Connect with us

ACTUALITATE

„Jocul Călușerilor din județul Alba”: Proiect de cercetare și conservare, câștigat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

Publicat

jocul calusarilor.jpg

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba a câștigat un nou proiect la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) prin care va cerceta și va conserva jocul călușerilor din județul Alba. Proiectul a fost anunțat câștigător recent, în cadrul apelului de proiecte lansat de AFCN, urmând să se desfășoare pe parcursul anului 2023.

Scopul proiectului este recuperarea, conservarea și transmiterea jocului călușeresc ca parte importantă a folclorului coregrafic din județul Alba prin constituirea unei arhive cu documente scrise și audio – vizuale, dar și prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Mai mulți copii morți și răniți după ce un autobuz a intrat intenționat într-o grădiniță, în Montreal (Video)

Publicat

mai mulți copii morți și răniți după ce un autobuz

Doi copii au murit şi alţi şase au fost răniţi după ce un autobuz a intrat miercuri dimineaţă într-o grădiniţă din Laval, o suburbie din zona Montreal, a anunţat poliţia.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 08:30 (15:30, ora României), când copiii sunt aduşi şi lăsaţi de părinţi la grădiniţă.

Circumstanţele din jurul accidentului sau un posibil motiv nu au fost imediat clare. 

Un martor ocular a declarat că el şi un grup de părinţi au încercat să salveze copiii prinşi sub autobuz şi au reuşit să îl domolească pe şofer, care se…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sunt miliardarii mai deștepți decât restul oamenilor? – studiu

Publicat

sunt miliardarii mai deștepți decât restul oamenilor? – studiu

Inteligența te ajută să faci bani, dar doar până la un punct, arată un studiu recent. Cu alte cuvinte, cei foarte bogați, multimiliardarii, nu sunt deloc mai inteligenți decât oamenii obișnuiți, cei cu averi incomparabil mai mici sau cu salarii pentru care nu simt nevoia să fie lăudați.

Pentru foarte multă vreme a existat convingerea că între inteligența unei persoane și capacitatea ei de a face o avere considerabilă, de ordinul miliardelor de dolari, este o strânsă legătură. Cu cât mai inteligent, cu atât mai mare averea.

S-a dovedit însă că acesta e…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Artist român, cărunt de boală și neajunsuri. Are cancer și un venit lunar de 149 de lei. O tânără strânge donații pentru el

Publicat

artist român, cărunt de boală și neajunsuri. are cancer și

Octavian Bică e un artist plastic român în vârstă de 66 de ani. A fost profesor la Clubul Copiilor din sectoarele 1 și 4 din București, și la o școală specială. În prezent, are un venit lunar de 149 de lei și un diagnostic crunt – cancer de colon, pentru care tratamentul depășește 3000 de lei într-o lună.

„Și-a tot amânat operația pe care trebuie să și-o facă. L-am întrebat de mai multe ori <<30 de milioane?>>.

<<30 de milioane.>>

<<Păi și de unde ai avut banii ăștia?>>

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Legătura dintre medicamentele pentru somn și demență – studiu

Publicat

legătura dintre medicamentele pentru somn și demență – studiu

Oameni din ce în ce mai tineri iau pastile pentru somn, arată statisticile. În SUA, 8,4% dintre toți adulții cu vârsta de peste 18 ani iau în mod regulat medicamente pentru a putea dormi.

În rândul adulților în vârstă, consumul este mai mare, 11,9% dintre cei cu vârsta peste 65 de ani utilizând medicamente pentru somn, scrie Medical News Today. Iar situația nu e cu foarte diferită în restul lumii.

Numai că un studiu recent, realizat la Universitatea din California, vine cu un avertisment. Acestea, utilizate frecvent, pot crește riscul de demență, au stabilit…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe