Connect with us

EVENIMENT

Legea care reglementează bacşişul a fost PROMULGATĂ Maxim 15% din valoarea consumaţiei

Publicat

restaurant inchis.jpg

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care reglementează definirea bacşişului în vederea evidenţierii acestei sume pe bonul fiscal. Proiectul a fost inițiat în 2019 de fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Este vorba desprelegea care reglementează definirea bacşişului în vederea evidenţierii acestei sume pe bonul fiscal.

Camera Deputaților a aprobat legea pe 13 decembrie, cu 189 de voturi „pentru”, 34 „contra” și 47 de abțineri.

Potrivit raportului comisiilor de industrii și buget finanțe, proiectul de lege reglementează definirea bacşişului în vederea evidenţierii acestei sume pe bonul fiscal, cu scopul delimitării clare a acesteia de veniturile încasate de către operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populaţie şi asigurării fiscalizării bacşişului. Astfel, bacşişul se defineşte ca fiind orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN: 5610 – „Restaurante”, 5630 – “Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.

Conform unui amendament operatorii economici au obligația de a înmâna clientului o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal, în care sunt prevăzute rubrici destinate alegerii de către client, a nivelului bacșișului oferit, între 0% și 15% din valoarea consumației. Nota de plată trebuie să conțină și o alta rubrică în care clientul să poată înscrie, suma oferită drept bacșiș, în valoare absolută, dacă acesta optează pentru acest mod de stabilire a valorii bacșișului acordat.

Proiectul a fost inițiat în 2019 de fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două autovehicule s-au lovit, în zona Dedeman

Publicat

accident rutier la alba iulia. două autovehicule s au lovit, în

Un accident rutier s-a produs joi, în jurul orei 09:50, în zona Dedeman din Alba Iulia. Din primele informații, în evenimentul rutier au fost implicate două autovehicule. 

Pompierii intervin cu...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe