Connect with us

ACTUALITATE

Lipsă mare de judecători la Curtea de Apel Cluj. Aglomerare. 145.000 de dosare soluţionate într-un an

Publicat

curtea de apel e1641468442626.jpg

Curtea de Apel Cluj a încheiat şi anul 2021 cu gradul de performanță „foarte eficient”, calificativ care a fost obţinut în mod constant, începând cu anul 2015, asta în condițiile în care se confruntă cu o creștere semnificativă a dosarelor și cu o criză de personal fără precedent.

La data 1 ianuarie, la nivelul Curţii de Apel Cluj şi al instanţelor din raza sa de activitate erau vacante sau vacantabile 40 de posturi de judecători, deficitul de personal fiind în creştere constantă faţă de 2019, când erau doar 10 astfel de posturi, arată reprezentanții CA Cluj, care au prezentat bilanțul activității pe anul trecut.

Activitatea intensă a judecătorilor este demonstrată de creşterea semnificativă a dosarelor nou intrate pe rolul Curţii de Apel Cluj, mai mult cu 1.783, prin raportare la anul 2020, când numărul acestora a fost de 8.193 şi tot în creştere cu 762 dosare faţă de anul 2019, când numărul dosarelor nou intrate a fost de 9.214.

Deşi mai puţini numeric, în anul 2021 judecătorii Curţii au soluţionat 9.379 dosare, cu 1.129 mai multe ca în anul precedent.

„Efortul suplimentar evident depus de judecători nu a putut însă compensa creşterea accentuată a numărului de dosare, coroborată cu scăderea numărului de judecători, acest cumul de factori având drept consecinţă şi scăderea operativităţii cantitative a instanţei”, a precizat judecătorul Dana Gârbovan, președintele Curții de Apel Cluj.

Din punct de vedere numeric, anul 2021 s-a caracterizat printr-o creştere a numărului de dosare nou intrate la nivelul instanțelor din raza Curții de Apel Cluj, de la 133.256 dosare nou-intrate în 2020 la 140.395 dosare nou-intrate în 2021, se arată în…
Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Joe Biden a afirmat că Finlanda și Suedia îndeplinesc „toate criteriile” pentru aderarea la NATO

Publicat

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a afirmat joi că Finlanda şi Suedia îndeplinesc „toate criteriile” pentru a adera la NATO şi a anunţat că va cere Congresului american să aprobe „cât mai rapid posibil” candidaturile lor, relatează AFP şi Reuters.

„Astăzi sunt mândru să le asigur că au susţinerea completă a SUA”, a declarat Biden într-un discurs susţinut la Casa Albă, alături de premierul suedez Magdalena Andersson şi preşedintele finlandez Sauli Niinisto, a două zi după depunerea oficială a cererilor de aderare la Alianţa Nord-Atlantică depuse de cele două ţări.

Cei doi lideri nordici au dat asigurări că sunt gata să discute cu Turcia despre îngrijorările ei, pentru ca aceasta să-şi ridice opoziţia faţă de aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO.

„Ca aliaţi în cadrul NATO, vom apăra securitatea Turciei. Condamnăm terorismul sub toate formele sale”, a spus Sauli Niinisto, în contextul în care autorităţile turce le reproşează celor două ţări că adăpostesc „terorişti” din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Premierul suedez Magdalena Andersson a declarat la rândul său că un „dialog” este în curs pentru „a rezolva” aceste probleme cu Turcia. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

VINERI: Sirenele de alarmare a populației vor suna în mai multe zone din municipiul Alba Iulia

Publicat

sirena alertare populatie.jpg

Reprezentanții administrației locale din Alba Iulia atenționează cetățenii că vineri, 20 mai, vor avea loc lucrări de mentenanță și verificare a funcționării sistemului de alarmare publică.

Probele se vor efectua în zona centru, Partoș, Oarda de Jos și zona industrială a municipiului.

„Un astfel de exercițiu are drept scop antrenarea autorităților administrației publice locale, pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare, precum și verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică.

Recomandăm cetățenilor să își păstreze calmul și să înștiințeze membri familiei despre aceste exerciții”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

EXCLUSIV. Premierul Nicolae Ciucă va conduce prima mașină electrică ”made in Cluj”

Publicat

car 1.jpg

Premierul Nicolae Ciucă va conduce, vineri, prima mașină electrică ”made in Cluj”, un concept car realizat de un grup de investitori români, care a pus la bătaie, până acum, proape 500.000 de euro pentru acest proiect.

Voicu Oprean, CEO AROBS, unul din inițiatorii și finanțatorii proiectului, a declarat pentru Cluj24 că speră ca prim-ministrul să găsească fonduri pentru dezvoltarea noii mașini.

”Premierul Nicolae Ciucă va conduce noua mașină made in Cluj în zona Grand Hotel Italia, dar nu pe drumuri publice, pentru că, încă, mașina nu are voie să circule pe ele.

Sperăm ca domnul prim-ministru să găsească niște fonduri pentru dezvoltarea acestui proiect. Noi îi vom arăta ce am făcut până acum la Cluj cu acest nou concept de mașină electrică, început în urmă cu 4 ani.

Am reușit să livrăm ceva, iar până la urmă faptele vorbesc mai mult decât simplele vorbe”, a spus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: ”Tache, Ianke și Cadâr”, cu Horațiu Mălăele, Răzvan Vasilescu și Mihai Constantin, aplaudat minute în șir la Alba Iulia

Publicat

tache ianke cadar teatru 1000x600.jpeg

Piesa ”Tache, Ianke și Cadâr” de la Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra București, în regia lui Horațiu Mălăele, a fost jucată miercuri seara pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Povești”, în fața câtorva sute de oameni care au unplut până la refuz sala. 

La final, publicul i-a aplaudat minute în șir pe actori: Horațiu Mălăele, Răzvan Vasilescu, Mihai Constantin, Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin (fiul lui Mihai Constantin și strănepot al Tamarei Buciuceanu).

Piesa aduce în prim plan povestea de viață a celor trei prieteni…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate