Connect with us

EVENIMENT

Le-ai simțit? Două cutremure s-au produs în Oltenia, în noaptea de duminică spre luni

Publicat

cutremur cu magnitudinea 3 în covasna

Două cutremure s-au produs în Gorj, în noaptea de duminică spre luni, unul dintre ele având magnitudine de 4.5 ml.

Potrivit Institutului Nanțional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur s-a produs puțin după miezul nopții. În data de 21 august 2023 la ora 00:39:29 (ora locală a României) s-a produs în Oltenia – Gorj, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.5.

Seismul s-a produs la adâncimea de 14.0 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 10 kilometri Nord de Targu Jiu, 73 kilometri Sud-Est de Hunedoara, 76 kilometri Nord-Est de Drobeta-Turnu Severin, 84 kilometri Vest de Râmnicu Valcea, 87 kilometri Sud de Deva, 98 kilometri Sud-Vest de Sibiu.

Cel de-al doilea cutremur a avut loc la ora 01:00:18, în aceeași zonă și a avut magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 14.4  kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 12 kilometri Nord de Târgu Jiu, 72 kilometri Sud-Est de Hunedoara, 77 kilometri Nord-Est de Drobeta-Turnu Severin, 85 kilometri Vest de Râmnicu Valcea, 85 kilometri Sud de Deva și 97 kilometri Sud-Vest de Sibiu.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Doi bărbați reținuți după PERCHEZIȚII la Câmpeni și Lupșa. Polițiștii au confiscat trofee de vânătoare, capcane, arme, bani

Publicat

video: doi bărbați reținuți după percheziȚii la câmpeni și lupșa.

Doi bărbați au fost reținuți în urma perchezițiilor derulate marți la Câmpeni și Lupșa în legătură cu partide ilegale de vânătoare. Polițiștii au ridicat trofee de vânătoare, carne și preparate din carne de vânat, capcane de vânătoare, arme de vânătoare, muniție și sume de bani.

Potrivit IPJ Alba, cele 9 percheziții efectuate de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Baia de Arieș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat care a spus că are relații la arhitectul șef din Alba Iulia, cercetat penal. A cerut bani pentru ”a rezolva” un aviz

Publicat

dorin nistor: un instalator sau un electrician poate câștiga mai

Un bărbat din Alba care i-a promis unei alte persoane că o va ajuta să intre în legalitate cu o construcție la Alba Iulia s-a ales cu un dosar penal. 

Mai exact, acesta i-a promis că dacă primește 3500 de lei va aranja lucrurile la disciplina în construcții de la Poliția Locală, dar și la arhitectul șef al orașului.

Însă persoana căreia i-a cerut banii a mers și l-a denunțat la poliție. Drept urmare, procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au intrat pe fir…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 15.000 de lei și permise reținute în Alba, după acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor. Sute de mașini verificate

Publicat

amenzi de peste 15.000 de lei și permise reținute în

Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 15.000 de lei, după acțiuni organizate într-o singură zi. Au verificat sute de mașini și persoane și au reținut permise de conducere.

Potrivit IPJ Alba, marți, 5 decembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 291 de persoane și au fost verificate 171 de autovehicule.

Au fost constatate 110 abateri de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Epidemia de rujeolă: câte cazuri au fost înregistrate în județul Alba. Cum se poate face vaccinarea

Publicat

epidemia de rujeolă: câte cazuri au fost înregistrate în județul

Epidemia de rujeolă: Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat că, de la începutul anului, în județ au fost 66 de cazuri confirmate. În prezent, mai este doar un singur caz activ. În vară, au fost și două focare, la Aiudul de Sus și Mihalț.

În anul 2023 s-au înregistrat 74 de cazuri suspecte, din care 66 de cazuri confirmate.

Au fost depistate și 2 focare:

  • unul la Aiudul de Sus, care s-a manifestat pe parcursul lunilor iunie, iulie și august (29 de cazuri)
  • 1 focar la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe