EVENIMENT
La trei luni de la crima din Caracal, autoritățile anunță că vor fi montate camere de supraveghere. Imaginile nu vor fi monitorizate, din lipsă de personal

La trei luni de la crima din Caracal care a zguduit o țară întreagă, autoritățile locale anunță că, până la sfârșitul anului, vor fi montate în municipiu 42 de camere de supraveghere. Potrivit Primăriei, în primă fază conținutul obținut de pe camere va fi doar stocat, fără ca imaginile să fie monitorizate în timp real, din lipsă de personal. Totuși, Primăria anunță că, după ce camerele vor fi montate, se va angaja și personal specializat în scopul monitorizării.
Municipiul Caracal va avea sistem de supraveghere video până la finalul acestui an, în prezent fiind în derulare procedura de achiziţie pentru proiectare şi execuţie, camerele video fiind deja cumpărate, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei oraşului, Anca Ioniţă.
Potrivit acesteia, în Caracal vor fi montate 42 de camere video la intrările în oraş, în intersecţii, în pieţe, la zone pietonale, parcuri, în zona unităţilor de învăţământ, iar investiţia totală pentru sistemul de supraveghere video este de aproximativ 525.000 lei, în această sumă fiind incluse şi un server pentru managementul sistemului, precum şi alte echipamente necesare interconectării.
După ce sistemul va începe să funcţioneze, într-o primă fază, conţinutul video obţinut cu aceste camere va fi stocat pentru o perioadă fără ca imaginile să fie monitorizate în timp real, din lipsa personalului, care ar urma să fie angajat ulterior.
„Potrivit studiului de fezabilitate, montarea echipamentelor şi obţinerea avizelor se va face într-o perioadă de două luni după contractarea execuţiei lucrărilor. În prima fază, sistemul de supraveghere nu va fi monitorizat prin dispecerat, însă se are în vedere angajarea de personal de specialitate în acest scop”, a precizat Anca Ioniţă.
Proiectul privind sistemul de supraveghere video în Caracal a fost aprobat în luna septembrie de către consilierii locali, iar în analiza privind oportunitatea proiectului se argumenta că prezenţa şi funcţionarea camerelor de supraveghere video va determina scăderea semnificativă a infracţiunilor.
AGERPRES

Respectarea orelor de liniște la bloc este o problemă cu care se confruntă locatarii. Orele de liniște sunt pentru toată lumea, fie că locuiești la casă, fie la bloc. Astfel că, vecinii care fac zgomot fără să țină cont de ceilalți, nu doar că plătesc amenzi usturătoare, dar riscă încă o pedeapsă.
Românii care nu respectă orele de liniște riscă să meargă la muncă în folosul comunității
Cu siguranță, cel puțin odată, ți-au dat bătăi de cap…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Centru de zi pentru copii, la Cugir. Investiție de peste 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea unei clădiri din oraș

Centru de zi pentru copii, la Cugir. O clădire din orașul Cugir urmează să fie transformată în curând, printr-o investiție de peste 1,9 milioane de lei, într-un Centru de zi pentru copii, proiect care urmărește prevenirea separării copiilor de familie.
Direcția de Asistență Socială Cugir a lansat pe 3 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări pentru obiectivul „Centru de zi pentru copii Cugir – Un pas cu SPAS”.
Valoarea totală estimată a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu. De la ce au pornit flăcările

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit joi noaptea pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cămărașu.
La fața locului s-a deplasat imediat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Punctele de Lucru Jucu, respectiv Gherla.
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu
Flăcările au cuprins un depozit de materiale de construcții. Potrivit pompierilor, iuncendiul s-a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.
Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.
În prezent, Agenţia…
Citește mai mult pe Alba24.ro