Connect with us

ACTUALITATE

Lipsă de cadre medicale care tratează pacienţii COVID-19, în spitalele din Buzău

Publicat

copii covid.jpg

Spitalele din Buzău care tratează pacienţi Covid-19 se confruntă cu un deficit de cadre medicale şi caută soluţii pentru a rezolva situaţia astfel încât valul 5 să nu le prindă descoperite.

Toate spitalele din Buzău care tratează pacienţi COVID-19 spun că şi-au făcut stocurile necesare de echipamente şi medicamente însă ceea ce dă cea mai mare bătaie de cap este lipsa personalului medical. Niciunul dintre spitalele buzoiene nu are un număr suficient de cadre medicale. În ciuda concursurilor care s-au desfăşurat pe perioada anului recent încheiat posturile au rămas neocupate.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău în luna decembrie au plecat doi medici ATI şi astfel, cea mai importantă secţie care a fost mereu plină a rămas descoperită. Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă mai are la acest moment 4 medici şi pentru că liniile de gardă nu erau acoperite s-a încercat rezolvarea acestui lucru prin încheierea de contracte cu medici rezidenţi.

„Din decembrie au plecat doi medici ATI. Am discutat atât cu rezidenţi cât şi cu specialişti. Am făcut contracte cu 3 medici rezidenţi pentru a rezolva liniile de gardă şi aşteptăm acceptul unui medic specialist care ne-a promis în proporţie de 95% că va veni la Buzău. Avem acum toate gărzile acoperite şi sper ca şi în continuare să le avem”, a spus managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

Probleme sunt şi pe Secţia de Boli Infecţioase unde primele trei valuri au fost depăşite, cu doar doi medici, iar în valul 4 s-a mai reuşit cooptarea unui alt medic infecţionist deşi schema nu este completă. Şansa bolnavilor de pe Secţia de Boli Infecţioase este că secţia este situată în aceiaşi curte cu cea de Pneumologie şi astfel, la nevoie, medicii de gardă de pe secţia respectivă pot da un ajutor şi pacienţilor de la Infecţioase, indică news.ro.

Probleme sunt şi la Râmnicu Sărat unde este cel mai mare spital din judeţ care tratează pacienţi COVID-19. Aici, încă de la începutul pandemiei nu există decât un singur medic infecţionist, pensionar, prin mâna căruia au trecut mii de pacienţi ajutat de doi medici pneumologi. Conducerea spitalului spune că ar mai avea nevoie de cel puţin un medic la ATI, un infecţionist şi doi pneumologi dar sunt slabe speranţe că aceştia să fie găsiţi până când unitatea sanitară se va umple din nou de pacienţi.

La spitalele din Nehoiu şi Smeeni situaţia este şi mai gravă Aici  nu există deloc medici pneumologi, infecţionişti sau epidemiologi. Spitalul din Nehoiu are doar doi medici ATI dar  nu poate asigura o linie de gardă pentru această specialitate şi nu are deloc pneumolog, infecţionist, urgentist şi epidemiolog.  La Smeeni  există doar 3 internişti şi 3 medici de recuperare medicală.

În aceste condiţii pentru spitalele din Nehoiu şi Smeeni singura soluţie identificată este să se apeleze la telemedicină. Vor fi transmise toate informaţiile despre pacient către Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi un medic de aici va propune o schemă de tratament pe baza căreia va fi tratat respectivul bolnav.

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

UPDATE. EXHIBIȚIONIST de 42 de ani, reținut de polițiști la Cluj

Publicat

arestat catuse.jpg

Un bărbat de 42 de ani din Căpușu Mare, jud. Cluj, a fost reținut de polițiști pentru acte de exhibiționism practicate într-un mijloc de transport în comun și într-un magazin în Cluj-Napoca.

„La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 42 de ani, din comuna Căpușu Mare, bănuit de ultraj contra bunelor moravuri în formă continuată.

Din cercetări a reieșit faptul că la data de 10 ianuarie a.c. și 11 ianuarie a.c., cel în cauză ar fi săvârșit acte de exhibiționism în timp ce se afla într-un mijloc de transport public în comun, precum și într-o unitate comercială din municipiul Cluj-Napoca.

În urma activităților procedurale întreprinse, precum și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul acestei zile magistraților, în vederea luării altei măsuri preventive în cauză”, informează IPJ Cluj.

Update:

Bărbatul de 42 de ani, reținut în cursul zilei de ieri pentru ultraj contra bunelor moravuri a fost prezentat magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, fiind dispus față de acesta controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Razie în trafic la Câmpia Turzii. TAXIMETRIȘTII, în vizor. Un atestat și 3 AUTORIZAȚII, reținute de poliție

Publicat

actiune transport regim de taxi 2.jpg

Razie fulger printre taximetriștii din Câmpia Turzii. Polițiștii de la Secția 4 Poliție Rurală, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Cluj și în colaborare inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj, au verificat transportul de persoane în regim de taxi.

Acțiunea a avut loc vineri, între orele 8.00 și 11.00, iar polițiștii au legitimat 67 de persoane și au verificat 55 de autovehicule, în special cele destinate transportului de persoane.

actiune transport regim de taxi (6)

25 de sancțiuni au fost aplicate pentru nereguli, 14 dintre acestea în conformitate cu Legea privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

actiune transport regim de taxi (7)

De asemenea, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere.

actiune transport regim de taxi (5)

În urma acestei acțiuni a fost reținut un atestat profesional, iar polițiștii au ridicat și trei autorizații de transport în regim de taxi.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 2.000 de elevi și preșcolari din Cluj au COVID. Numărul angajaților INFECTAȚI a depășit 500. Lista claselor SUSPENDATE

Publicat

scoala bob.jpg

Vineri, la nivelul județului Cluj, erau 2.081 de cazuri active de Covid-19 în rândul elevilor și preșcolarilor. De asemenea, 535 de persoane din rândul personalului unităților de învățământ era diagnosticat cu Covid-19. Tot vineri, 15 unități de învățământ din județ își desfășurau activitatea în sistem online.

Potrivit Inspectoratului Școlar Cluj, în perioada 25-28 ianuarie 2022, au fost aplicate 97.269 de teste non-invazive pentru testarea elevilor, efectuate din proba de salivă, și s-au raportat 287 de rezultate pozitive.

Dintre acestea, 143 de teste pozitive au fost reconfirmate prin testare PCR, 59 au fost infirmate, iar pentru 85 rezultatele PCR sunt încă în curs de procesare, a transmis IȘJ Cluj.

15 unități de învățământ au suspedat cursurile față în față

Numărul de unități de învățământ cu activitatea față în față suspendată, respectiv școli și gădiniție unde au fost depistate cazuri de Covid-19 în 50% din totalul claselor unității, era vineri de 13 în județ.

Alte două unități funcționau în sistem integral online la cerere.

Astfel, numărul de clase din unitățile de învățământ cu activitatea față în față suspendată a ajuns la 582.

Vineri, erau 2.081 de cazuri active în rândul școlarilor și preșcolarilor clujeni, iar în rândul personalului – didactic, nedidactic și auxiliar – erau 535.

La această oră 432 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, din totalul celor 447 de unități cuprinse în rețeaua școlară își desfășoară activitatea educațională cu prezență fizică.

În județul Cluj, rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional este de 79,42%, respectiv 9.434…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc promite prețuri decente la parkingul amenajat la Aeroportul Cluj. Nimeni nu se poate plânge de prețurile din oraș

Publicat

park and ride e1641216494399.jpg

Primarul Emil Boc promite prețuri decente la park&ride-ul care va fi realizat în apropierea Aeroportului internațional din Cluj-Napoca.

Proiectul prevede între 800 și 1000 de parcări, dar și stații pentru autocare.

Inițial trebuia să fie realizat de Consiliul Județean Cluj, însă l-a preluat Primăria la finele anului 2021, din lipsă de fonduri.

Potrivit lui Emil Boc, „nimeni nu se poate plânge de prețuire practicate la parcările din oraș”.

Parcarea de la Aeroport va costa peste 60 milioane de lei.

Ideea proiectului este ca oamenii care vin din zona Apahida și Dej să își lase aici mașinile peste zi, să nu mai intre cu ele în oraș.

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe