Connect with us

EVENIMENT

Jandarmii montani din Harghita au recuperat patru turişti care s-au rătăcit după ce au folosit o aplicaţie telefonică

Publicat

Jandarmii montani din Băile Tuşnad au căutat şi recuperat, sâmbătă, doi adulţi şi doi copii care s-au rătăcit pe munte, după ce au folosit o aplicaţie de telefonie mobilă, care i-a îndrumat într-o altă direcţiei decât cea dorită.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, o femeie din Sibiu a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că, împreună cu o altă femeie şi doi minori, s-au rătăcit.

„Din primele indicii furnizate colegilor de la postul montan, a reieşit clar că cei patru se află în deplasare, într-o cu totul altă direcţie decât cea dorită. Şi asta deoarece, necunoscând zona şi bazându-se pe o aplicaţie telefonică, în loc să se deplaseze spre Lacul Sfânta Ana, au plecat spre localitatea Lăzăreşti, pe un drum forestier, neştiind că maşina lor era parcată chiar în rezervaţia naturală. Acestea au rezultat din discuţiile purtate cu jandarmii montani, care, solicitând informaţii suplimentare, au înţeles că cei patru au trecut de bariera rutieră care e situată la intrarea în rezervaţie, doar că, în loc să plece pe drumul asfaltat ce coboară spre lac, au pornit pe drumul forestier, care nu este chiar accesibil”, a precizat IJJ Harghita.

Turiştii au fost găsiţi de jandarmi, care i-au adus în siguranţă la autoturismul lor.

Sursa citată a mai precizat că aceştia nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind doar speriaţi şi epuizaţi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Publicat

euro e1585126946240.jpg

Calmul temporar existent între atacul Iranului asupra statului evreu și momentul în care Israelul va răspunde cu aceeași monedă, a redus aversiunea față de risc dar și prețul petrolului.

Cursul euro a scăzut miercuri de la 4,9763 la 4,9754 lei, într-o ședință în care tranzacțiile s-au înghesuit în culoarul 4,975 – 4,976 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Evoluția leului nu a fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Are peste 340 de ani, iar drumul până la ea este o aventură în sine

Publicat

video: cum arată cea mai veche casă din comuna rimetea.

Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Comuna este una dintre cele mai atractive locuri din Alba pentru turiști.

Pe lângă casele albe, ospitalitatea gazdelor, gulașul tradițional și peisajul superb, comuna mai este cunoscută pentru încă un obiectiv turistic. 

Ascunsă de ochii lumii, într-o parte a localității se află cea mai veche casă din comună. O casă veche de peste 340 de ani.

Drumul până la ea este o aventură în sine. O stradă îngustă, de mai bine de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

TikTok trebuie să funizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite

Publicat

peste 7 milioane de români utilizează tiktok în fiecare lună

TikTok trebuie să funizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite pe care l-a lansat și are termen să o facă până joi. 

Asta în contextul în care există temeri că ar putea crește dependența copiilor de videoclipurile de pe platformă, transmite Radio România.

TikTok Lite, aplicație lansată în Franța și Spania în această lună, oferă utilizatorilor premii, cum ar fi vouchere Amazon, carduri cadou prin PayPal sau TikTok Coins pentru diferite…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor. Cum este sărbătorită la Sebeș

Publicat

18 aprilie: ziua internațională a monumentelor și siturilor. cum este

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este sărbătorită și la Sebeș, transmit reprezentanții primăriei orașului.

Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să atragă atenția asupra unor valori inestimabile și irepetabile, în multe cazuri puse în pericol și chiar amenințate cu distrugerea.

ICOMOS…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe