Connect with us

ACTUALITATE

Jandarmii, solicitați să alunge urșii în mai multe localități din Harghita. 10 intervenții în weekend

Publicat

Jandarmii harghiteni au intervenit de 10 ori, de vineri până duminică, pentru alungarea urșilor din mai multe zone.

Într-unul din cazuri un urs a ajuns lângă un hotel din Băile Tușnad, iar în alt caz lângă un cimitir. De la începutul anului jandarmii au avut peste 300 de intervenții similare.

De vineri și până luni au fost primite 10 apeluri prin 112 prin care era semnalată prezența unor urși în localitățile Miercurea Ciuc, Băile Tușnad, Văleni, Odorheiu Secuiesc, Păuleni, Șicasău și Lacu Zetea.

Patru apeluri au fost înregistrate vineri, primul la ora 02:04, prin care ne era semnalată prezența unui urs în apropierea campingului din împrejurimea Lacului Zetea.

Patrula de jandarmerie trimisă acolo nu a mai găsit ursul.

Următorul apel primit la ora 22:05 și semnala prezența unui urs la izvorul de apă minerală din cartierul Șumuleu, municipiul Miercurea Ciuc. La fața locului a fost trimisă imediat o patrulă de jandarmerie, care a trecut la îndepărtarea acestuia înspre zona împădurită.

Ultimul apel de vineri a fost primit la ora 23:05, fiind și de această dată necesară intervenția jandarmilor pentru alungarea unui urs ce era prezent în apropierea unui complex turistic din orașul Băile Tușnad.

Vineri a mai fost primit un apel la ora 09:21, prin care era semnalată prezența unui urs la o stână din apropierea satului Văleni, comuna Feliceni, animalul sălbatic părăsind însă zona singur.

Sâmbătă au fost înregistrate tot patru apeluri, două din Odorheiu Secuiesc și două din Băile Tușnad.

În ceea ce privește intervențiile din Băile Tușnad, acestea au fost solicitate la orele 22:04 și 23:50, fiind anunțate prezența a câte unui urs în apropierea unui hotel, respectiv strada Gării, de fiecare dată patrula de jandarmerie îndepărtând ursul în afara zonelor locuite.

Apelurile din Odorheiu Secuiesc au fost făcute la orele 23:27 și 23:53, cetățenii semnalând posibila prezență a unui urs pe strada Kis Köves și strada Însorită. La apeluri s-a deplasat un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist, dar de fiecare dată prezența ursului nu a fost confirmată.

Duminică au fost înregistrate două apeluri similare. Un apel anunța în satul Păuleni, comuna Lupeni, prezența unui urs în apropierea cimitirului, iar altul în satul Șicasău, comuna Zetea, aici fiind semnalată prezența unui urs în apropierea unor tomberoane de depozitare a deșeurilor. Dacă în primul caz jandarmii nu au mai găsit ursul, în al doilea caz animalul sălbatic a fost îndepărtat în afara zonei locuite.

În toate cazurile patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 331 de apeluri făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care ne era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe