EVENIMENT
Lista țărilor care au refuzat să joace împotriva Rusiei

Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei a determinat organizațiile sportive ale țărilor lumii să ia decizia de a refuza să participe la competiții organizate în Rusia sau să desfășoare meciuri sau alte competiții împotriva echipelor sau a sportivilor ruși. Fotbalul este primul sport care a reacționat ferm.
Următoarea este o listă a asociațiilor și federațiilor naționale de fotbal care au anunțat că nu vor juca meciuri de fotbal împotriva Rusiei, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Deciziile au fost ulterior sprijinite și de FIFA și UEFA, care au decis excluderea tuturor echipelor ruse și bieloruse din toate competițiile mondiale și continentale.
Federația Engleză de Fotbal
„Din solidaritate cu Ucraina și pentru a condamna din toată inima atrocitățile comise de liderii ruși… nu vom juca împotriva Rusiei în niciun meci internațional în viitorul apropiat”, a declarat Federația engleză de fotbal.
„Acest lucru include orice potențial meci la orice nivel al fotbalului de seniori, juniori sau para-fotbal”.
Federația de Fotbal a Statelor Unite
„Federația americană de fotbal este solidară cu poporul ucrainean și denunță fără echivoc invazia odioasă și inumană a Rusiei.
Nu vom păta nici jocul nostru global, nici nu vom dezonora Ucraina, intrând pe același teren cu Rusia, indiferent de nivelul competiției sau de circumstanțe, până când libertatea și pacea nu vor fi restabilite.”
Federația Poloneză de Fotbal
„Având în vedere escaladarea agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, echipa națională a Poloniei nu va juca niciun meci împotriva Republicii Ruse”, a scris pe Twitter șeful Federației Poloneze de Fotbal, Cezary Kulesza. „Aceasta este singura decizie corectă”.
Federația Suedeză de Fotbal
„Invazia ilegală și profund nedreaptă a Ucrainei face în prezent imposibile toate schimburile fotbalistice cu Rusia”, a declarat Federația Suedeză de Fotbal.
„Prin urmare, solicităm FIFA să decidă ca meciurile de baraj din martie la care participă Rusia să fie anulate. Dar, indiferent de ceea ce va decide FIFA, nu vom juca împotriva Rusiei în luna martie.”
Federația Cehă de Fotbal
„Comitetul executiv al federației a aprobat în unanimitate decizia conform căreia echipa națională a Cehiei nu va juca sub nicio formă posibilul meci împotriva echipei Rusiei în calificările pentru Cupa Mondială din 2022″, a precizat federația cehă.
Federația de Fotbal din Irlanda
„FAI și-a oferit sprijinul total și fără echivoc Federației Ucrainei și a confirmat că nicio echipă irlandeză nu va juca împotriva Rusiei, la niciun nivel, până la noi ordine”, a precizat pe Twitter Football Association of Ireland.
Federația de Fotbal a Irlandei de Nord
„Federația nordirlandeză de fotbal a convocat o reuniune extraordinară a consiliului său de administrație și a confirmat că Irlanda de Nord nu va disputa niciun meci al echipelor sale internaționale sau al celor afiliate la nivel de club, dacă situația se va ivi, împotriva echipelor rusești în viitorul apropiat”, a precizat și federația irlandeză.
„Acest lucru include și meciul de acasă din cadrul preliminariilor UEFA Under-21 pentru Euro, programat pentru 29 martie”.
Federația Scoțiană de Fotbal
„Rămânem în dialog cu UEFA și FIFA în ceea ce privește meciul nostru de baraj pentru Cupa Mondială masculină și calificarea la Cupa Mondială feminină și ne-am oferit să sprijinim pregătirile colegilor noștri ucraineni cât putem de bine”, a declarat Federația Scoțiană de Fotbal.
„În cazul în care circumstanțele actuale vor continua, nu vom aproba nominalizarea unei echipe care să participe la meciul nostru programat pentru Cupa Regiunilor UEFA împotriva Rusiei, care ar trebui să se joace în august”.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Sociologul Mircea Comșa, UBB: Cât de „disciplinat” e electoratul partidelor? Analiză în perspectiva alegerilor prezidențiale

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care sunt cei mai “disciplinați” votanți ai partidelor, în perspectiva alegerilor prezidențiale care au loc peste exact o lună, în 4 mai.
În analiza pe care a făcut-o, Mircea Comșa și-a propus să identifice care este ponderea votanților unui partid care intenționează să (nu) voteze cu candidatul susținut de acel partid în competiția electorală…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Conturile de TikTok care îl susțineau pe Georgescu s-au dat cu Putin și cu Rusia. Ce mesaje transmit acum

O mare parte dintre conturile de TikTok care îl susțineau intens pe Călin Georgescu sunt utilizate acum pentru propaganda pro-Rusia și pro-Putin. Mii de conturi viralizează mesaje în limba română pretins adresate personal de Vladimir Putin.
O analiză realizată de HotNews arată un val imens de propagandă care se ridică peste TikTok-ul românesc.
”Oare câți dintre voi mă vreți ca președinte aș României?” sau ”Dacă Rusia atacă Europa, voi lupa pentru Rusia”,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Care este suma totală

Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Suma totală este de peste 4,7 miliarde lei, potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
Acestei valori i se adaugă și despăgubirile plătite de FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților (în creștere cu circa 48%), precum și rezervele constituite de asigurători conform legislației. Astfel, în final, valoarea totală pentru asigurările RCA…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Respectarea orelor de liniște la bloc este o problemă cu care se confruntă locatarii. Orele de liniște sunt pentru toată lumea, fie că locuiești la casă, fie la bloc. Astfel că, vecinii care fac zgomot fără să țină cont de ceilalți, nu doar că plătesc amenzi usturătoare, dar riscă încă o pedeapsă.
Românii care nu respectă orele de liniște riscă să meargă la muncă în folosul comunității
Cu siguranță, cel puțin odată, ți-au dat bătăi de cap…
Citește mai mult pe Cluj24.ro