Connect with us

ACTUALITATE

La Sibiu va fi construit un spital nou, lângă aeroport. Investiţie de 2 milioane de euro a Consiliului Judeţean

Publicat

spital

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu va investi în acest an două milioane de euro pentru construcţia unui spital nou, care va fi amplasat la marginea municipiului reşedinţă de judeţ, în apropierea Aeroportului Internaţional şi a autostrăzii A1, a declarat joi preşedintele CJ, Daniela Cîmpean.

„Eu pot să vă spun care este pasul următor. În acest an avem alocate doua milioane de euro pe documentaţii, pentru actualizarea fezabilităţii şi a proiectului tehnic. Până la sfârşitul anului, acesta este targetul nostru, să actualizăm fezabilitatea şi proiectul tehnic. La momentul la care avem actualizată fezabilitatea, ni se deschid alte oportunităţi şi pe măsură ce vom parcurge fiecare etapă şi fiecare pas, o să vă ţin la curent. Nu mai este nevoie de studiu de prefezabilitate, pentru că acest proiect a fost inclus în strategia de dezvoltare a judeţului. Aceasta a fost soluţia pe care am găsit-o pentru a economisi din bănuţii aceştia puţini pe care îi avem. Am salvat bani şi timp”, a spus Daniela Cîmpean, după şedinţa CJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, deocamdată singurul loc pe care îl deţine CJ Sibiu pentru a construi un nou spital judeţean este terenul de lângă Aeroportul Internaţional Sibiu şi autostrada A1.

Preşedintele CJ Sibiu nu susţine propunerea prefectului judeţului Sibiu, care sugera să se construiască viitorul spital în centrul municipiului reşedinţă de judeţ, în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

„Gândiţi-vă la parcări. Oricum suntem foarte sugrumaţi. Nu există posibilitate de parcare în zonă, ar însemna să sufocăm şi mai mult traficul în Sibiu, care deja este foarte sufocat, plus că discutăm de condiţiile de urbanizare ale zonei care nu corespund şi tocmai de aceea acel UPU (Unitate de Primiri Urgente – n.r.) nu a putut să fie făcut acolo, pentru că nu corespundea condiţiilor de urbanism impuse de prin PUG-ul (Planul Urbanistic General – n.r.) Sibiului”, a spus Daniela Cîmpean.
Prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, susţine construcţia unui spital judeţean nou, dar în zona centrală, în curtea actualului Spital Clinic Judeţean de Urgenţă. Adela Muntean a spus că medicii actualului spital i-ar fi cerut să se construiască viitorul spital în centrul Sibiului.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu cere construcţia unui spital nou judeţean, ceea ce ar diminua infecţiile nosocomiale, potrivit inspectorului-şef, Lucian Blăguţiu.

„Din punctul de vedere al infecţiilor nosocomiale, trebuie construit, pentru că la baza infecţiilor nosocomiale stau multe condiţii şi harta de risc creată pe infecţiile nosocomiale este stabilită pe baza acestor condiţii pe care le are unitatea sanitară. Şi este o consecinţă logică. Având un spital multipavilionar, tu ai o multitudine de structuri, de circuite, având o singură unitate sanitară, automat harta riscurilor se modifică, în sensul de restrângere. Controlul personalului care intră va fi mult mai bine realizat. Riscurile globale pe unitate vor fi minimizate sau anulate. Circuitele vor fi complet altele. Se modifică tot. Şi scad costurile pe achiziţionare de produse”, a declarat recent, într-o conferinţă de presă, inspectorul-şef al DSP Sibiu.

În prezent, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se află în zona centrală a municipiului Sibiu şi deserveşte pacienţi din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara şi Vâlcea. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este format din mai multe clădiri, unele mai noi, altele foarte vechi, de câteva sute de ani, care au fost reabilitate.

Primăria şi Consiliul Judeţean Sibiu şi-au propus să construiască un spital nou, cerând sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Guvernului. Partidele politice reprezentate în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Sibiu, declarativ, propun două locuri diferite unde să se facă noul spital: PSD vrea spital nou lângă Pădurea Dumbrava, pe un teren al Ministerului Apărării Naţionale, PNL şi Forumul Democrat al Germanilor din România vor ca viitorul spital să fie construit la marginea Sibiului, aproape de autostrada A1 şi Aeroportul Internaţional.

Locul pe care va fi construit viitorul spital clinic judeţean de urgenţă din Sibiu va fi decis în urma unei analize pe care o vor face specialişti din Ministerul Sănătăţii, a anunţat, la ultima vizită la Sibiu, din noiembrie 2018, ministrul Sorina Pintea.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe