Connect with us

ACTUALITATE

Japonia cere o reformă a ONU din cauza incapacităţii sale de a reacţiona adecvat la conflictul din Ucraina

Publicat

japonia steag sursa foto pixabay.com

Premierul nipon Fumio Kishida a cerut marţi o reformă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, asta după ce acest organism a fost blocat de Rusia şi nu a mai putut să reacţioneze în faţa invaziei acesteia în Ucraina, relatează EFE.

„Credibilitatea” organizaţiei este pusă sub semnul întrebării în urma agresiunii pe care Rusia, ţară cu statut de membru permanent şi drept de veto în Consiliul de Securitate, a declanşat-o împotriva Ucrainei”, a subliniat Kishida în discursul său rostit în faţa Adunării Generale a ONU.

„Noi, statele membre ale ONU, trebuie să acţionăm pentru a restabili credibilitatea organizaţiei”, a afirmat premierul Japoniei, ţară care aspiră de decenii la un statut de membru permanent în cadrul celui mai înalt organism decizional al Naţiunilor Unite.

La ora actuală, Tokyo vede în războiul din Ucraina un nou argument în favoarea acestei reforme a Consiliului de Securitate, pronunţându-se pentru iniţierea unor negocieri aprofundate pentru ca în cele din urmă acest obiectiv să fie realizat.

În discursul său, Kishida a calificat invazia Rusiei în Ucraina ca un factor ce destabilizează fundamentele ordinii mondiale şi a subliniat că statul de drept, nu coerciţia prin forţă, ar trebui să prevaleze, potrivit Reuters.

„Invazia Rusiei în Ucraina este o conduită care calcă în picioare filozofia şi principiile Cartei ONU… Nu ar trebui să fie niciodată tolerată”, a afirmat Kishida.

În plus, el a acuzat Rusia că ameninţă cu utilizarea armei nucleare, ceea ce consideră drept „absolut inacceptabil”.

„Trebuie să facem în aşa fel încât să ne asigurăm că Nagasaki rămâne ultimul loc care a suferit un bombardament atomic”, a subliniat premierul nipon, el însuşi originar din Hiroshima, primul oraş supus vreodată unui bombardament atomic.

Japonia cere o reformă a ONU din cauza incapacităţii sale de a reacţiona adecvat la conflictul din Ucraina. Ce a spus Kishida

Rusia a invadat la 24 februarie Ucraina, iar la scurt timp preşedintele Vladimir Putin a făcut să crească indirect probabilitatea unui atac nuclear, prin plasarea în stare de alertă a dispozitivului Rusiei de descurajare nucleară.

Luna trecută, un diplomat rus a declarat la ONU că evenimentele din Ucraina nu justifică folosirea de către Rusia a armelor nucleare, dar Moscova ar putea decide utilizarea arsenalului său nuclear ca răspuns la o „agresiune directă” a ţărilor NATO în contextul acestei invazii.

„Ameninţarea cu arme nucleare, aşa cum a făcut Rusia de această dată, darămite utilizarea lor, reprezintă pericole serioase la adresa păcii şi siguranţei comunităţii internaţionale şi nu vor fi niciodată acceptate”, a insistat Kishida.

Pe de altă parte, el s-a referit la tensiunile cu Coreea de Nord şi a dat asigurări că Japonia este pregătită să participe la un dialog pe „probleme de interes reciproc”.

„Sunt hotărât să mă întâlnesc cu preşedintele Kim Jong-un fără niciun fel de condiţie prealabilă”, a spus el. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe spațiul public la Alba Iulia. Ce trebuie să știe șoferii

Publicat

whatsapp image 2022 09 01 at 12.11.15 1000x600.jpeg

De astăzi urmează să înceapă acțiunile de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pe spațiul public din Alba Iulia.

Polițiștii locali vor avea această responsabilitate, o parte din personal fiind instruit în acest sens.

Pentru această operațiune, administrația locală a achiziționat recent o autospecială în valoare de 700.000 de lei. De asemenea, pentru a putea ridica mașinile, mai mulți angajați ai Poliției Locale au urmat cursuri de macaragii.

Vezi și VIDEO: Polițiștii locali din Alba Iulia s-au antrenat pentru ridicarea mașinilor parcate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Preţul energiei pe bursă, de peste patru ori mai mare în august 2022, faţă de anul trecut

Publicat

energie electrica

Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare – PZU) a avut o medie de 2.400 lei pe MWh, în luna august 2022. Valoarea este cu cu 332% mai mare faţă de preţul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 554 lei pe MWh, potrivit raportului lunar postat pe site-ul operatorului bursier.

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 5,3 miliarde de lei, în august, în creştere cu 416% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Pe de altă parte, volumul tranzacţiilor a crescut cu 20%, până la 2.221.507 MWh.

Cota de piaţă a PZU a fost de 39% în august, faţă de 51% anul trecut.

Pe piaţa spot a OPCOM au fost înregistraţi 336 de participanţi, dintre care activi au fost 220.

Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) este o componentă a pieţei angro de energie electrică pe care se realizează tranzacţii orare ferme cu energie electrică cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacţionare.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

„U” BT Cluj-CSA Steaua, 85-73. Clujenii obțin prima VICTORIE în Cupa României la baschet masculin

Publicat

baschet u.jpg

Duminică, în Sala Dinamo din Bucureşti, „U” BT Cluj-Napoca obține prima victorie în Grupa C a Cupei României la baschet masculin, 85-73 cu CSA Steaua.

Brazilianul Meindl Leonardo Simoes a fost cel mai bun jucători al clujenilor, cu 21 puncte, 7 recuperări. Cubanezul Karel Guzman Abreu a contribuit cu 15 p, 4 rec, iar Emanuel Căţe a adăugat 14 p, 7 rec, 3 pase decisive.

„U” a pierdut primul său meci, 67-69 cu Dinamo, sâmbătă. Ultima partidă din grupă va avea loc luni, între Dinamo şi Steaua.

CSM CSU Oradea şi-a asigurat calificarea la turneul Final 8 al competiţiei, după ce a trecut de FC…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Reclamele anilor 1921-1922 în Alba Iulia. Cum își atrăgeau clienții Noua Bodegă a lui Iosof sau Baia de sare din Sebeș

Publicat

309040822 666383061380845 1290847308589027327 n scaled e1664636241448 1000x600.jpg

Viața cotidiană din Alba de acum un secol era punctată de anunțuri publicitare. De la cel mai eficient șampon până la cel mai iscusit croitor, producătorii, produsele și serviciile de toate felurile se întreceau în a-și face reclamă în paginile ziarelor, fie că apăreau zilnic, săptămânal sau lunar.

În paginile ziarelor de epocă pot fi descoperite orașe pline de viață, o varietate de servicii oferite publicului dar și o varietate de profesii practicate. În secțiunile de anunțuri și mică publicitate, acestea transmit, peste secole, bucăți din viața…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe