Connect with us

EVENIMENT

Lege pentru sprijinirea antreprenorilor, adoptată de Senat

Publicat

senatul romaniei 1000x600.jpg
Arhivă foto

O lege propusă de USR, care ajută antreprenorii să-și ajusteze impozitele și TVA-ul pentru facturile neplătite de la companii închise, a fost aprobată de Senat.

Firmele vor putea să-și actualizeze impozitul și TVA-ul printr-o cerere simplă la ANAF, indicând numele companiei închise și documentele relevante.

„De multe ori, firmele de bună credință care au facturi emise către o companie radiată rămân cu valoarea TVA și a veniturilor în sold, deși acestea nu mai pot fi recuperate.

Astfel, firmele sunt obligate să plătească impozit pe o sumă de bani pe care nu au încasat-o și nici nu vor mai putea încasa vreodată”, potrivit unui comunicat de presă.

„Inițiativa va ajuta companiile să își curețe contabilitatea de aceste creanțe și, foarte important, să dea ocazia firmelor să își ajusteze baza de impozitare și să regleze TVA în consecință.

Firmele nu trebuie să plătească decât ceea ce datorează statului, nici mai mult, nici mai puțin.

De asemenea, este important ca regularizarea să se facă ușor, fără birocrație inutilă, cu o simplă cerere”, spune Claudiu Mureșan, senator USR și inițiatorul legii.

Legea inițiată de senatorii Claudiu Mureșan și Virgil Bob a fost votată de 76 de senatori, fără niciun vot împotrivă. Inițiativa urmează să fie dezbătută și votată și la Camera Deputaților.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un cap tractor cu remorcă a rămas BLOCAT pe calea ferată, în Baciu. Traficul feroviar a fost OPRIT

Publicat

pompieri incendiu bun e1703346529669.jpg

Un cap tractor cu remorcă a rămas blocat, duminică, pe calea ferată, în Baciu. Traficul feroviar a fost oprit până pompierii au deblocat calea ferată.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit, de puține momente, pentru a scoate de pe trecerea la nivel cu calea ferată, situată pe strada Fabricilor din localitatea Baciu, un ansamblu de vehicule care a rămas blocat pe liniile de tren.

Un cap tractor cu remorcă a rămas BLOCAT pe calea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALBA: Aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini verificate prin aplicația eDAC. Valoare RECORD a amenzilor

Publicat

alba: aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini

ALBA: Aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini verificate prin aplicația eDAC, în doar două zile. Valoarea amenzilor a ajuns la un record: a depășit 100.000 de lei. 

În perioada 19-20 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

La noapte plouă cu METEORI. Lyridele pe cerul României, un FENOMEN astronomic spectaculos

Publicat

artyom korshunov quqjjxz7fqu unsplash scaled e1713685288154.jpg

La noapte plouă cu meteori. Lyridele pot fi observate foarte bine pe cerul României în luna aprilie. Faza maximă de manifestare a curentului de meteori Lyridele este în noaptea de 21/22 aprilie în acest an, conform Agerpres.

În fiecare an, începând cu luna aprilie, pe cerul nopţilor încep să-şi facă apariţia ploile de meteori (denumirea ştiinţifică a „stelelor căzătoare”).

La noapte plouă cu METEORI. Lyridele pe cerul României, un FENOMEN astronomic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA până la mijlocul lunii mai. Temperaturi POTRIVITE perioadei, cu unele instabilități și precipitații

Publicat

1713701683 nori si soare e1587975866868.jpg

ANM a actualizat prognoza meteo până la mijlocul lunii mai. Se anunță o perioadă cu temperaturi în general potrivite pentru data din calendar. Nu sunt excluse perioadele specifice, cu instabilitate atmosferică și precipitații abundente.

Meteorologii de la ANM au emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoatrele patru săptămâni, în intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Specialiștii prognozează temperaturi în general apropiate de cele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe