Connect with us

EVENIMENT

Jandarmii şi poliţiştii au intervenit de 9 ori, la sfârşitul săptămânii, pentru îndepărtarea urşilor din județul Harghita

PublicatJandarmii şi poliţiştii harghiteni au fost solicitaţi de 9 ori, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru îndepărtarea urşilor din localităţile Băile Tuşnad, Izvoru Mureşului şi Odorheiu Secuiesc, prezenţa acestora fiind semnalată prin numărul de urgenţă 112.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, primul apel a fost făcut sâmbătă, la ora 3,03, de o turistă venită în Băile Tuşnad care a solicitat intervenţia autorităţilor deoarece un urs era prezent în curtea casei unde era ea cazată şi se temea că acesta va încerca să intre în imobil. A fost solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie care să intervină până va sosi şi grupa de intervenţie a jandarmilor trimisă de la Miercurea Ciuc. Din câte se pare, ursul a fost atras de resturile depozitate în curte, dar şi de mirosul de mâncare din interiorul casei. La sosirea echipajelor, ursul plecase, acesta provocând unele pagube materiale.

Sâmbătă au mai fost primite două apeluri, la o distanţă de 4 ore, ambele semnalând prezenţa unui urs în spatele unui hotel din staţiunea Băile Tuşnad. De fiecare dată a fost trimis la faţa locului un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, urşii fiind alungaţi în pădure.

Duminică au fost primite şase apeluri, trei din Băile Tuşnad, două din Izvoru Mureşului şi unul din Odorheiu Secuiesc.

În cazul celor trei apeluri, făcute din Băile Tuşnad, prezenţa ursului nu a fost confirmată, precizează sursa citată. În cazul ultimului apel, prin care a fost semnalată prezenţa ursului pe strada Gării, animalul sălbatic a provocat pagube materiale. În toate situaţiile, la faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie.

De asemenea, jandarmii şi poliţiştii au intervenit duminică de două ori la Izvoru Mureşului, pentru îndepărtarea unui urs prezent în localitate.

Şi la Odorheiu Secuiesc a fost semnalată, duminică seara, prezenţa unui urs în cartierul Cerehat, la faţa locului fiind trimis un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş, care a îndepărtat ursul din apropierea zonelor locuite.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Cutremur de suprafață în Cluj

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea 2,1 s-a produs, vineri după-amiază, în Cluj. Seismul a avut loc la adâncimea de 2 kilometri.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, vineri la ora 17.23 s-a produs în Transilvania, județul Cluj, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 2 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 63 km N de Cluj-Napoca, 152 km E de Oradea, 167 km N de Sibiu, 173 km E de Debrecen, 188 km SV de Chernivtsi, 190 km S de Ivano-Frankivsk, 224 km NV de Brașov, 233 km NE de Arad, 243 km V de Bacău și 250 km E de Miskolc.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 100.000 de doze de vaccin Moderna au fost livrate României

Publicat

Arhivă foto

Peste 100.000 de doze de vaccin Moderna au fost livrate vineri României. Acestea vor fi depozitate la București.

112.800 doze de vaccin Moderna au intrat vineri în România și vor fi stocate în depozitul Companiei Naționale Unifarm SA.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin sunt duse la București pe cale terestră.

În perioada următoare dozele vor fi distribuite în centrele regionale din țară.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, până în prezent, 1.592.400 de doze Moderna au fost recepționate, iar 724.434 au fost utilizate pentru vaccinarea populației.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Medicii români sunt vânați de clinici din străinătate. Ce salarii pot avea aceștia

Publicat

medic
Arhivă foto

Medicii români sunt vânați de clinici din străinătate, cu salarii de până la 10.000 euro pe lună, cele mai căutate specializări, cu salarii între 6.000 și 10.000 de euro fiind medicina de familie, ginecologie, dermatologie, gastroenterologie, oncologie, stomatologie și chirurgie, anunță BestJobs.

În prezent, pe platforma BestJobs sunt în total peste 3.000 de anunțuri pentru locuri de muncă în domeniu, cu oferte salariale care depășesc 2.000 euro. Dintre acestea, 5% sunt oportunități pentru medicii români de a lucra în alte țări, cu pachete de beneficii care ajung și la 10.000 de euro.

Printre țările care își caută activ personal medical la noi în țară sunt Franța, Suedia, Olanda și Belgia, cu cele mai multe anunțuri pe platforma de recrutare.

Clinicile străine încearcă să atragă candidați specializați români

Clinicile străine încearcă să atragă candidați specializați români prin oferte care, pe lângă salariul mare, includ o bază de pacienți garantată, sprijin în relocare și mediu de lucru cu specializări diverse.

„Observăm cum anunțurile postate de clinicile europene oferă medicilor români salarii cu mult peste ce pot obține în România, pornind chiar și de la primele niveluri de pregătire. Dacă în România, un medic rezident poate accesa o poziție cu un salariu net de 7.000 de lei, în străinătate, salariul pentru același rezident poate începe de la 2.000 de euro.

Tocmai de aceea, mulți medici optează pentru un job în străinătate încă de la terminarea facultății. În plus, spitalele și clinicile din afară știu că medicii români sunt foarte bine pregătiți, lucru care îi determină să caute personal la noi în țară, în număr așa mare”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

IT / Telecom, Management și Inginerie, domenii în România prin care se poate ajunge la salarii de 6.000 euro

Și în România există, totuși, domenii în care românii pot ajunge la salarii de 6.000 de euro. Printre acestea, se numără IT / Telecom, Management și Inginerie, arată datele din platformă.

În ceea ce privește nivelul salariilor medii în România, IT / Telecom rămâne domeniul care oferă cele mai mari salarii, chiar și în condițiile în care creșterea față de ultima jumătate a anului 2020 a fost de numai 13,8%, conform datelor BestJobs. Rămâne, totodată, și un domeniu foarte stabil, pentru care cererea de candidați este în continuă creștere.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident neobişnuit în Prahova. Femeie accidentată de propria-i maşină

Publicat

Un accident neobişnuit a avut loc vineri după-amiază într-o comună din Prahova. 

Accidentul rutier a fost în comuna Cerașu.

O șoferiță în vârstă de 46 de ani a lăsat mașina fără frâna de mână trasă. Mașina s-a pus în mișcare și a prins-o sub auto.

Victima este conștientă.

Citește mai departe