Connect with us

EVENIMENT

LISTA țărilor din Europa care impun restricții persoanelor care vin din România. Care sunt regulile impuse

Publicat

facebook campanie

Românii care doresc în această perioadă să se deplaseze în străinătate trebuie să țină cont de restricțiile impuse pentru prevenirea infectării cu virusul Covid-19, în vigoare pe teritoriul țării de destinație.

Pe site-ul oficial al Ministerului de Externe sunt informații cu privire atât despre cele 28 de țări europene care impun restricții pentru persoanele care vin din România, cât și restricțiile pe care fiecare țară le impune.

Câteva exemple de restricții impuse de unele țări din Europa:

Austria

În Austria, intrarea persoanelor care sosesc din România este permisă dacă dețin un test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR), nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării probelor), în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei carantine la domiciliu (sau într-o locație adecvată), imediat după intrarea în Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.

Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă. Minorii până la vârsta de 6 ani împliniți sunt exceptați de la efectuarea testului biologic-molecular SARS-CoV-2.

Dacă nu poate fi prezentat certificatul medical sau dovada sigură a unei cazări adecvate, intrarea este interzisă. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.

Aceste măsuri nu se aplică transportatorilor profesioniști de mărfuri.

Tranzitul pe teritoriul Austriei: Se permite în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări.

Este posibil ca la frontieră să fie cerute documente justificative care să asigure intrarea în ţara de destinaţie: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc., precum și completarea unei declarații de intrare și tranzit.

Lista completă cu statele din Europa care, în context COVID-19, impun restricții pentru cetățenii care vin din România o puteți găsi aici.

Germania

Autoritățile din Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din România stabilită în contextul pandemiei de COVID-19, cu intrare în vigoare la 9 septembrie 2020.

La acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 11 județe din România se află pe lista “zonelor de risc”: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Iași, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.

De la această obligativitate există două excepții. Prima excepție se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test biologic molecular pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat cel puțin 14 zile după intrare.

Cea de-a doua excepție se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării.

Testarea se poate efectua gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate.

Italia

Începând cu data de 24 iulie 2020, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României și Bulgariei în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

Autoritățile italiene au decis prelungirea aplicării acestor măsuri până la data de 7 octombrie.

Excepții de la această măsură:

-membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane;

-personalul navigant;

-persoanele care intra în Italia pentru motive de muncă în baza unor protocoale speciale de siguranţă aprobate de autoritățile sanitare competente;

-în cazul intrărilor din motive care nu suportă amânare, inclusiv participarea la evenimente sportive și manifestări expoziționale/târguri la nivel internațional, în urma obținerii unei autorizații din partea Ministerului Sănătății din Italia și cu obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controalele, adeverința care confirmă efectuarea, în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul național, unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, având rezultat negativ

Grecia

Începând cu data de 17 august 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, se va aplica tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră și maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas.

Noile reglementări anunțate de autoritățile elene se aplică, în plus față de cele anterioare, pentru următoarele categorii de persoane: cetățenilor care călătoresc în scopuri esențiale în Republica Elenă și care erau anterior scutite de la obligativitatea prezentării testului pentru COVID-19, cetățenilor greci și cetățenilor străini cu rezidența în Republica Elenă.

Autoritățile elene au anunțat că tranzitul camioanelor pentru transportul de mărfuri este posibil prin toate punctele de control ale frontierelor terestre ale Republicii Elene, fără a necesita deținerea unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Măsura prezentării la frontieră a unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 nu se mai aplică în cazul minorilor cu vârsta de până în 10 ani.

Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord

Persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția sau Irlanda de Nord venind din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie – denumite „travel corridors” – sunt obligate să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

La acest moment România nu face parte din lista țărilor exceptate de la măsura obligatorie privind izolarea la domiciliu. Încălcarea dispoziției privind autoizolarea este pedepsită cu amendă de până la 1.000 GBP.

Sursa : jurnalemigrant.com

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”

Publicat

varga e1732091678910.jpg

Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele

Publicat

whatsapp image 2024 11 20 at 13.29.37 1.jpeg

Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc

O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi

Publicat

ninge în apuseni și Șureanu: la munte, iarna a venit

În seara de 20 noiembrie 2024,  prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.

Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania

Publicat

academia de muzica constructie 1 e1709285973888.jpg

Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie și va marca o etapă importantă în creșterea reprezentativității asociației în zona de centru și nord.

Patronatul Societăților din Construcții – Filiala Transilvania este o subdiviziune care se ocupă de specificul pieței și al regiunii Transilvania, care include județele din centrul și nordul țării și reprezintă interesele angajatorilor din domeniul construcțiilor din zona Transilvaniei, unii dintre cei mai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe