Connect with us

EVENIMENT

Jane Fonda are cancer și face chimioterapie

Publicat

Jane Fonda a dezvăluit că are cancer și face chimioterapie. Într-o postare adresată celor 1,9 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, actriţa în vârstă de 84 de ani a spus că are limfom non-Hodgkin.

Fonda l-a descris ca fiind „un cancer foarte ușor de tratat… așa că mă simt foarte norocoasă”, potrivit BBC.

Icoana de la Hollywood a folosit postarea sa pentru a evidenția starea sistemului de sănătate din SUA și a spus că va continua cu activismul său pentru climă.

Ea a scris că se simte norocoasă pentru că are asigurare de sănătate și acces la cei mai buni medici și tratamente: „Îmi dau seama, și este dureros, că sunt privilegiată în acest sens. Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat sau altul și mult prea mulți nu au acces la asistența medicală de calitate pe care o primesc eu și acest lucru nu este corect”.

În postarea sa, Fonda a spus că diagnosticul său a scos în evidență importanța comunității pentru ea.

„Cancerul este un profesor și sunt atentă la lecțiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. De a crește și de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea – aproape 85 de ani – ne învață cu siguranță importanța adaptării la noile realități. Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista și nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot”, a scris Fonda.

 

Jane Fonda are cancer și face chimioterapie: este un cancer mai puțin frecvent

 

Limfomul non-Hodgkin este un cancer mai puțin frecvent care se dezvoltă în sistemul limfatic – vasta rețea de vase și glande din organism.

Fonda a scris că va face 6 luni de chimioterapie, dar „nu va lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul meu pentru climă”.

Actrița premiată cu Oscar și-a făcut debutul în 1960, devenind celebră pentru că a jucat în filme precum Barbarella, Nine to Five și On Golden Pond. Cea mai recentă interpretare a sa a fost în serialul de comedie Grace and Frankie de pe Netflix.

Jane Fonda are cancer și face chimioterapie: cunoscută și ca activistă politică

Fonda este cunoscută și ca activistă politică. În anii 1960, ea s-a opus în mod vocal războiului din Vietnam.

Recent, ea a devenit o militantă împotriva schimbărilor climatice. În 2016, ea și-a petrecut Ziua Recunoștinței printre protestatarii de la Standing Rock, demonstrând împotriva construirii conductei Dakota Access Pipeline. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ziua mamei, sărbătorită în 5 mai, în România. Când va fi celebrată Ziua tatălui în acest an

Publicat

ziua mamei, sărbătorită în 5 mai, în românia. când va

Ziua mamei este sărbătorită în 5 mai, în România, în acest an.  Celebrarea acestei zile a fost instituită din anul 2009. Tot în luna mai va fi sărbătorită și Ziua tatălui.

Legea nr. 319/2009 prevede marcarea Zilei mamei în fiecare an, în prima duminică a lunii mai. Potrivit acestei legi, este marcată şi Ziua tatălui în cea de-a doua duminică a lunii mai, respectiv în acest an la data de 12 mai.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfânta Irina, considerată ocrotitoarea căsătoriilor, pomenită în 5 mai. Mesaje pentru cei care-și sărbătoresc ziua numelui

Publicat

sfânta irina, considerată ocrotitoarea căsătoriilor, pomenită în 5 mai. mesaje

Sfânta Irina este pomenită în calendarul creştin ortodox în data de 5 mai. Este considerată ocrotitoarea căsătoriilor și mesager al păcii. 

Irina a fost singura fiică a lui Liciniu, rege în cetatea Maghedon. Sfânta Muceniță Irina s-a născut păgână. Numele ei a fost la început Penelope.

Când a implinit 6 ani, tatăl ei a zidit pentru ea, dincolo de cetate, un turn cu multe camere. A fost închisa în acest turn, împreună cu 13 fecioare, o învățătoare cu numele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prima zi de Paște 2024: ”A doua Înviere” sau „Învierea Mică”. Semnificații pentru credincioși. Vecernia din Duminica Paștelui

Publicat

prima zi de paște 2024: ”a doua Înviere” sau „Învierea

Prima zi de Paște 2024. În Duminica Paștelui, în biserici se oficiază o slujbă religioasă specială. Este vorba despre Vecernia Sfintei Învieri, cu citirea Sfintei Evanghelii în diverse limbi.

Ceremonia religioasă se mai numește „A doua Înviere” sau „Învierea mică”.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

A doua Înviere este slujba Vecerniei special din prima zi de Paște. În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

5 mai: Ziua Internațională a Moașelor. Rolul esențial pe care îl au acestea, în raport cu mama și copilul

Publicat

5 mai: ziua internațională a moașelor. rolul esențial pe care

5 mai: Ziua Internațională a Moașelor este o sărbătoare recunoscută la nivel mondial, care are loc în fiecare an la această dată.

Această zi este dedicată recunoașterii și celebrării contribuției esențiale a moașelor în domeniul îngrijirii sănătății reproductive și materne.

Lansată de Confederaţia Internaţională a Moaşelor (CIM), la sfârşitul anilor 1980, Ziua internaţională a moaşelor a fost marcată pentru prima dată în 1991.

De atunci, peste 50 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe