Connect with us

ACTUALITATE

Județul Botoșani a fost plasat sub COD GALBEN de vânt puternic. Rafalele pot ajunge la 75-80 km/h

Publicat

harta cod portocaliu e1642147591603.png

Meteorologii au emis vineri avertizări Cod portocaliu și galben de vânt puternic mai multe zone din țară. La munte, rafalele ating 140 de kilometri/ oră, viscolind și troienind zăpada.

COD PORTOCALIU

avertizarea Cod portocaliu vizează județele Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna și Vrancea.

Conform meteorologilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120-140 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Avertizarea este în vigoare de vineri, de la ora 16.00, până sâmbătă, la ora 10.00.

COD GALBEN

Zone din județele Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani se aflăîncepând de vineri, de la ora 10.00, până sămbătă, la ora 20.00, sub cod galben de vânt puternic.

În Carpații Meridionali și Orientali vânul va avea intensificări de 70-90 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 de metri rafalele vor depăși 90-110 km/h.

În cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55-65 km/h, iar pe arii restrânse de 75-80 km/h.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

FOTO. Concursuri de schi fond cu elevii din medii dezavantajate din  județul Cluj organizate de ISJ. Lista CÂȘTIGĂTORILOR

Publicat

1 10.jpg

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj a desfășurat în perioada 22-23 ianuarie 2022 primele două concursuri de schi fond, din cadrul celor șase competiții sportive programate în acest sezon.

Concursurile s-au desfășurat la Rogojel, comuna Săcuieu în data de 22 ianuarie 2022, dar și la Aluniș, comuna Sâncraiu, în data de 23 ianuarie 2022.

La aceste  competiții au participat 168 de elevi, din toate cele 7 centre  montane de schi fond, din  județul Cluj_ Școala Gimnazială Răchițele, Școala Gimnazială „Pelaghia Roșu” Mărișel, Școala Gimnazială Măguri Răcătău,  Școala Gimnazială „Avram Iancu” Beliș, Școala Gimnazială „Ady Endre” Sâncraiu, Școala Gimnazială Râșca, Școala Gimnazială Rogojel-Săcuieu.

2 (10)

Competițiile s-au bucurat de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, precum și de aportul partenerului Decathlon Cluj, care a dotat școlile participante cu 100 de echipamente de schi fond, pentru desfășurarea în condiții optime a acestei competiții unice la nivel național, destinată exclusiv elevilor din medii defavorizate ale județului Cluj.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Lista câștigătorilor

 

CUPA „VLĂDEASA”  
Ediţiaa IX-a, 22.01.2022ŞcoalaGimnazialăRogojel  
 
CLASAMENT  
 
Schi fond Fete 11-12 ani Schi fond_ Băieți 11-12 ani
Loc Loc  
I Abrudan Alexandra ȘcoalaGimnazialăRăchițele I PleșClaudiu ȘcoalaGimnazialăRogojel  
II Dobra Flavia ȘcoalaGimnazială ”Avram Iancu” Beliș II Mariș Adrian ȘcoalaGimnazialăMăguriRăcătău  
III Forț Raluca ȘcoalaGimnazialăRogojel III Potra  Mihai ȘcoalaGimnazialăRogojel  
 
Fete 13-14 ani Schi fond Băieți 13-14…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Guvernul Bavariei a ridicat interdicţia prezenţei spectatorilor pe stadioane

Publicat

test covid e1640707526233 590x354

Guvernul landului Bavaria a ridicat marţi interdicţia luată în contextul pandemiei de a interzice accesul spectatorilor pe stadioanele de fotbal, scrie Reuters.

Astfel, campioana Bayern Munchen se va bucura din nou de susţinerea fanilor la meciurile pe care le va disputa pe teren propriu.

Decizia va intra în vigoare de joi, când 25 la sută din capacitatea stadioanelor va putea fi ocupată sau admişi maxim 10.000 spectatori.

Alte state au permis deja prezenţa până la 15.000 de spectatori.

În Bavaria, autorităţile au interzis de la începutul lui decembrie anul trecut prezenţa fanilor pe stadioane, în condiţiile unei reizbucniri a focarelor de covid.

Bayern Munchen este lider în Bundesliga cu 49 puncte după 20 de etape, la 6 puncte de următoarea clasată, Borussia Dortmund. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

VACCINAREA copiilor din județul Cluj începe miercuri

Publicat

vaccin covid e1643028813422.jpg

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 12 ani începe miercuri în județul Cluj după ce azi au sosit dozele aferente de Pfizer.

Subprefectul Irina Munteanu a declarat pentru Cluj24 că în platforma de vaccinare sunt înscriși pentru miercuri circa 15 copii din județ.

La nivelul județului Cluj vor fi deschise 7 centre de vaccinare pentrui copii.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Regatul Unit nu va ezita să adopte sancţiuni mai dure contra Rusiei

Publicat

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat marţi că guvernul său va stabili în curând detaliile unor posibile sancţiuni contra Rusiei, ca răspuns la o eventuală agresiune a acesteia contra Ucrainei, transmit Reuters şi AFP.

”Noi în Regatul Unit nu vom ezita să ne înăsprim sancţiunile naţionale împotriva Rusiei, ca răspuns la orice ar putea face preşedintele Putin, iar Camera Comunelor va afla în curând mai multe pe acest subiect”, a declarat Boris Johnson în parlament.

El a adăugat că Londra analizează cu SUA posibilitatea interzicerii participării Rusiei la sistemul de plăţi globale SWIFT. ”Indubitabil că aceasta ar fi o armă foarte puternică”, a spus Johnson, fiind întrebat despre eventuala interzicere a Rusiei în cadrul sistemului SWIFT.

Boris Johnson a subliniat că Regatul Unit va analiza posibilitatea de a contribui la orice nouă desfăşurare a forţelor NATO dacă Rusia ar urma să invadeze Ucraina.

De asemenea, Boris Johnson le-a lansat aliaţilor europeni apelul de a fi pregătiţi pentru introducerea unui pachet de sancţiuni dure contra Rusiei în cazul invadării Ucrainei, adăugând că unitatea Occidentului ar contribui la descurajarea agresiunii ruse.

”Am convenit să răspundem la unison la orice atac asupra Ucrainei impunând sancţiuni dure, coordonate şi economice, mai grele decât am decis vreodată contra Rusiei”, a indicat premierul Johnson, care i-a informat pe deputaţii britanici în legătură cu videoconferinţa avută luni seara de SUA şi principalii lor aliaţi europeni.

”Practic Putin vrea să revină la vechiul sistem al sferelor de influenţă, şi nu este vorba doar de Ucraina … pe care a pus ochii”, a explicat şeful executivului de la Londra.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că a concentrat zeci de mii de trupe la frontiera cu Ucraina în vederea unei posibile invazii, intenţionând de asemenea să destabilizeze situaţia în interiorul acestei ţări. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe