Connect with us

EVENIMENT

La cât timp după ce te-ai infectat cu SARS-CoV-2 te poți vaccina? Recomandările specialiștilor

Publicat

Experții recomandă vaccinarea și pentru persoanele care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2, deoarece nu a fost stabilită durata imunității dobândite în urma bolii.

Imunitatea poate varia de la o persoană la alta, transmite Ministerul Sănătății.

Pentru persoanele care s-au infectat înainte de prima doză a vaccinului, specialiștii precizează că aceasta poate fi administrată la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienții asimptomatici sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.

Pentru persoanele care s-au infectat după prima doză de vaccin, specialiștii recomandă continuarea schemei cu cea de-a doua doză, fără reluarea primei doze, la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienții asimptomatici sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.

Persoanele care au primit tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali (ex: Anakinra, Tocilizumab) sau plasmă convalescentă este recomandat să aștepte 90 de zile până la administrarea vaccinului, din cauză că tratamentele pot reduce eficacitatea acestuia.

„Este recomandat ca persoanele confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, cu sau fără simptome, să nu se vaccineze până nu trece perioada de timp precizată mai sus, în funcție de situație”, precizează Ministerul Sănătății.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Starea de sănătate a lui Florin Piersic este gravă. Medicii din Cluj: Actorul are septicemie

Publicat

starea de sănătate a lui florin piersic este gravă. medicii

Marele actor Florin Piersic este în stare gravă. Potrivit medicilor de la Institutul Inimii din Cluj, actorul are septicemie.

Medicii au detaliat acest fapt într-o  într-o conferință de presă, susținută miercuri, 8 mai 2024.

Aceștia au spus că actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, are o infecție generalizată în organism, septicemie, astfel că situația sa este gravă, fiindu-i pusă viața în pericol.

CITEȘTE ȘI: Florin Piersic a fost internat la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Peste 6.000 de garaje de tablă, demolate la Cluj. Au fost create 500 de locuri de parcare în plus

Publicat

garaje 1000x600.jpg

Primăria Cluj-Napoca a înființat aproape 500 de locuri noi de parcare, după demolarea a circa 6.600 de garaje de tablă, în ultimii patru ani.

Primăria Cluj-Napoca a creeat, în ultimii patru ani, aproape 500 de locuri noi de parcare în cartierele orașului prin demolarea a peste 6.600 de garaje.

Peste 7.100 de locuri de parcare

„Pe parcursul ultimilor 4 ani, Primăria municipiului a demarat procesul de desființare a garajelor din cartierele orașului….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Șeful FRF la Alba Iulia. Ce spune Burleanu despre șansele tinerilor jucători de fotbal din provincie de a juca la națională

Publicat

video Șeful frf la alba iulia. ce spune burleanu despre

Șeful Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost prezent miercuri, 8 mai 2024, la Alba Iulia. Acesta a vizitat baza sportivă din Micești, bază care se află în lucru. 

Alături de primarul Gabriel Pleșa și mai mulți consilieri locali, Burleanu a luat parte la o vizită de lucru pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.

În baza sportivă ar urma să își desfășoare activitatea mai multe cluburi de fotbal din oraș.

Reporterul alba24.ro l-a întrebat pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. O instalație va transforma deșeurile de la CMID în energie electrică. A fost semnat contractul

Publicat

statie dezintegrare moleculara 7 1000x600.jpg

O instalație care va dezintegra deșeurile municipale și le va valorifica energetic a fost achiziționată de Consiliul Județean Cluj. „Gunoiul de la CMID va fi o amintire”, a declarat Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, semnarea contractului de achiziție a unei instalații de tratare, prin dezintegrare moleculară, a fracției rezultate din Centrul de Management Integrat al Deșeurilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe