Connect with us

EVENIMENT

Locuitorii din 10 comune clujene nu au vrut cărți electronice de identitate cu cip. Cât costă?

Publicat

carte electronica de identitate.jpg

La nivelul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor (DJEP) Cluj au fost emise un număr de 3.611 cărți electronice de identitate în perioada 02.08.2022- 04.09.2023, iar la acestea se adaugă cele aproape 10.000 emise la nivelul municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, se înregistrează 10 comune în care locuitorii nu au solicitat niciun document cu cip.

Potrivt DJEP Cluj, primele 3 localități din județul Cluj, altele decât muniicpiul Cluj-Napoca, cu cel mai mare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Facilități pentru români în 2024. Legi în pregătire la Senat, cu reduceri de impozit sau alte beneficii

Publicat

facilități pentru români în 2024. legi în pregătire la senat,

La Senat au fost depuse mai multe proiecte de lege care ar putea pune presiune pe bugetul de stat, în condițiile în care sunt aplicate măsuri de austeritate.

Unul dintre acestea prevede reducerea impozitului pe clădiri și terenuri pentru persoanele fizice care fac dovada a trei donări de sânge în cursul unui an.

Condiţia este ca donarea să fie făcută într-un spaţiu şi loc adecvat şi autorizat pentru această activitate.

Proiectul permite ca fiecare autoritate deliberativă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Arhiepiscopul Teodosie, urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influenţă

Publicat

ips teodosie.jpg
Arhivă foto

Procurorii Serviciului Teritorial Constanța al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au deschis urmărirea penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie Petrescu, sub acuzația de săvârșire a infracțiunii de cumpărare de influență.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de DNA, în acelaşi dosar este urmărit penal şi un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă.

„În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie (…) ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

La acea discuţie ar fi participat şi celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică ‘înţelegerea’ respectivă”, se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, suma de 800.000 lei urma să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

„Light Up your Winter Holidays” la Iulius Mall Cluj, cu Circus Christmas

Publicat

011 e1701765439184.png

Save the date – 6 decembrie 2023! Adu-ți întreaga familie la Iulius Mall Cluj pentru „Light Up your Winter Holidays”! O să-ți placă tematica Circus și luminițele, care pun în scenă într-un mod magic un spectacol complet. Vino să îl întâlnești pe Moș Crăciun, bucură-te de o paradă specială și un concert de colinde! Împreună dăm start celui mai așteptat sezon, prin aprinderea decorațiunilor de sărbători! Pregătește-te pentru un final de seară memorabil,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cartea de identitate electronică va fi eliberată gratuit. Condițiile propuse de Ministerul de Interne

Publicat

cartea de identitate electronică va fi eliberată gratuit. condițiile propuse

Cartea de identitate electronică va putea fi obținută gratuit. Prevederea se regăsește într-un proiect pus în consultare publică de către Ministerul Afacerilor Interne.

Acesta prevede că:

Persoanele cu vârsta mai mare de 14 ani sunt scutite de la plata contravalorii cărții electronice de identitate solicitate:

  • pentru prima cerere, într-un interval de timp de 5 ani (OUG nr. 97/2005)
  • ori de câte ori este necesar

Condiţia de vârstă se consideră a fi îndeplinită cu 180…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe