Connect with us

ACTUALITATE

Lista orașelor din România cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

Publicat

grafic

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti – 441 şi în judeţele Timiş – 193, Ilfov – 170, Bihor – 169, Cluj – 159, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai puţine cazuri noi de COVID-19 au fost în judeţele Vrancea – 4, Călăraşi – 5 şi Sălaj – 22.

Capitala are o incidenţă de 6,26 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de zilele anterioare.

Judeţul Bihor se situează pe primul loc în ceea ce priveşte incidenţa infectărilor cumulată la 14 zile, cu 7,83 cazuri la mia de locuitori.

Incidenţe mari se înregistrează şi în judeţele Ilfov – 7,53, Arad – 7,27 şi Cluj – 7,11.

Opt judeţe se află în zona galbenă (incidenţă sub trei cazuri la mia de locuitori): Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Dolj, Gorj, Maramureş, Satu Mare, Suceava şi Vaslui.

Situaţia cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2:

* Alba – 56
* Arad – 114
* Argeş – 121
* Bacău – 53
* Bihor – 169
* Bistriţa-Năsăud – 24
* Botoşani – 33
* Braşov – 130
* Brăila – 85
* Buzău – 73
* Caraş-Severin – 50
* Călăraşi – 5
* Cluj – 159
* Constanţa – 116
* Covasna – 27
* Dâmboviţa – 63
* Dolj – 79
* Galaţi – 67
* Giurgiu – 35
* Gorj – 41
* Harghita – 27
* Hunedoara – 47
* Ialomiţa – 64
* Iaşi – 117
* Ilfov – 170
* Maramureş – 33
* Mehedinţi – 25
* Mureş – 60
* Neamţ – 89
* Olt – 39
* Prahova – 100
* Satu Mare – 50
* Sălaj – 22
* Sibiu – 117
* Suceava – 31
* Teleorman – 101
* Timiş – 193
* Tulcea – 29
* Vaslui – 31
* Vâlcea – 41
* Vrancea – 4
* Municipiul Bucureşti – 441.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Erupţia vulcanică de pe insula La Palma a provocat pagube în valoare de 953 de milioane de dolari

Publicat

Erupţia în curs a vulcanului Cumbre Vieja de pe insula La Palma a produs pagube estimate la 842,33 de milioane de euro (953 de milioane de dolari americani), potrivit departamentului local al Trezoreriei din Insulele Canare, informează Xinhua luni.

Erupţia, care continuă de 11 săptămâni, după ce a început pe 19 septembrie, nu dă semne de oprire.

Activitatea vulcanică a fost urmată de deschiderea unei noi guri de evacuare, pe versantul nord-estic al muntelui şi de formarea unui alt con prin care sunt expulzate lavă, cenuşă şi gaze.

Erupţia a afectat 1.146 de hectare de teren de pe La Palma, reprezentând 1,6% din suprafaţa totală a insulei, conform celor mai recente date satelitare.

În total, 2.891 de clădiri au fost afectate de lavă, dintre care 2.790 au fost distruse în totalitate, în timp ce lava a creat 48,03 hectare de teren nou, în zonele în care s-a vărsat în mare.

Insula La Palma rămâne deschisă. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

România, printre statele UE cu cea mai mică scădere a transportului aerian de pasageri în 2020

Publicat

Transportul aerian de pasageri s-a diminuat anul trecut în toate statele membre UE, ca urmare a măsurilor restrictive adoptate de ţările din întreaga lume pentru a preveni răspândirea COVID-19, însă Luxemburg, Bulgaria, Grecia şi România au avut cele mai mici scăderi procentuale din rândul celor 27 de state membre, arată datele publicate luni de Eurostat.

Conform acestor date, 277 de milioane de pasageri au călătorit anul trecut cu avionul în UE, în scădere cu 73% comparativ cu 2019.

Toate statele membre au înregistrat o scădere cu peste 50% a transportului aerian de pasageri în 2020 comparativ cu 2019. Însă, cele mai ample contracţii au fost înregistrate în Slovenia (minus 83%), urmată de Slovacia şi Croaţia (ambele cu o contracţie de 82%). În aceeaşi perioadă, alte 20 de state membre au înregistrat o scădere de peste 70% a transportului aerian de pasageri.

eurostat transport avion romania

Celelalte patru state membre au înregistrat scăderi cuprinse între 65% şi 70%, pe primul loc fiind Luxemburg (minus 67%), urmată de Bulgaria (minus 68%), Grecia (minus 69%) şi România (minus 69,2%).

Transportul aerian de pasageri în afara UE a reprezentat 45% din transportul total aerian de pasageri în 2020, în timp ce transportul intra-UE a reprezentat 33%, iar transportul naţional 22%. Comparativ cu 2019, ponderea transportului extra-EU şi intra-EU a scăzut cu 6, respectiv 1 punct procentual, în beneficiul transportul naţional. Agerpres

sursa foto: Facebook / Eurostat

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noi măsuri anunțate în Polonia: Vaccinarea obligatorie pentru unele locuri de muncă

Publicat

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat luni că guvernul său va prezenta în zilele următoare o nouă serie de restricţii antiepidemice ca răspuns la noua variantă a coronavirusului, Omicron, şi analizează cum va gestiona situaţia în perspectiva Crăciunului, transmite Reuters.

‘Mâine sau poimâine cel târziu, vom prezenta un al doilea (pachet de măsuri) legat de situaţia Crăciunului şi ca reacţie la mutaţia Omicron a virusului, pentru că situaţia nu arată bine, într-adevăr… Avem multe decese’, a afirmat Morawiecki într-o conferinţă de presă.

‘Vom întări mecanismul de vaccinare, care va deveni obligatorie pentru unele locuri de muncă. Examinăm acest lucru şi, cu siguranţă, vom discuta restricţii mai puternice în anumite locuri pentru persoanele care nu sunt vaccinate’, a adăugat premierul polonez.

În prezent, restricţiile antiepidemice sunt relativ limitate în Polonia, printre ele aflându-se obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise.

Numai 54% dintre polonezi sunt complet vaccinaţi, sub media de 66,4% din Uniunea Europeană.

Polonia a interzis de la sfârşitul lunii noiembrie legăturile aeriene cu şapte state africane

Din cauza îngrijorărilor provocate de noua variantă Omicron, Polonia a interzis de la sfârşitul lunii noiembrie legăturile aeriene cu şapte state africane, a extins perioada de carantină pentru unii călători şi a redus numărul maxim de persoane care pot avea acces simultan în magazine, restaurante sau baruri.

Ministerul Sănătăţii a raportat luni 13.250 de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi 25 de decese asociate COVID-19, dar bilanţul este de obicei mai scăzut după weekend.

Polonia, ţară cu 38 milioane de locuitori, a consemnat de la debutul pandemiei peste 3,5 milioane de cazuri de infectare şi 85.700 de decese. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rusia a detectat primele două cazuri de infectare cu noua variantă Omicron

Publicat

omicron

Rusia a confirmat luni detectarea primelor două cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 la cetăţeni care au călătorit în Africa de Sud, potrivit Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare în comunicaţii, citată de EFE.

Roskomnadzor a informat că cei doi pacienţi au fost plasaţi sub observaţie la sosirea lor în Rusia şi au efectuat teste PCR, care au ieşit pozitive, infectările lor fiind cauzate de noua variantă Omicron.

În total, zece persoane care s-au întors din Africa de Sud au fost testate pozitiv cu COVID-19, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

Rusia a restricţionat la sfârşitul lunii noiembrie legăturile aeriene cu ţările din sudul Africii în urma apariţiei noii variante Omicron, calificată drept „îngrijorătoare” de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Rusia a impus, o perioadă de carantină de 14 zile pentru călătorii veniţi din Africa de Sud şi din ţările vecine acesteia

Rusia a impus, de asemenea, o perioadă de carantină de 14 zile pentru călătorii veniţi din Africa de Sud şi din ţările vecine acesteia, cu scopul de a evita răspândirea pe teritoriul său a noii variante virale, a informat săptămâna trecută coordonatoarea grupului de lucru pentru combaterea pandemiei în Rusia, Anna Popova.

Creatorii vaccinului rusesc Sputnik V au declarat la rândul lor că vor avea nevoie de 45 de zile pentru a dezvolta un ser adaptat la noua variantă Omicron.

Luni, Rusia a raportat 32.136 de infectări noi cu SARS-CoV-2 şi 1.184 de decese asociate COVID-19.

Potrivit celor mai recente date oficiale, 63.961.690 de cetăţeni ruşi au fost vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus, reprezentând 53,7 % din populaţia adultă a ţării. Agerpres

Citește mai departe