Connect with us

EVENIMENT

Jumătate dintre angajați spun că au primit o mărire de salariu în 2022. Ce își doresc pentru anul 2023

Publicat

Jumătate dintre angajați spun că au primit o mărire salarială în 2022. Românii își doresc pentru următorul an să-și schimbe jobul, să câștige mai mult și să poată lucra în continuare de acasă. 4 din 10 se tem, însă, de impactul unei crize economice.

44% dintre participanții la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România spun că 2022 a fost un an plin de incertitudini și provocări, în timp ce pentru 32,4% a fost un an de creștere, cu surprize plăcute și mai ușor decât 2021.

2 din 10 angajați recunosc că acesta a fost un an greu.

A fost, totodată, un an relativ stabil din punctul de vedere al schimbărilor de joburi, în condițiile în care rezultatele sondajului arată că 68,5% dintre respondenți nu au făcut nicio mișcare în acest sens.

Jumătate dintre angajați spun că au primit o mărire salarială în 2022. Ce își doresc cel mai mult de la 2023

Cu toate acestea, întrebați ce își doresc cel mai mult de la 2023, răspunsul care apare cel mai des este legat de schimbarea jobului (23,4%). Lista de dorințe continuă cu creșterea salariului, să lucreze pe termen lung de acasă, să fie promovați, să își găsească un job pentru că momentan sunt șomeri sau să își deschidă propriul business.

Mai puțin de 10% spun că nu au niciun motiv să aibă așteptări optimiste de la 2023.

„Atunci când descriu 2022 drept un an bun, jumătate dintre respondenți se referă, în primul rând, la faptul că le-a fost mărit salariul. 18% și-au găsit jobul mult visat, 12,6% au fost promovați pe o poziție mai bună în compania pentru care lucrează, iar 3% și-au deschis propriul business.

De altfel, de la an la an, vedem tot mai puține persoane care vor să treacă de la statutul de angajat la cel de antreprenor. Pe de altă parte, când vine vorba despre motivele care au făcut din 2022 un an prost, răspunsurile sunt canalizate în doar două direcții mari – faptul că nu și-au putut găsi jobul dorit și faptul că nu au avut parte de creșteri salariale ”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Jumătate dintre angajați spun că au primit o mărire salarială în 2022. 43,9% dintre respondenți spun că se tem de impactul unei posibile crize economice

În ceea ce privește perspectivele pentru următorul an, 43,9% dintre respondenți spun că se tem de impactul unei posibile crize economice.

15,5% se gândesc că le-ar putea scădea veniturile, iar 14,4% iau în calcul că le va fi mai greu decât în 2022 să își găsească un job.

Tocmai din acest motiv, în acest moment, dacă nu mai sunt mulțumiți de job, 82% dintre respondenți sunt mai degrabă dispuși să aibă răbdare cu locul actual de muncă până vor avea siguranța că au găsit o variantă de rezervă. Sunt, însă, și 23,4% care nu au nicio temere legat de noul an.

„Foarte interesante au fost și opțiunile respondenților cu privire la tipul de angajator către care s-ar orienta sau se vor orienta în 2021, pentru că acestea spun multe despre ce își doresc, dar și despre direcția în care va migra piața.

Jumătate dintre angajați spun că au primit o mărire salarială în 2022. 30,2% ar alege o multinațională

În acest sens, vedem că 30,2% ar alege o multinațională, aducând, ca prim argument, stabilitatea și capacitatea de a rezista unor șocuri economice, iar 21,1% ar alege un angajator care să le permită să lucreze exclusiv remote.

Companiile românești atrag doar 14% dintre respondenți, iar cele de mici dimensiuni 14,2%. Start-up-urile par să aibă, la acest final de an, cel mai redus capital de încredere din partea candidaților, în condițiile în care doar 7,2% ar alege să lucreze într-o astfel de companie”, detaliză Roxana Drăghici.

Sondajul a fost realizat în luna în perioada octombrie – noiembrie, pe un eșantion de 1.400 de respondenți.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

CSM Unirea Alba Iulia a câștigat cu 4-0 meciul cu ACS Mediaș, din cadrul Ligii a III-a

Publicat

csm unirea alba iulia a câștigat cu 4 0 meciul cu

CSM Unirea Alba Iulia a câștigat cu 4-0 partida cu ACS Mediaș de sâmbătă. Echipa rămâne fără gol primit în Liga a III-a, în 2025.

Marcatorii pentru CSM Unirea au fost Golofca, Voinea, Balaur și Golda, au anunțat reprezentanții clubului.

În actualizare

sursă foto: CSM Unirea Alba Iulia/ Facebook






Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ion Dumitrel a cerut Guvernului să verifice dacă mai sunt membri de partid în CA-urile firmelor de stat din Alba

Publicat

ion dumitrel a cerut guvernului să verifice dacă mai sunt

Președintele PNL Alba, Ion Dumitrel, a spus că i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să verifice dacă în județul Alba mai există membri de partid în consiliile de administrație ale companiilor de stat. 

”Am cerut actualului prim-ministru și conducerii partidelor ca în județul Alba să aplice guvernanța corporativă la sânge.

Și aș vrea să verifice dacă mai sunt membri de partide în consiliile de administrație. Asta am cerut-o de mulți ani” a spus Dumitrel.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea schimbă foaia la Cluj. Ploi, ninsori și VISCOL la munte, până luni

Publicat

zapadaa 1.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de vreme rea, valabil și pentru județul Cluj.

Astfel, începând de sămbătă, 5 aprilie, ora 23.00 și până luni, 7 aprilie, ora 18.00, se vor semnala intensificări ale vântului în tot județul, precipitații, inclusiv ninsori, și viscol la munte.

Vremea schimbă foaia la Cluj

Potrivit meteorologilor, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 50 -70 de kilometri pe oră. La munte…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pensii 2025: A scăzut numărul pensionarilor care primesc indemnizație socială. Care este suma medie în plată

Publicat

unde sunt cele mai mari salarii din țară. clasamentul pe

Pensii 2025: A scăzut numărul pensionarilor care primesc indemnizație socială. Numărul total al beneficiarilor, în martie 2025, a fost de 907.612 persoane.

Numărul este cu 8.681 mai mic în comparație cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Dintre aceștia, 819.985 erau pensionari din sistemul public, iar 87.627 pensionari proveniți din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

Pensii 2025: Suma medie în plată –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe