Connect with us

ACTUALITATE

LIVE VIDEO. Primarul Emil Boc prezintă bugetul Clujului pe 2022. Se majorează bursele elevilor

Publicat

boc buge.jpg

Primarul Emil Boc prezintă miercuri bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2022 într-o conferință de presă. 

Acesta a început conferința de presă vorbind despre situația pandemică, și a spus că impactul Omnicron nu este atât de virulent.

”Fac apel la clujeni să continue vaccinarea și să respecte regulile”, a spus Boc.

Acesta a spus că rata mare de incidență are legătură și cu numărul mare de teste al clujenilor.

În ceea ce privește bursele elevilor din Cluj-Napoca, edilul a spus că a decis ca primăria să suplimenteze cuantumul burselor.

Cei care au media 10 vor primi 275 de lei în loc de 200 cât prevede legea, iar între 9,50-9,99 va fi 225 de lei față de 200.

Bursa de studiu va crește de la 150 la 200 de lei, iar cea de ajutor social, crește de la 200 la 250 de lei.

”1,5 milioane de euro în plus este impactul minimal asupra bugetului. 26 de milioane de lei dău Guvernul la care se adaugă 7,5 milioane de lei pe care le punem noi”, a precizat Boc.

Acesta a dat curs unei propuneri a USRPLUS Cluj de a da un voucher educațional profesorilor din învățământul preuniversitar, sunt 4251 de profesori care vor primi un voucher în cuantum de 500 de lei de pentru cursuri în vederea pregătirii lor digitale de 120 de ore, din aprilie.

 

Vezi mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Se oprește apa în municipiul Botoșani. Care sunt zonele afectate

Publicat

apa robinet.jpg

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei în municipiul Botoşani, în data de 27.01.2022 – în intervalul orar 09:00 – 16:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei de pe conducta din AZBO Ø350 mm, localizată în zona Şcolii Gimnaziale nr. 7.

Afectaţi de sistarea furnizării apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani: str. Vârnav, Aleea Prieteniei.

Pentru evitarea efectelor negative cauzate de lipsa apei, rugăm consumatorii să-şi constituie rezervele de apă necesare.

S.C. Nova Apaserv S.A. îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Nou ATACANT la CFR 1907 Cluj. A jucat în Italia

Publicat

cfr juca.jpg

Echipa de fotbal CFR 1907 Cluj a bătut palma cu un nou atacant în vârstă de 21 de ani, care a jucat în Italia. 
”Suntem bucuroși să vă anunțăm că Daniel Birligea, atacant în vârstă de 21 de ani, este noul jucător al CFR-ului.
Birligea a evoluat la grupele de juniori ale clubului Palermo FC, iar în ultimii doi ani și jumătate a jucat constant pentru formația italiană Teramo Calcio.
Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări în tricoul echipei noastre!”, au anunțat reprezentanții CFR Cluj.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Următoarea variantă va fi mai contagioasă decât Omicron. Întrebarea este dacă va fi mai mortală

Publicat

covid.jpg

Următoarea variantă de COVID-19 care va ajunge în atenţia lumii va fi mai contagioasă decât Omicron, dar adevărata întrebare la care oamenii de ştiinţă trebuie să răspundă este dacă va fi sau nu mai mortală, au declarat reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Aproximativ 21 de milioane de cazuri de COVID au fost raportate către OMS în cursul săptămânii trecute, stabilind un nou record mondial de cazuri săptămânale ca urmare a răspândirii Omicron, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmise în direct pe canalele de socializare ale organismului ONU, relatează CNBC.

„Următoarea variantă îngrijorătoare va fi mai abilă, iar ceea ce vrem să spunem prin aceasta este că va fi mai transmisibilă, deoarece va trebui să depăşească varianta care circulă în prezent”, a spus Van Kerkhove.

„Marea întrebare este dacă viitoarele variante vor fi sau nu mai grave”, a adăugat ea.

Ea a avertizat că teoriile conform cărora virusul va continua să se trasforme în tulpini mai blânde sunt fără fundament.

„Nu există nicio garanţie în acest sens. Sperăm că aşa va fi, dar nu există nicio garanţie în acest sens şi nu putem miza pe acest lucru”, a spus ea.

Mai mult, următoarea variantă a COVID ar putea, de asemenea, să eludeze protecţia oferită de vaccin.

Pfizer şi BioNTech au început marţi să testeze un vaccin COVID care vizează în mod specific varianta Omicron, în timp ce cresc îngrijorările că vaccinurile actuale nu rezistă împotriva infecţiilor şi a formelor uşoare cauzate de tulpina descoperită în urmă cu puţin peste două luni.

Virusul va continua să evolueze înainte de a se stabiliza într-un tipar, a declarat Mike Ryan. El a spus că se speră că se va stabili la un nivel scăzut de transmitere, cu posibile epidemii ocazionale. Acesta ar putea deveni mai mult sezonier sau ar putea afecta doar grupurile vulnerabile, a precizat el. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

AVERTISMENT OMS. Riscul asociat Omicron, încă foarte ridicat

Publicat

omicron

Nivelul de risc asociat variantei Omicron a noului coronavirus este în continuare foarte ridicat, a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în raportul său săptămânal, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a stabilit un nou record săptămâna trecută, informează AFP.

„În baza datelor actual disponibile, riscul global asociat Omicron rămâne foarte ridicat”, avertizează raportul publicat de OMS.

„Peste 21 de milioane de cazuri noi au fost înregistrate (în ultimele şapte zile), ceea ce reprezintă cel mai mare număr de cazuri săptămânale recenzate de la începutul pandemiei”, au declarat reprezentanţii OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut cu 5% pe parcursul săptămânii trecute, comparativ cu procentul de 20% înregistrat în săptămâna precedentă. Rata de incidenţă globală a crescut astfel într-un „ritm mai lent”, a subliniat acelaşi raport.

OMS a raportat, de asemenea, 50.000 de decese noi asociate COVID-19, un număr stabil în raport cu cel înregistrat săptămâna trecută.

Varianta Omicron rămâne dominantă la nivel mondial. Prevalenţa variantei Delta este „în scădere continuă”, în timp ce variantele Alfa, Beta şi Gamma au o circulaţie „foarte slabă”.

„Ţările care s-au confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de Omicron în noiembrie şi decembrie 2021 constată sau încep să constate o scădere a numărului de cazuri în prezent”, precizează raportul OMS.

Omicron reprezintă 89,1% din totalul probelor biologice colectate şi examinate în ultimele 30 de zile.

Statisticile medicale, disponibile în baza de date globală GISAID, arată că varianta Delta a noului coronavirus, în trecut dominantă, nu mai reprezintă decât 10,7% din totalul cazurilor confirmate în perioada actuală. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe