Connect with us

EVENIMENT

Legea consumatorului vulnerabil, ADOPTATĂ de Camera Deputaților. Ce prevede și de când intră în vigoare

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Legea privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil a fost adoptată, a anunțat marți ministrul Energiei, Virgil Popescu. Conform acestuia, legea urmează să se aplice de la 1 noiembrie.

„Legea privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost adoptată! Am votat Pentru! Totodată, vreau să le mulțumesc colegilor parlamentari care au înțeles cât de importantă este legea și au adoptat și amendamentele pe care le-am propus cu colega mea Raluca Turcan pentru ca legea să se aplice începând cu data de 1 noiembrie 2021”, a anunțat Virgil Popescu.

Vezi și Prețuri la energie, crescute abuziv înainte de venirea iernii: Liberalizarea haotică lasă românii la mâna furnizorilor

Măsurile vor afecta peste 10 milioane de români

„De asemenea, vreau să reamintesc că lucrăm și la o Ordonanță de Urgență prin care să compensăm până la nivelul venitului mediu sau consumului mediu și vrem să compensăm în totalitate iarna aceasta. Vorbim de iarnă care începe la 1 noiembrie, se termina 31 martie. Deci avem tot timpul. Deci vorbim și aici de peste 10 milioane și ceva de români”, susține ministrul.

Și deputatul USR PLUS Oana Țoiu anunțase marți că proiectul a fost adoptat în ședința reunită a Comisiei pentru muncă și protecție socială, Comisiei pentru politică economică și Comisiei pentru industrii și servicii.

„Legea prevedea un tabel fix al cuantumului de referință al facturilor. Am propus, cu colegii din USR PLUS, și a fost susținut de grupurile parlamentare din coaliție și de minister, un amendament care să permită actualizarea acestor valori de referințe, de oricâte ori este necesar, rapid, prin Hotărâre de Guvern. Am propus de asemenea, și a fost aprobat, un plafon minim sub care să nu poată fi coborât prin HG la cuantumul valorilor propuse ca fixe inițial în proiectul de lege. (250 RON/lună pt. gaze, 500 RON/lună pentru energie electrică și 160 RON/lună pentru lemne). Ceea ce era plafon fix, deci suma maximă prevazută, în proiectul inițial, acum a devenit plafon minim”, a scris deputatul pe Facebook.

Ea susține că USR PLUS a susținut propunerea Guvernului și nu s-a opus propunerii celorlalte grupuri parlamentare de a crește numărul de beneficiari.

„Am semnalat riscul ca o parte dintre beneficiari să depună cereri pe formatul vechi și să nu fie la timp la curent cu modificările propuse, caz în care este necesar să nu rămână pe dinafară fără sprijin că au completat alt set de hârtii. Soluția pe care am propus-o a fost ca indiferent de formatul depus (vechi sau nou) cererile să le fie luate tranzitoriu în considerare în acest sezon rece și să fie informați și ghidați spre forma avantajoasă de sprijin pentru ei. Ministerul a acceptat să preia asta în normele metodologice dar va depinde mult și de primării, care sunt interfața cu beneficiarii”, a mai anunțat Oana Țoiu.
(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Consiliul Județean Cluj și stadionul Cluj Arena, iluminate în albastru, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

Publicat

consiliul judetean scaled.jpg

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului va fi marcată și anul acesta de Consiliul Județean Cluj. Două instituții din Cluj-Napoca vor fi iluminate simbolic în culoarea albastru.

Consiliul Județean Cluj se alătură demersurilor prin care, pe 2 aprilie, este marcată Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.

Consiliul Județean Cluj și stadionul Cluj Arena, iluminate în albastru

Pentru a susține această inițiativă, în seara zilei de miercuri,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cimitir de mașini pe strada Năsăud din Cluj-Napoca? Locuitorii cer ridicarea vehiculelor abandonate

Publicat

strada nasaud.jpg

Locuitorii din cartierul Mărăști semnalează o problemă tot mai acută pe strada Năsăud, unde, pe o distanță de doar câteva zeci de metri au fost raportate, prin platforma MyCluj, șase mașini abandonate.

Vehiculele ar sta nemișcate de luni de zile pe marginea drumului, ocupând inutil locuri de parcare și afectând aspectul general al străzii. Locuitorii speră ca autoritățile locale să acționeze rapid pentru a elibera domeniul public de vehiculele abandonate.

Citește mai departe

EVENIMENT

Campionatul Mondial al Măcelarilor de la Paris, câștigat de Franța.Au participat, în premieră, și măcelarii de elită ai României

Publicat

macel 1.jpg

Echipa Măcelarii de Elită a României a participat, în premieră, în perioada 28-31 martie la World Butcher’s Challenge, Campionatul Mondial al Măcelarilor la Paris, unde s-a întrecut cu alte 14 echipe.

Festivitatea de premiere a avut loc, marți seara, și a început cu premierea ucenicilor, categorie la care a participat clujeanul Paul Cordea, care nu a prins podiumul, câștigător fiind un măcelar francez.

Paul Cordea

Tot un francez a câștigat trofeul pentru cel…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Invazie” de ploșnițe urât mirositoare, în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Locuitorii cer dezinsecție

Publicat

plosnite.jpg

Un locuitor de pe Aleea Padin din Cluj-Napoca a semnalat, pe platforma MyCluj, prezența ploșnițelor rât mirositoare în spațiul blocului în care locuiește.

Potrivit sesizării, geamul apartamentului este orientat către Calea Florești, mai exact spre parcul de câini, iar de câteva luni, casa sa este infestată cu ploșnițe mari, rotunde, care emană un miros neplăcut.

„Locuiesc pe Aleea Padin, numărul 12. Geamul meu dă spre Calea Florești, mai exact spre parcul de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe