Connect with us

ACTUALITATE

Johnson&Johnson solicită autorizarea dozei de rapel pentru vaccinul său anti-COVID-19

Publicat

Grupul farmaceutic Johnson&Johnson a anunţat marţi că a transmis Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) datele medicale în baza cărora doreşte să obţină autorizarea necesară pentru a putea să administreze la adulţi doze de rapel cu vaccinul său monodoză anti-COVID-19, informează AFP.

Datele transmise către FDA includ rezultatele unui studiu clinic potrivit căruia cea de-a doua doză a vaccinului J&J, administrată la circa două luni (56 de zile) după prima inoculare, arată o eficienţă de 94% împotriva cazurilor simptomatice (moderate şi grave) în Statele Unite şi de 100% împotriva cazurilor grave la 14 zile după administrarea celei de-a doua injecţii, a precizat compania farmaceutică americană într-un comunicat.

A doua doză, administrată la şase luni după prima doză, multiplică totodată „de nouă ori” nivelul anticorpilor detectaţi, potrivit unui alt studiu realizat de J&J, şi „de 12 ori” atunci când este administrată la patru săptămâni după rapel.

 Vaccinul Johnson&Johnson este în general bine tolerat de către pacienţi

Vaccinul Johnson&Johnson, care poate fi administrat într-o singură doză sau în două doze, este în general bine tolerat de către pacienţi, au transmis reprezentanţii companiei americane.

La rândul său, FDA a precizat că un comitet de experţi se va reuni în zilele de 14 şi 15 octombrie pentru a analiza cererile de autorizare a dozelor suplimentare pentru vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de companiile Johnson&Johnson şi Moderna.

Autorizare în regim de urgenţă în Statele Unite

Vaccinul monodoză anti-COVID-19 creat de Johnson&Johnson beneficiază din februarie 2021 de o autorizare în regim de urgenţă în Statele Unite, unde a fost administrat unui număr de 15 milioane de persoane, mult mai mic în comparaţie cu numărul americanilor inoculaţi cu vaccinurile cu doză dublă dezvoltate de Pfizer-BioNTech (229,3 milioane de rezidenţi) şi Moderna (152 milioane de rezidenţi)

Statele Unite au autorizat deja cea de-a treia doză a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru persoanele de peste 65 de ani şi pentru anumite persoane incluse în grupele de risc din cauza stării lor de sănătate sau a profesiilor care îi expun în mod deosebit în faţa noului coronavirus. Persoanele imunodeprimate pot, de asemenea, să obţină o doză de supra-rapel cu vaccinul Moderna.

Subiectul celei de-a treia doze, aflat în centrul noii strategii vaccinale americane, lansată în septembrie, a reaprins discuţiile despre inegalităţile dintre ţările bogate şi cele sărace, în contextul în care accesul la prima doză a vaccinurilor anti-COVID-19 rămâne încă foarte limitat în anumite regiuni ale lumii, mai ales în Africa. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe