila.

Acesta susține că în momentul în care o persoană este diagnosticată cu Covid se izolează și primește automat concediu medical.

„În ceea ce privește carantina, acolo procesul de evaluare a legislației continuă și în acest moment, pentru că este nevoie de o decizie a CNSU, și așteptăm să găsim o soluție legată de carantină, să vedem dacă ea va continua sau nu și în ce condiții”, a precizat ministrul Sănătății. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Temu și Shein luate la control de ANPC: Ce verifică inspectorii. Recomandări pentru clienții celor două siteuri de cumpărături

Publicat

temu și shein luate la control de anpc: ce verifică

Temu și Shein luate la control de ANPC. Două dintre cele mai folosite site-uri de cumpărături, Temu și Shein, sunt verificate de ANPC. Instituția a precizat că verfică cele două site-uri într-un comunicat de presă. 

ANPC verifică să vadă decă cele două site-uri ar încălca legea sau nu, în relația cu clienții.

Ce verifică ANPC

„Acţiunea se concentrează asupra posibilelor practici comerciale incorecte ale comercianţilor, în relaţia cu consumatorii, susceptibile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Gradație de merit 2024. Modificări la calendarul concursului pentru profesori. Anunțul ministrului Educației

Publicat

prelungirea contractului de muncă pentru profesori. reactualizarea dosarelor la inspectorate

Gradație de merit 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că metodologia de acordare a gradației de merit – sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial.

Cele mai importante modificări, comparativ cu datele prezentate în proiect, vizează graficul desfășurării concursului.

Potrivit sursei citate, perioada de depunere a dosarelor la unitățile de învățământ este 13-21 mai 2024.

Evaluarea este programată în perioada 24 mai – 12 iunie.

Termenul pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Lumina soarelui, motivul de fericire al Ioanei Palcău, femeia de 104 ani din Alba Iulia: ”Dumnezeu mi-a dat Raiul pe Pământ”

Publicat

video lumina soarelui, motivul de fericire al ioanei palcău, femeia

Îmbrăcată în haine tradiționale, pe un fotoliu din casă, cu zâmbetul pe buze, o femeie, își aduce aminte de copilărie. Este Ioana Palăcu are 104 ani și locuiește în Alba Iulia alături de familie.

Găsește fericirea și bucuria în lucruri simple: în lumina soarelui, pe care o vede pe geam, în fiecare dimineață. 

 Cu zâmbetul pe buze a vorbit despre viața la Meteș, localitate din care se trage și despre fericirile pe care le-a avut în viață. 

De perioada în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz. Obiceiuri din satele Clujului

Publicat

sfantul gheorghe11.jpg

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz era un obicei întâlnit la sate, și nu doar în Cluj sau în Transilvania, ci în tot spațiul românesc.

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, sau Sângeorzul cum este numită în calendarul popular, era marcată în vechime în lumea satului prin diverse rituri, practici și gesturi, care aveau menirea să asigure protecția oamenilor, a casei, a animalelor, dar și rodul pământului.

Purificarea prin rouă și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe