EVENIMENT
Liviu Dragnea trece de la politică la gastronomie? Planul ambițios al fostului lider PSD: „O să prezint săptămânal câte o rețetă”

Liviu Dragnea nu se lasă, ci vrea să revină în lumina reflectoarelor, chiar dacă legea nu îi permite să mai fie ales până în anul 2024. Spune că vrea să se lupte cu marile puteri, să scape țara de PSD și PNL și să facă din România o țară suverană. Și mai vrea să-i învețe pe români…să mănânce sănătos.
Liviu Dragnea trece de la politică la gastronomie?
Liviu Dragnea nu are de gând să renunțe la politică nici în ruptul capului. A recunoscut recent ce planuri are, după eșecul de la Alianța Pentru Patrie. Vrea să facă un nou partid, dar și să îi învețe pe români să mănânce sănătos. Chiar vrea să prezinte câte o rețetă pe săptămână.
„Primul obiectiv este să conving acest popor român că se poate, că există o cale pentru ieșirea din această criză nenorocită,…
Citește mai mult pe impact.ro

Timișenii pot trece granița în Serbia, pe bicicletă, o dată pe lună. Măsura va începe odată cu acest sfârșit de săptămână, până în octombrie 2023.
Iniţiativa este a Consiliului Judeţean Timiş, care ceruse Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, în perioada martie-octombrie 2023, între orele 8.00 – 20.00, în zona comunei Uivar, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timişoara şi Zrenjanin, la frontiera româno – sârbă.
Deschiderea are loc în contextul evenimentelor culturale care se vor desfăşura în Timişoara şi în judeţul Timiş în cursul anului 2023 cu ocazia Programului „Timişoara Capitală Europeană a Culturii”.
Iniţiativa CJ Timiş vine în urma succesului din septembrie 2022, când administraţia judeţeană a organizat o tură ciclistă Timişoara – Zrenjanin, cu ocazia Zilei Cooperării Transfrontaliere.
Peste 800 de persoane, din ţară şi din străinătate, au trecut atunci graniţa, fiind depăşite toate aşteptările.
Timişenii pot trece graniţa în Serbia pe bicicletă, o dată pe lună. Trecerea frontierei se va face pe baza cărţii de identitate
În prezent, în urma demersurilor CJ Timiş, se va putea circula cu bicicleta pe toată lungimea celor peste 70 de km de pistă de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega dintre Timişoara şi Zrenjanin.
Trecerea frontierei se va face pe baza cărţii de identitate.
Weekend-urile preconizate în care trecerea în Serbia va fi posibilă pe pista de pe malul Begăi sunt următoarele: 25 – 26 martie, 29 – 30 aprilie, 27 – 28 mai, 3 – 4 iunie, 24 – 25 iunie, 29 – 30 iulie, 26 – 27 august, 23 – 24 septembrie şi 28 – 29 octombrie.
„Am reuşit să transformăm în realitate o idee care, la început, părea de nerealizat: să putem merge pe bicicletă de la Timişoara la Zrenjanin, pe cea mai lungă pistă de cicloturism din România.
Prin această iniţiativă, încurajăm un stil de viaţă sănătos, promovăm legătura turistică între România şi Serbia şi încurajăm economia locală”, a spus Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.
Sursa: MediaFax

Bărbatul dat dispărut marți pe Dealul Corbului, în localitatea Preluca, a fost găsit fără viaţă de salvatorii montani, căzut într-o râpă adâncă de peste 80 de metri, a informat, miercuri, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.
„Persoana rătăcită (84 de ani) a fost găsită decedată, căzută într-o râpă cu apă de peste 80 metri. A fost extrasă prin tehnica de coardă şi lansat tot cu ajutorul corzilor până la punctul de unde va fi transportat cu ajutorul tărgii UT 2000 până la maşina de la Medicina Legală”, a precizat reprezentantul Salvamont Maramureş.
Dispariţia bătrânului a fost anunţată, marţi seara, după ce în cursul după amiezii a fost căutat de localnici şi rude fără a fi găsit. Agerpres

O nouă schemă a României în valoare de 103 milioane euro (512 milioane RON) pentru sprijinirea construirii de instalații de stocare a energiei electrice, a fost aprobată miercuri de Comisia Europeană.
Măsura va fi finanţată parţial prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă („MRR”), în urma evaluării pozitive de către Comisie a Planului de redresare şi rezilienţă al României şi a adoptării acestuia de către Consiliu.
Scopul acestei scheme este să sprijine investiţiile în instalaţiile de stocare a energiei electrice pe bază de baterii, permiţând o integrare fără probleme a energiei din surse regenerabile eoliene şi solare în sistemul energetic din România.
Ajutoarele din cadrul schemei vor fi sub forma unui grant direct pentru proiecte selectate printr-o procedură de ofertare concurenţială.
Ajutorul acordat fiecărui beneficiar nu va depăşi: 100 % din deficitul de finanţare al proiectului, 167.000 euro per MWh de capacitate de stocare instalată sau o sumă maximă de 15 milioane euro.
Proiectele vor fi selectate până la 31 decembrie 2023 şi trebuie finalizate până la 31 decembrie 2025.
Comisia a constatat că schema propusă de România este necesară şi adecvată pentru a accelera investiţiile în instalaţiile de stocare a energiei electrice, contribuind astfel la obiectivele strategice ale UE legate de tranziţia verde.
În plus, Comisia a concluzionat că schema este proporţională, deoarece ajutorul va fi limitat la minimul necesar, şi că nu va avea efecte negative nedorite asupra concurenţei şi a schimburilor comerciale din UE.
Pe baza acestor considerente, Comisia a aprobat schema României în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.
Sursa: MediaFax

Un incendiu a izbucnit miercuri după-amiază la o locuință aflată într-o localitate din Argeș.
Potrivit ISU Argeș, incendiul a izbucnit la o locuință aflată la numărul 4, pe strada Barăci, din localitatea Valea Mare Pravăț.
Către locul solicitării se deplasează pompierii de la Detașamentele Câmpulung și Mioveni cu două echipaje de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.
Au fost suplimentate forțele de intervenție cu încă o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul Câmpulung.
Din primele informații, arde acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați.