Connect with us

EVENIMENT

Kelemen Hunor despre scandalul imnului la hochei: ministrul Transporturilor răspunde pentru cântecele călătorilor pe tren?

Publicat

kelemen.jpg

Ministrul Transporturilor nu are în responsabilitate ce cântă călătorii şi ‘Naşul’ pe tren, deci nici să ceară sancţionarea sportivilor din echipa naţională, care au participat la meciul de hochei dintre România şi Ungaria şi care au intonat, după momentele oficiale, imnul secuiesc, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor.

„În primul rând, noi ar trebui să fim mândri că echipa României joacă în această clasă, pentru că până acum era în clase inferioare. Şi asta este o mândrie pentru România – că echipa României a jucat la acest nivel, într-un campionat mondial, în Slovenia. După aceea, eu sunt mândru că 90% din echipa României este formată din secui – pentru noi este o mândrie. Echipa a jucat în culorile României şi am fost mândri de acest lucru. Eu sunt supărat că nu am câştigat meciul. Dacă aş sancţiona pe cineva, între ghilimele, aş sancţiona pentru că au pierdut meciul. Eu nu am fost acolo, nu am urmărit, bănuiesc că au fost intonate imnurile celor două echipe. După aceste momente oficiale ei au cântat imnul secuiesc”, a precizat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a subliniat că ministrul Transporturilor „asigură cadrul legal să meargă trenul în siguranţă, să nu aibă întârziere”, dar „nu îi poate sancţiona nici pe călători, nici pe conducătorul de locomotivă”.

„Nu este o noutate. După partea oficială, au rămas pe teren şi au cântat imnul secuiesc. Toate comunităţile au nişte chestiuni extrem de puternice din punct de vedere simbolic, au şi secuii. Au cântat imnul secuiesc, după care au părăsit scena. Ministrul Transporturilor nu are în responsabilitate ce cântă călătorii şi „Naşul” pe tren când ajung la gară. Nu îi poate sancţiona nici pe călători, nici pe conducătorul de locomotivă dacă el fredonează ceva. Deci este cam pe lângă drumul principal solicitarea asta. Cum nu poate să fie tras la răspundere ministrul Transporturilor pentru aşa ceva, nici nu poate sancţiona pe călători şi pe cei care conduc trenul. El asigură cadrul legal să meargă trenul în siguranţă, să nu aibă întârziere – asta este responsabilitatea ministrului. Deci nu trebuie pedepsit niciun jucător şi nu trebuie să aruncăm gaz pe foc. Este o chestiune absolut simplă şi clară, a fost un meci, cu părţile bune, cu părţile oficiale, după care băieţii au cântat imnul secuiesc. Trebuie să calmăm spiritele, nu să le încingem”, a afirmat Kelemen Hunor.

Declaraţiile preşedintelui UDMR au fost făcute într-un interviu acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, care va fi difuzat miercuri.

Ministrul Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, a criticat faptul că la partida de hochei Ungaria – România a fost intonat „aşa-zisul imn al Ţinutului Secuiesc”, iar în tribună la acel moment se afla şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, fost preşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă.

„Ca timişorean, înţeleg perfect ce înseamnă să trăieşti într-o comunitate multiculturală şi multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înţeleg şi să tolerez gestul infam al hocheiştilor din naţionala României care au cântat aşa-zisul imn al Ţinutului Secuiesc. Este un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România, faţă de români şi faţă de tricolor. Şi sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federaţiei Române de Hochei, Ministerului Sportului şi tuturor celorlalţi factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancţiuni după acest gest incalificabil. Cine nu respectă România nu are ce căuta în roşu, galben şi albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul! PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte şi nu au participat la această mascaradă!”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook. AGERPRES

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Accident la Sebeș, provocat de un șofer băut. A intrat cu mașina într-un autoturism parcat. Ce alcoolemie avea

Publicat

amenzi de peste 15.000 de lei și permise reținute în

Un bărbat din Sebeș este cercetat penal după ce a provocat un accident rutier. Acesta conducea sub influența alcoolului, pe o stradă din municipiu.

Accidentul a fost semnalat Poliției în 23 aprilie, în jurul orei 15.10. S-a petrecut pe strada Lucian Blaga din Sebeș.

Potrivit IPJ Alba, în urma cercetărilor, a rezultat că un bărbat de 46 de ani, din municipiul Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Weekend creativ pentru COPII, la Iulius Mall Cluj. Înscrie-ți micuțul la atelierele GRATUITE de încondeiat ouă de Paște

Publicat

03 3 e1713880778606.jpg

În acest final de săptămână cei mici sunt așteptați la Iulius Mall Cluj, unde vor da culoare imaginației și vor descoperi prin joacă arta de a încondeia ouă, în cadrul atelierelor de pictat. Accesul la eveniment este gratuit, iar participarea se face pe bază de înscriere la numărul: 0731.250.906.

Copiii au ocazia, în acest final de săptămână, să învețe faimoasa tehnică de încondeiere a ouălor și să deprindă măiestria realizării modelelor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Săsciori, REȚINUT de polițiști după ce a fost prins mort de beat la volan, pe raza localității Dumbrava

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din comuna Săsciori a fost reținut de polițiști. Acesta a fost prins pe raza localității Dumbrava, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 23 aprilie, în jurul orei 21:30, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au depistat un bărbat de 54 de ani, din comuna Săsciori, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 670C, pe raza localității Dumbrava, fiind sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O discuție aprinsă la beție s-a terminat la poliția din Vințu de Jos pentru un bărbat. Ce a făcut după ce a pus mâna pe un cuțit

Publicat

prevenirea bolilor ficatului. metode simple pentru o viață sănătoasă. cât

O discuție aprinsă la beție s-a terminat la poliția din Vințu de Jos pentru un bărbat. Este vorba despre un bărbat care în timpul unei certe cu un amic de pahar, a pus mâna pe un cuțit. 

Scandalul s-a produs marți, 23 aprilie, într-o locuință din Șibot. Cazul a fost comunicat de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă din 24 aprilie 2024.

Potrivit IPJ Alba, la data de 23 aprilie 2024, în jurul orei 21.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au luat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe