Connect with us

EVENIMENT

Jandarm suspect de abuz sexual asupra unei minore dintr-un centru familial, în Sântana

Publicat

politie masina

Procurori ai Parchetului Militar Timişoara şi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad fac cercetări cu privire la presupuse abuzuri sexuale comise asupra unor minore aflate într-o casă de tip familial din oraşul arădean Sântana, după ce au fost reclamaţi un jandarm şi un alt bărbat, ale căror soţii erau angajate ale centrului respectiv.

Şeful Parchetului Militar Timişoara, colonel magistrat Radu Ilina, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că a fost începută o anchetă penală, însă procurorii militari se ocupă doar de cercetarea jandarmului reclamat.

„Se fac cercetări cu privire la un militar reclamat în acest caz, în timp ce cu privire la persoanele civile reclamate a fost declinată competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad”, a declarat Radu Ilina.

Procurorii militari au efectuat deja primele audieri, însă deocamdată nu pot da publicităţii informaţii din dosar.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor arădeni implicaţi în acest caz, cercetările au fost începute după ce o fată de 14 ani, aflată cu patru ani în urmă în casa de tip familial „Casa Vera”, din oraşul Sântana, a sesizat, în luna martie, că ar fi fost abuzată sexual de doi bărbaţi, soţi ai două angajate ale centrului, unul dintre ei jandarm.

Presupusele abuzuri asupra acestei fete ar fi avut loc când ea avea aproximativ 10 ani, însă copila ar fi povestit doar recent ce s-a întâmplat, familiei la care se află cu măsură de plasament, care a decis să depună plângerea penală.

Iniţial, plângerea fusese depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, însă procurorii şi-au declinat competenţa către Parchetul Militar, fiind implicat un jandarm.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad au declarat, pentru AGERPRES, că toţi cei şase angajaţi din „Casa Vera” sunt cercetaţi disciplinar şi au fost mutaţi în alte centre pe perioada anchetei procurorilor.

„Am fost sesizaţi cu privire la un presupus caz de abuz sexual. Am decis la tot personalul din acest centru să fie înlocuit pentru ca vechii angajaţi să nu mai fie în preajma copiilor. Pe parcursul cercetărilor, cei şase angajaţi au fost trimişi în centre pentru persoane adulte şi vor fi cercetaţi disciplinar”, a declarat directorul adjunct al DGASPC Arad, Rodica Crainic.

În „Casa Vera” din Sântana există, în prezent, 12 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Bosch inaugurează a doua clădire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj-Napoca. Investiția, 21 de milioane euro

Publicat

centrul de inginerie bosch cluj 2 e1713873196980.jpg

Compania Bosch a inaugurat cea de-a doua clădire de birouri construită în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca, în urma unei investiții de aproximativ 21 de milioane de euro, pe o perioadă de trei ani. Investiția totală, începută în 2017, în cele două clădiri ale centrului din Cluj se ridică la peste 50 de milioane de euro.

Deschiderea oficială a avut loc, marți, în prezența managementului local al companiei și a reprezentanților autorităților și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 20 de elevi de la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au reușit calificări la etape naționale de olimpiadă

Publicat

peste 20 de elevi de la colegiul ”horea, cloșca și

Peste 20 de elevi de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au reușit performanța calificării la etape naționale de olimpiadă. Aceștia participă în perioada aprilie-mai la competițiile naționale, alături de alți elevi din țară.

Majoritatea s-au calificat la etapa națională la olimpiade precum engleză, franceză, română, matematică.

Reprezentanții colegiului au prezentat lista elevilor care participă la olimpiade naționale.

Elevi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Țeapa ”coletul la 9,93 de lei”. Cum funcționează înșelătoria care promite că Poșta Română își eliberează depozitele

Publicat

Țeapa ”coletul la 9,93 de lei”. cum funcționează înșelătoria care

Țeapa ”coletul la 9,93 de lei”. Tentativă de fraudă online în numele Poștei Române. 

”Colete pierdute la doar 9.93lei ! Eliberăm urgent depozitele poștale și vindem peste 1.000 de colete pierdute! Pentru a cumpăra, intrați pe site și plasați comanda!”

Așa sună anunțul postat pe o clonă a paginii de Facebook a Poștei Române. Doar că anunțul este fals, iar pagina nu aparține instituției.

Este o nouă tentativă de fraudă online, menită să păcălească…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alin Tișe: Avem finanțare pentru începerea construcției Spitalului Pediatric Monobloc

Publicat

spital pediatric monobloc 3 scaled e1689592864140.jpg

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a anunțat că există finanțate și ca va putea începe construcția Spitalului Pediatric Monobloc.

Președintele CJ Cluj a precizat că există finanțare, practic o parte din bani, care va permite demararea lucrărilor.

Alin Tișe: Avem finanțare pentru începerea construcției Spitalului Monobloc pentru Copii

„Actul normativ pe care Guvernul l-a emis cu privire la finanțarea unităților noi spitalicești prevede…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe