Connect with us

EVENIMENT

Lista țărilor care au refuzat să joace împotriva Rusiei

Publicat

Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei a determinat organizațiile sportive ale țărilor lumii să ia decizia de a refuza să participe la competiții organizate în Rusia sau să desfășoare meciuri sau alte competiții împotriva echipelor sau a sportivilor ruși. Fotbalul este primul sport care a reacționat ferm.

Următoarea este o listă a asociațiilor și federațiilor naționale de fotbal care au anunțat că nu vor juca meciuri de fotbal împotriva Rusiei, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Deciziile au fost ulterior sprijinite și de FIFA și UEFA, care au decis excluderea tuturor echipelor ruse și bieloruse din toate competițiile mondiale și continentale.

Federația Engleză de Fotbal

„Din solidaritate cu Ucraina și pentru a condamna din toată inima atrocitățile comise de liderii ruși… nu vom juca împotriva Rusiei în niciun meci internațional în viitorul apropiat”, a declarat Federația engleză de fotbal.

„Acest lucru include orice potențial meci la orice nivel al fotbalului de seniori, juniori sau para-fotbal”.

Federația de Fotbal a Statelor Unite

„Federația americană de fotbal este solidară cu poporul ucrainean și denunță fără echivoc invazia odioasă și inumană a Rusiei.

Nu vom păta nici jocul nostru global, nici nu vom dezonora Ucraina, intrând pe același teren cu Rusia, indiferent de nivelul competiției sau de circumstanțe, până când libertatea și pacea nu vor fi restabilite.”

Federația Poloneză de Fotbal

„Având în vedere escaladarea agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, echipa națională a Poloniei nu va juca niciun meci împotriva Republicii Ruse”, a scris pe Twitter șeful Federației Poloneze de Fotbal, Cezary Kulesza. „Aceasta este singura decizie corectă”.

Federația Suedeză de Fotbal

„Invazia ilegală și profund nedreaptă a Ucrainei face în prezent imposibile toate schimburile fotbalistice cu Rusia”, a declarat Federația Suedeză de Fotbal.

„Prin urmare, solicităm FIFA să decidă ca meciurile de baraj din martie la care participă Rusia să fie anulate. Dar, indiferent de ceea ce va decide FIFA, nu vom juca împotriva Rusiei în luna martie.”

Federația Cehă de Fotbal

„Comitetul executiv al federației a aprobat în unanimitate decizia conform căreia echipa națională a Cehiei nu va juca sub nicio formă posibilul meci împotriva echipei Rusiei în calificările pentru Cupa Mondială din 2022″, a precizat federația cehă.

Federația de Fotbal din Irlanda

„FAI și-a oferit sprijinul total și fără echivoc Federației Ucrainei și a confirmat că nicio echipă irlandeză nu va juca împotriva Rusiei, la niciun nivel, până la noi ordine”, a precizat pe Twitter Football Association of Ireland.

Federația de Fotbal a Irlandei de Nord

„Federația nordirlandeză de fotbal a convocat o reuniune extraordinară a consiliului său de administrație și a confirmat că Irlanda de Nord nu va disputa niciun meci al echipelor sale internaționale sau al celor afiliate la nivel de club, dacă situația se va ivi, împotriva echipelor rusești în viitorul apropiat”, a precizat și federația irlandeză.

„Acest lucru include și meciul de acasă din cadrul preliminariilor UEFA Under-21 pentru Euro, programat pentru 29 martie”.

Federația Scoțiană de Fotbal

„Rămânem în dialog cu UEFA și FIFA în ceea ce privește meciul nostru de baraj pentru Cupa Mondială masculină și calificarea la Cupa Mondială feminină și ne-am oferit să sprijinim pregătirile colegilor noștri ucraineni cât putem de bine”, a declarat Federația Scoțiană de Fotbal.

„În cazul în care circumstanțele actuale vor continua, nu vom aproba nominalizarea unei echipe care să participe la meciul nostru programat pentru Cupa Regiunilor UEFA împotriva Rusiei, care ar trebui să se joace în august”.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Încep lucrările pe încă un lot al căii ferate Cluj-Oradea. A fost emisă autorizația de construire

Publicat

lucrari cale ferata.jpg

Pot începe lucrările pe lotul 4 Aleșd – Frontieră Ungaria al liniei de tren Cluj-Napoca – Oradea. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire, scrie Economedia.

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru modernizarea lotului 4 Aleșd – Frontieră Ungaria, unul dintre cele mai dificile tronsoane de pe magistrala M 300 Cluj – Oradea. Durata de execuție a lucrărilor este de 36 luni.

Autorizația de construire este emisă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva sute de ani, prezentată de bucătarul Călin Horvath

Publicat

video: tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva

Tocănița de intestine de miel. Bucătarul șef Călin Horvath din Alba Iulia a prezentat pentru Alba24 o rețetă veche de câteva sute de ani, care astăzi a ajuns să fie considerată o delicatesă. Este vorba despre tocănița de intestine de miel sau tocana de mațe de miel cum se spune în popor. 

„Această rețetă am descoperit-o în satul natal al soției mele, în Ghirbom. De la soacra mea am învățat să fac acest preparat. Ei l-au moștenit de la părinți, părinții de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Frumoasa fiică a unui lider PSD Cluj, Miss Tourism World 2024 România

Publicat

miss turism romania 2024 crop.jpg

Ioana Oleleu, fiica politicianului PSD Cluj Ioan Oleleu, a fost desemnată Miss Tourism World 2024 România. Va reprezenta țara noastră la competiția găzduită în China.

Ioana Oleleu va reprezenta țara noastră în competiția internațională de frumusețe Miss Tourism World 2024. Tânăra este studentă în anul I la Facultatea de Psihologie și Stiințe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Într-un interviu din 2022, Ioana arăta că face parte din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Slujba din VINEREA MARE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Prohodul Domnului, procesiunea cu Sfântul Epitaf

Publicat

live video: slujba din vinerea mare, la catedrala Încoronării din alba

Slujba din VINEREA MARE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia are loc Denia Prohodului Domnului, cu procesiunea Sfântului Epitaf. Sute de credincioși participă la slujbă și apoi la procesiunea prin care se înconjoară biserica. 

Sfânta şi Marea Vineri este ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu şi a fost pus în mormânt, fiind, potrivit tradiţiei, zi de post negru, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe