Connect with us

EVENIMENT

Lista adreselor IP utilizate pentru atacuri cibernetice, în contextul războiului din Ucraina, a crescut exponenţial în weekend

Publicat

adresa ip atacuri cibernetice
sursa foto: Facebook / Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC

Lista adreselor IP utilizate pentru atacuri cibernetice în contextul războiului din Ucraina a crescut exponenţial în weekend-ul care a trecut, odată cu acţiunile împotriva unor site-uri ce aparţin de instituţii publice sau organizaţii private din România, a avertizat, luni, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

„Lista adreselor IP utilizate pentru atacuri cibernetice în contextul războiului Ucraina-Rusia a crescut exponenţial în acest weekend, odată cu acţiunile împotriva unor site-uri ce aparţin unor instituţii publice sau organizaţii private din România, revendicate de o grupare de criminalitate cibernetică afiliată Rusiei”, menţionează instituţia.

Vineri dimineaţa, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro şi a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service). În acest context, DNSC a transmis că atacul cibernetic a fost revendicat de gruparea Killnet, fiind justificat de către aceştia prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia.

Seria de atacuri de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparţin unor instituţii publice, partide şi organizaţii private din România a continuat, sâmbătă, chiar cu site-ul www.dnsc.ro, cu un incident raportat la ora 2:30. „(…) La orele 8:30AM site-ul web a fost deja repus in funcţiune, fără dificultăţi.

Ce recomandă Directoratul

Directoratul recomandă implementarea rapidă şi precisă a măsurilor adecvate pentru protecţia site-urilor web şi a infrastructurilor cibernetice. Un ghid de securitate cibernetică pe care îl puteţi folosi este disponibil la: https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021″, a precizat Directoratul.

Specialiştii DNSC colaborează cu instituţiile abilitate pentru investigarea şi contracararea acestor atacuri cibernetice. Atacurile sunt auto-asumate de gruparea pro-rus㠘Killnet şi au vizat site-urile web gov.ro – mapn.ro – politiadefrontiera.ro – cfrcalatori.ro – otpbank.ro – psd.ro – dnsc.ro, având ca obiectiv indisponibilizarea site-urilor web româneşti vizate prin supraîncărcarea acestora cu trafic masiv de internet, din surse multiple.

Directoratul a publicat, vineri, pe www.dnsc.ro lista de 266 adrese IP implicate în atacurile de tip DDoS auto-asumate de ˜Killnet asupra site-urilor web româneşti, şi a lansat procedurile necesare pentru limitarea atacurilor. Agerpres

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prezidențiale 2025: George Simion ar obține 31,2%, dar ar pierde turul 2. Opțiunile pentru Nicușor Dan, Antonescu, Ponta. Sondaj

Publicat

prezidențiale 2025: george simion ar obține 31,2%, dar ar pierde

Prezidențiale 2025: Un sondaj realizat de asociația MKOR arată că alegerile prezidențiale din 2025 se conturează ca fiind cele mai imprevizibile din ultimii ani. Potrivit sursei citate, intenția de vot este fragmentată, iar scorurile din turul 2 sunt la limită. Absenteismul și indecizia pot schimba radical rezultatul final.

George Simion ar obține 31,2% dintre voturile românilo (după redistribuirea voturilor valide), dacă duminică ar fi organizat turul 1 al alegerilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Carte electronică de identitate la Cluj și pentru minorii sub 14 ani, din 2 iunie. Înlocuiește pașaportul

Publicat

whatsapp image 2025 04 02 at 11.48.35 scaled.jpeg

Prima carte electronică de identitate din România, upgradată față de modelul din 2021 și cu elemente de securitate mai puternice, a fost eliberată, miercuri, la Direcția Județeană de Evidență a Persoanei (DJEP) Cluj. Aceasta se va emite din 2 iunie și pentru minorii sub 14 ani și poate înlocui pașaportul pentru călătoriile în țările UE.

Chestorul de poliție Cătălin Giulescu, directorul Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor din MAI, a declarat la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, vine în vizită de lucru în județul Alba. Unde va fi prezent

Publicat

marcel boloș, ministrul investițiilor și proiectelor europene, vine în vizită

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, va fi prezent vineri, 4 aprilie, în județul Alba. 

Acesta va avea un program destul de încărcat. Potrivit surselor alba24.ro, Boloș va avea o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai fermierilor din județ.

De asemenea va vizita cel mai amplu șantier din Alba Iulia, noul corp de spital care se construiește în curtea unității medicale.

Apoi, acesta va merge către zona Oașa, și cel mai probabil ar putea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

21 aprilie: ”Statu la vase” în Șugag. Obicei unic în țară, în a doua zi de Paște. Programul evenimentului

Publicat

21 aprilie: ”statu la vase” în Șugag. obicei unic în

Statu la vase în lunea Paștelui: o nouă ediție a evenimentului ce marchează un obicei unic în țară va fi organizată în 21 aprilie, la Șugag.

Evenimentul este organizat de Primăria Comunei Șugag, Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Șugag și începe de la ora 11.00.

„Statu’ la vase în Lunea Paștelui” de la Șugag este un străvechi obicei tradițional, unic în țară, ce reunește atât…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe