Connect with us

EVENIMENT

Județul Vaslui, lovit de secetă: Mii de fântâni secate și zeci de localităţi unde alimentarea cu apă se face cu restricţii

Publicat

arhiva foto

Un număr de 1.005 fântâni din totalul celor 7.574 existente în judeţul Vaslui au secat, iar altele au debitul redus pe fondul secetei excesive din ultimele luni.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Prefecturii Vaslui, mai multe cursuri de apă sunt secate, iar în unele localităţi din judeţ autorităţile locale au dispus ca furnizarea apei să fie restricţionată, situaţia fiind mai gravă în mediul rural.

„În oraşe şi municipii nu se aplică restricţii în alimentarea cu apă. Sunt 12 localităţi din şase comune unde alimentarea cu apă se face cu unele restricţii orare: Blăgeşti şi Igesti din comuna Blăgeşti, Crăciuneşti, Sasova, Rebricea, Rateşu Cuzii şi Draxeni din comuna Rebricea, Drânceni şi Ghermăneşti din comuna Drânceni, satul Vetrişoaia din comuna Vetrişoaia, localităţile Dodeşti şi Urdeşti din comuna Dodeşti şi satul Iveşti din comuna Iveşti.

De asemenea, la nivelul judeţului sunt 46 de cursuri de apă secate în totalitate, nouă cursuri de apă secate în proporţie de 50-95% şi cinci cursuri de apă secate în proporţie de sub 50%”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei.

Conform situaţiei întocmite de autorităţile judeţene, la acumularea Soleşti se observă o scădere a debitului în sursă, fiind aplicată treapta III de restricţii, dar există surse alternative de alimentare cu apă: Râul Bârlad – priza Rediu şi Acumularea Puşcaşi.

Şi la acumularea Mânjeşti a fost semnalată o scădere a debitului în sursă şi de la începutul lunii august este aplicată treapta III de restricţii.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Modernizări finalizate la Spitalul Județean Alba. Cum arată secția de Medicină Internă. Alte investiții în derulare

Publicat

foto: modernizări finalizate la spitalul județean alba. cum arată secția

La Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au fost finalizate lucrările de modernizare a secției de Medicină internă. Spațiile au fost prezentate miercuri de reprezentanții unității medicale. Investiția a fost de 3,9 milioane lei.

Secția beneficiază acum de aparatură medicală performantă și de mobilier nou.

În total, au fost cheltuiți 3,939.830 lei, investiția fiind susținută de către Consiliul Județeană…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Descoperire importantă în lupta împotriva TUBERCULOZEI. Câte cazuri au fost depistate în Cluj de la începutul anului

Publicat

teste e1585235500134.jpg

Tuberculoza a devenit în 2024 cea mai răspândită boală infecțioasă din lume, depășind COVID-19. Cercetătorii Universității din Otago au făcut o descoperire importantă în lupta împotriva tuberculozei. Aceștia au identificat vulnerabilitatea ascunsă a bacteriei care provoacă această boală.

Oamenii de știință au dezvoltat o nouă tehnologie care le-a permis să găsească „călcâiul lui Ahile” al bacteriei Mycobacterium tuberculosis, chiar și în cazul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri prezidențiale 2024: Câți deținuți au drept de vot

Publicat

alegeri prezidențiale 2024: câți deținuți au drept de vot

Alegeri prezidențiale 2024: Aproape 22.600 de deţinuţi au drept de vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale, a anunţat, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Conform sursei citate, numărul persoanelor private de libertate cu drept de vot este de 22.577, iar cel al deţinuţilor fără drept de vot de 1.972, transmite Agerpres.

În altă ordine de idei, ANP a informat că unităţile în care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

RAR eXpert: Cum poți afla ce probleme are mașina, înainte de a o cumpăra. Verifică kilometrajul, defecțiunile ascunse și istoricul

Publicat

rar expert: cum poți afla ce probleme are mașina, înainte

RAR Cluj oferă celor care vor să își cumpere o mașină second-hand, un serviciu de verificare amănunțită cu privire la kilometraj, defecțiuni ascunse sau probleme de identificare a autovehiculului. 

Este vorba despre RAR eXpert, implementat în alte regiuni încă de acum doi ani.

”Dacă aduceți mașina în reprezentanță, inginerii îi vor face o verificare amănunțită prin serviciul “RAR eXpert”.

Experiența…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe