Connect with us

ACTUALITATE

„Jocul Călușerilor din județul Alba”, un nou proiect finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

Publicat

calusarii vinerea.jpg

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba a câștigat un nou proiect la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) prin care va cerceta și va conserva jocul călușerilor din județul Alba. Proiectul a fost anunțat câștigător recent, în cadrul apelului de proiecte lansat de AFCN, urmând să se desfășoare pe parcursul anului 2023.

Scopul proiectului este recuperarea, conservarea și transmiterea jocului călușeresc ca parte importanta a folclorului coregrafic din județul Alba prin constituirea unei arhive cu documente scrise și audio – vizuale, dar și prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Fiul lui Ronaldinho semnează cu FC Barcelona

Publicat

fiul lui ronaldinho semnează cu fc barcelona

Ronaldinho anunță că fiul său va semna cu FC Barcelona.

Joao Mendes, în vârstă de 17 ani, a susținut recent probe de joc la gruparea catalană.

„Pot să confirm că Joao va semna cu Barcelona. Barca este o parte din viața și inima mea și va continua să fie cu fiul meu”, a spus Ronaldinho pentru RAC1.

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbat din Alba, hoț de bijuterii la Cluj-Napoca: În timpul unui furt a fost surprins de proprietarul unei case. Cum s-a terminat

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Un bărbat din Alba a fost reținut de polițiștii din Cluj-Napoca după două ”lovituri” date la sfârșitul lunii decembrie a anului 2022, dar și în luna ianuarie a anului 2023. 

Bărbatul ar fi reușit să fure bijuterii de aproape 10.000 de lei, după ce a escaladat o fereastră și a intrat într-un apartament. Apoi, a intrat într-o locuință tot din Cluj Napoca, dar a fost surprins de proprietar, iar în acel moment a fugit.

În data de 6 februarie 2023, polițiștii in Cluj Napoca l-au reținut pe bărbatul de 39 de ani din Alba, care este bănuit de furt calificat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Programări ONLINE pentru vizita la Centrele de Relații cu Publicul Delgaz Grid

Publicat

programări online pentru vizita la centrele de relații cu publicul

Delgaz Grid, distribuitorul de gaze naturale și energie electrică al Grupului E.ON România, pune la dispoziția clienților săi o aplicație prin intermediul căreia aceștia își pot programa online vizita la Centrele de Relații cu Publicul, în funcție de propria disponibilitate. Utilizând aplicația, clienții companiei economisesc timp, nemaifiind nevoie să aştepte pentru a fi deserviţi la vizita în aceste centre. În plus, în urma programării vor fi informați printr-un email cu privire la documentele de care au nevoie pentru a-şi soluţiona solicitările și astfel acestea pot fi rezolvate la prima vizită.

· Programarea se face simplu, în…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

TVR a obţinut un MILION de euro pentru REABILITAREA clădirii Studioului Teritorial de la Cluj

Publicat

tvr cluj 59292700.jpg

TVR a obţinut un milion de euro pentru reabilitarea clădirii Studioului Teritorial de la Cluj. Finanţarea va fi realizată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Televiziunea Română va reabilita sediul Studioului Teritorial TVR Cluj printr-o finanţare obţinută în cadrul apelului de proiecte PNRR aferent componentei C5 – Valul renovării. Cererea a fost depusă de TVR prin intermediul Serviciului de Finanţări Alternative, recent înfiinţat şi a fost aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Mă bucur că am reuşit să accesăm, în premieră…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe