Connect with us

ACTUALITATE

LISTA ȚĂRILOR cu risc epidemiologic ridicat a fost ACTUALIZATĂ. Cetățenii care vin din aceste zone intră în CARANTINĂ la domiciliu

Publicat

LISTA ţărilor pentru care se instituie carantina la intrarea în România, conform Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost actualizată.

CNSU a adoptat, vineri, 19 februarie 2021, o hotărâre prin care a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie carantina la intrarea în România.

Lista cuprinde următoare țări și zone:

Zona Galbena (carantina la domiciliu/locația declarata pentru 14 zile)

Muntenegru
Cehia
Insulele Turks si Caicos
Israel
San Marino
Monaco
Andorra
Seychelles
Estonia
Slovenia
Saint Lucia
Portugalia
Bahrain
Liban
Spania
Letonia
Albania
Slovacia
Emiratele Arabe Unite
Saint Vincent si Grenadines
Aruba
Statele Unite ale Americii
Guernsey
Franța
Suedia
Malta
Serbia
Maldive
Luxemburg
Puerto Rico
Marea Britanie
Gibraltar
Sint Maarten
Brazilia
Kuweit
Peru
Olanda
Panama
Italia
Irlanda
Insulele Falkland
Republica Moldova
Chile
Barbados
Belgia
Belarus
Antigua si Barbuda
Austria
Argentina
Macedonia de Nord
Elveția
Uruguay
Polonia
Ungaria
Qatar
Palestine
Iordania
Columbia
Georgia
Cipru
Africa de Sud

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Peste 10 programe de VACANȚĂ pentru COPII, la Biblioteca Județeană Cluj. De la IT și poezie, la ORIGAMI și limbi străine

Publicat

295322873 8220896414587953 484755376312822195 n e1659717030156.jpg

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca derulează o serie de programe de vacanță pentru copii. În completarea acestora vin și activități extra-curriculare ce se vor derula pe parcursul anului școlar, toate menite să îi ajute să se dezvolte pe plan personal, de la inteligența emoțională și creativitate, la abilități handmade, lingvistice, IT și multe altele, copiii putând să participe, de asemenea, la concursuri. 

„Ce este cel mai important e că toate programele sunt gratuite”, a precizat o reprezentantă a instituției în cadrul Târgului Multicultural „Global Village”,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zece dintre jucătoarele Volei Alba Blaj care au realizat tripla istorică în acest an vor evolua și în sezonul următor la echipă

Publicat

volei alba blaj 1000x600.jpg

Zece dintre jucătoarele Volei Alba Blaj, care au realizat tripla istorică în acest an (Campionat – Cupă – Supercupă), vor evolua și în sezonul 2022/2023 pentru formația din Mica Romă.

În ordinea numerelor pe care le-au purtat în sezonul trecut, cele 10 voleibaliste care continuă cu echipa Volei Alba Blaj sunt:

  • Gergana Dimitrova (26 ani, 1,84 m) – secund (extremă)
  • Nađa Ninković (30 ani, 1,90 m) – centru
  • Sorina Miclăuș (23 ani, 1,80 m) – secund (extremă)
  • Victoriia Russu (23 ani, 1,94 m) – universal/fals
  • Iarina Axinte (17 ani, 1,78 m) –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Risc real de dezastru nuclear în Ucraina. Organismul de supraveghere nucleară al ONU a cerut încetarea acțiunilor militare

Publicat

explozie ucraina

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a cerut încetarea imediată a oricărei acțiuni militare în apropierea centralei nucleare ucrainene Zaporojie, avertizând asupra unui „risc foarte real de dezastru nuclear”, relatează BBC.

Șeful AIEA, Rafael Mariano Grossi, a declarat că este „extrem de îngrijorat” de rapoartele privind bombardamentele la cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Declarația vine în contextul în care Ucraina a declarat că părți ale instalației au fost „grav avariate” de loviturile militare ruse.

Rusia a ocupat centrala în luna martie și a păstrat angajații ucraineni, dar Kievul acuză forțele ruse că au tras cu rachete asupra zonelor civile de pe amplasament, folosind „tactici de teroare”.

Loviturile de vineri subliniază „riscul foarte real al unui dezastru nuclear care ar putea amenința sănătatea publică și mediul înconjurător în Ucraina și nu numai”, a declarat Grossi într-un comunicat.

Risc real de dezastru nuclear în Ucraina. Centrala din Zaporojia a fost „complet scăpată de sub control”

„Orice putere de foc militară îndreptată spre sau dinspre instalație ar însemna o joacă cu focul, cu consecințe potențial catastrofale”, a adăugat el.

Personalul ucrainean trebuie să își poată îndeplini sarcinile importante „fără amenințări sau presiuni”, a spus el, adăugând că agenției sale ar trebui să i se permită să ofere sprijin tehnic.

„De dragul protejării oamenilor din Ucraina și din alte părți de un potențial accident nuclear, trebuie să lăsăm cu toții deoparte diferențele noastre și să acționăm, acum. AIEA este pregătită”, a declarat Grossi, la câteva zile după ce a afirmat că centrala a fost „complet scăpată de sub control”.

Operatorul centralei din Zaporojia a declarat că atacurile cu rachete rusești au forțat închiderea unei unități, adăugând că există riscul unor scurgeri radioactive.

Loviturile „au provocat un risc serios pentru funcționarea sigură a centralei”, a scris operatorul Energoatom pe Telegram.

Moscova a declarat că Ucraina a efectuat atacul.

BBC nu a putut verifica pagubele raportate la centrala nucleară.

Cu toate acestea, UE a atacat Moscova în legătură cu ultimele bombardamente, iar cel mai înalt diplomat al blocului, Josep Borrell, a declarat că „condamnă activitățile militare ale Rusiei” în jurul centralei.

Forțele ruse dețin centrala și zonele înconjurătoare, în apropierea teritoriului controlat de Ucraina. Aceasta este formată din șase reactoare cu apă sub presiune și depozitează deșeuri radioactive.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Peştera Pojarul Poliţei, muzeul natural din Munții Apuseni. Imagini impresionante surprinse în subteran

Publicat

pestera pojarul politei foto as sfinx scaled e1659635165301 1000x600.jpg

Peştera Pojarul Poliţei din Munții Apuseni, aflată pe teritoriul comunei Gârda de Sus din județul Alba, reprezintă un adevărat muzeu natural. Este una dintre peșterile cele mai bogate în concrețiuni din România, în care însă nu numărul formațiunilor contează, ci varietatea lor.

Prezenţa masivă a argilei roşii pune în evidenţă cristalele de calcit alb, arborescente sau dispuse în plăci subţiri. Apar formaţiuni perlate, stalactite coralitice, sau sub formă de ciorchini, coloane, stalagmite, perdele sau cascade de montmilch cu microgururi peste tot….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe