Connect with us

EVENIMENT

Legea consumatorului vulnerabil, ADOPTATĂ de Camera Deputaților. Ce prevede și de când intră în vigoare

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Legea privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil a fost adoptată, a anunțat marți ministrul Energiei, Virgil Popescu. Conform acestuia, legea urmează să se aplice de la 1 noiembrie.

„Legea privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost adoptată! Am votat Pentru! Totodată, vreau să le mulțumesc colegilor parlamentari care au înțeles cât de importantă este legea și au adoptat și amendamentele pe care le-am propus cu colega mea Raluca Turcan pentru ca legea să se aplice începând cu data de 1 noiembrie 2021”, a anunțat Virgil Popescu.

Vezi și Prețuri la energie, crescute abuziv înainte de venirea iernii: Liberalizarea haotică lasă românii la mâna furnizorilor

Măsurile vor afecta peste 10 milioane de români

„De asemenea, vreau să reamintesc că lucrăm și la o Ordonanță de Urgență prin care să compensăm până la nivelul venitului mediu sau consumului mediu și vrem să compensăm în totalitate iarna aceasta. Vorbim de iarnă care începe la 1 noiembrie, se termina 31 martie. Deci avem tot timpul. Deci vorbim și aici de peste 10 milioane și ceva de români”, susține ministrul.

Și deputatul USR PLUS Oana Țoiu anunțase marți că proiectul a fost adoptat în ședința reunită a Comisiei pentru muncă și protecție socială, Comisiei pentru politică economică și Comisiei pentru industrii și servicii.

„Legea prevedea un tabel fix al cuantumului de referință al facturilor. Am propus, cu colegii din USR PLUS, și a fost susținut de grupurile parlamentare din coaliție și de minister, un amendament care să permită actualizarea acestor valori de referințe, de oricâte ori este necesar, rapid, prin Hotărâre de Guvern. Am propus de asemenea, și a fost aprobat, un plafon minim sub care să nu poată fi coborât prin HG la cuantumul valorilor propuse ca fixe inițial în proiectul de lege. (250 RON/lună pt. gaze, 500 RON/lună pentru energie electrică și 160 RON/lună pentru lemne). Ceea ce era plafon fix, deci suma maximă prevazută, în proiectul inițial, acum a devenit plafon minim”, a scris deputatul pe Facebook.

Ea susține că USR PLUS a susținut propunerea Guvernului și nu s-a opus propunerii celorlalte grupuri parlamentare de a crește numărul de beneficiari.

„Am semnalat riscul ca o parte dintre beneficiari să depună cereri pe formatul vechi și să nu fie la timp la curent cu modificările propuse, caz în care este necesar să nu rămână pe dinafară fără sprijin că au completat alt set de hârtii. Soluția pe care am propus-o a fost ca indiferent de formatul depus (vechi sau nou) cererile să le fie luate tranzitoriu în considerare în acest sezon rece și să fie informați și ghidați spre forma avantajoasă de sprijin pentru ei. Ministerul a acceptat să preia asta în normele metodologice dar va depinde mult și de primării, care sunt interfața cu beneficiarii”, a mai anunțat Oana Țoiu.
(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Elevă a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificată la faza națională a Olimpiadei de religie, cultul baptist

Publicat

elevă a Școlii gimnaziale „avram iancu” din alba iulia, calificată

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană, au transmis reprezentanții instituției de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Publicat

drum garbau aghiresu cj 7.jpg

Se lucrează pe județean DJ 108C. Clujenii din Gîrbău și Aghireșu, care au case pe marginea acestui drum, vor avea accese noi la proprietăți prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean.

Practic, arată reprezentanții CPJ Cluj, în urma lucrărilor de întreținere, vor fi realizate aproape 150 de accese la proprietățile oamenilor.

Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: Sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea zodiilor. Sfaturi pentru două zile minunate

Publicat

horoscop de weekend 20 21 aprilie: sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Berbec (21 martie – 19 aprilie):

Weekendul acesta este despre auto-reflecție, Berbec. Ia-ți timp să te concentrezi asupra nevoilor tale interioare și să faci lucrurile care îți aduc bucurie.

Poate fi benefic să petreci timp în natură sau să te dedici unor activități creative care te ajută să te conectezi cu sinele tău interior.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Radare de weekend în județul Alba: Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de poliție

Publicat

radar politia romana 1000x600.jpeg

Radare de weekend în județul Alba. Reprezentanții IPJ Alba au făcut publică lista drumurilor din județ, pe care vor fi amplasate echipaje de poliție dotate cu radare, pentru supravegherea traficului rutier. 

Amplasarea radarelor în perioada 20-21 aprilie 2024

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe