Connect with us

ACTUALITATE

Lacul Ciuperca din Tulcea şi plaja din oraşul Sulina, nerecomandate pentru îmbăiere

Publicat

Sursa foto: Plaja Sulina/Facebook

Autorităţile sanitare din judeţul Tulcea nu recomandă îmbăierea în două din cele cinci zone naturale din judeţul Tulcea, plaja de la Marea Neagră din oraşul Sulina şi lacul Ciuperca din municipiul Tulcea, după ce au primit rezultatele primelor analize făcute în acest an în toate apele naturale de îmbăiere cunoscute în judeţ.

„Rezultatele analizelor arată că se încadrează ca fiind corespunzătoare, calitate excelentă pentru zonele de îmbăiere Gura Portiţei, Jurilovca, Sfântu Gheorghe, iar pentru lacul Ciuperca şi Sulina, calitatea apei este nesatisfăcătoare, îmbăierea nefiind recomandată. Atât zonele naturale neamenajate, cât şi cele amenajate sunt monitorizate în perioada 1 iunie-15 septembrie atât din punct de vedere microbiologic, cât şi din punct de vedere fizico-chimic”, a declarat, pentru AGERPRES, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mirela Prodan.

Ea a amintit că şi anul trecut, DSP a analizat periodic calitatea apei din lacul Ciuperca, iar rezultatele analizelor efectuate la Institutul Naţional de Sănătate Publică din Bucureşti au arătat că apa de îmbăiere a fost „nesatisfăcătoare”.

„Din cele trei zone naturale de îmbăiere, două nu sunt autorizate sanitar, Sfântu Gheorghe şi Sulina. Sunt plaje neamenajate şi nu corespund din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare şi a legislaţiei apelor de îmbăiere în vigoare. Zona naturală de îmbăiere Gura Portiţei, Jurilovca, este singura zonă de îmbăiere autorizată sanitar”, a precizat directoarea Prodan.

Rezultatele analizelor efectuate de DSP şi recomandările instituţiei au fost transmise autorităţilor care administrează zonele naturale de îmbăiere, iar acestea au obligaţia de a afişa rezultatele în locuri vizibile.

De altfel, situaţia plajelor neamenajate din judeţ a fost ridicată într-o şedinţă săptămâna trecută şi de directorul Căpităniei Zonale a Portului Tulcea, Dan Ichim, care a atras atenţia că plajele neamenajate de la Marea Neagră din Sulina şi Sfântu Gheorghe nu au salvamari.

Problema este cunoscută de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării al cărei guvernator, Mălin Muşetescu, a declarat că problema deşeurilor din plajele neamenajate va fi gestionată în parteneriat cu autorităţile locale.

„Legal, Administraţia RBDD nu poate angaja salvamari, iar totul rămâne la latitudinea administraţiei locale, dacă are buget. Din ce am înţeles însă, nu are cum justifica angajarea unui salvamar, pentru că nu administrează plaja şi suntem într-un cerc vicios”, a mai afirmat guvernatorul Deltei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: O tânără a fost prinsă la volan fără să aibă permis de conducere

Publicat

botoșani: o tânără a fost prinsă la volan fără să

Publicitate

Miercuri, polițiștii din Secția Rurală 4 Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul comunal DC 70 din comuna George Enescu, o mașină condusă de o fată de 26 de ani din localitate.

Verificările au arătat că tânăra nu avea permis pentru nicio categorie de vehicule, iar mașina i-a fost dată să o conducă de un bărbat de 30 de ani, care era pasager pe scaunul din dreapta.

Poliția continuă ancheta pentru conducere fără permis și pentru că i s-a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Acțiune ”BLITZ” a polițiștilor din Flămânzi. 11 șoferi au rămas fără permis pentru că au depășit viteza legală

Publicat

acțiune ”blitz” a polițiștilor din flămânzi. 11 șoferi au rămas

Publicitate

Miercuri, în intervalul orar 06:00-07:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au organizat o acțiune de tip ”BLITZ” pentru prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare conducerea cu viteză peste limita legală.

 

Acțiunea s-a desfășurat pe drumul european DE 58, Cotu-Flămânzi, prilej cu care au fost verificate peste 30 de autovehicule, iar 11 dintre conducătorii auto au fost depistați conducând cu viteză peste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Evaluare Națională 2025: Rezultate în creștere la Botoșani, fără medii de 10, dar cu un plus semnificativ la promovare

Publicat

evaluarea la clasa a iv a continuă cu proba la matematică

Publicitate

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în sesiunea iunie-iulie 2025. Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) au fost publicate pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro.

Rata de participare, la nivelul județului Botoșani, a fost de 95,95%: 3361 de candidați prezenți dintr-un total de 3503 de absolvenți înscriși.

Dintre cei 3361…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Publicitatea în stomatologie, sub lupă: Interzise informațiile false și care induc în eroare

Publicat

publicitatea în stomatologie, sub lupă: interzise informațiile false și care

Publicitate

Materialele publicitare din domeniul stomatologic nu trebuie să conțină informații false, înșelătoare sau susceptibile să inducă pacienții în eroare, prevede Ghidul de bune practici privind publicitatea medicilor stomatologi intrat în vigoare pe 1 iulie, scrie alba24.ro.

Potrivit ghidului, scopul publicității activității stomatologice este, printre altele, de a informa și educa publicul cu privire la serviciile și tratamentele disponibile,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe