Connect with us

ACTUALITATE

Locuitorii din Shanghai stau ore întregi la coadă pentru a fi testați COVID

Publicat

test antigen covid pixabay.jpg

Locuitorii din Shanghai stau ore întregi la coadă pentru a fi testați COVID și trebuie să prezinte rezultate negative la intrarea în spațiile publice, ceea ce provoacă noi nemulțumiri în rândul populației care a trecut printr-un lockdown de două luni, potrivit Reuters.

Lockdown-ul COVID s-a încheiat în Shanghai, însă ușurarea locuitorilor face loc rapid frustrării. Acum, oamenii trebuie să aștepte ore întregi la coadă pentru testele de depistare a virusului și au nevoie de rezultate negative pentru a li se permite accesul în spațiile publice.

Centrul comercial și de afaceri al Chinei a ridicat miercuri restricțiile pentru majoritatea celor 25 de milioane de locuitori. Însă cetățenii trebuie să aibă dovada că au făcut un test COVID în ultimele 72 de ore pentru a putea intra în zone precum mall-uri și birouri sau chiar pentru a folosi metroul și autobuzele.

Autoritățile au construit 15.000 de locuri de testare și au instruit mii de lucrători pentru a preleva probe din gât. Cu toate acestea, cozile lungi la temperaturi de până la 31 de grade Celsius au devenit o priveliște obișnuită miercuri și joi.

Locuitorii din Shanghai stau ore întregi la coadă pentru a fi testați COVID: Ce o postat o persoană pe o rețele de socializare

O persoană a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu un afiș de la o cabină care avertiza asupra unei așteptări de 4,5 ore.

„Am ieșit din coșmarul închiderii doar pentru a intra în coșmarul testării PCR de 72 de ore”, a declarat o rezidentă din Shanghai, refuzând să își dea numele.

Chinezii au păreri împărțite.

„Este supărător, dar nu avem de ales. Acest lucru este pentru binele tuturor”, a spus altă persoană.

Alte orașe chinezești, inclusiv Beijing și Shenzhen, au impus măsuri similare în cadrul unei politici naționale zero-COVID care urmărește să taie orice lanț de infecție.

Locuitorii din Shanghai stau ore întregi la coadă pentru a fi testați COVID: China a anunțat că își va menține abordarea

În ciuda nemulțumirilor profunde stârnite de restricțiile stricte din Shanghai, China a anunțat că își va menține abordarea. China susține că politica zero-COVID este necesară pentru a salva vieți și pentru a preveni prăbușirea sistemului de sănătate.

Acest lucru înseamnă că testarea COVID devine din ce în ce mai mult o caracteristică a vieții de zi cu zi. Obiectivul Chinei este de a avea locuri de testare la o distanță de 15 minute de mers pe jos pentru toată lumea din marile orașe.

Cu toate acestea, mulți locuitori din Shanghai simt că se află foarte aproape de a reveni în izolare.

Joi, videoclipuri distribuite pe rețelele de socializare au arătat oameni care fugeau din luxosul centru comercial International Finance Centre (IFC). Se pare că angajații complexului au împiedicat oamenii să intre sau să iasă, această fiind o practică obișnuită atunci când se constată un rezultat pozitiv la testul COVID.

Mall-ul IFC a emis ulterior un anunț prin care a anunțat că s-a redeschis la ora locală 12.30, după ce a efectuat o dezinfecție completă, fără a spune dacă a existat un test COVID pozitiv la fața locului. Centrul comercial nu a răspuns solicitărilor jurnaliștilor prin care se solicitau explicații.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

maria.jpg

Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

BOBEICĂ NARCISA MARIA are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălțime, păr brunet lung, ochi negri.

Vestimentație: Blugi de culoare gri, hanorac, adidași albi, purta un ghiozdan de culoare neagră, cu model floral.

“Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbat din Dersca, fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat

Publicat

drogat11.jpg

Luni, polițiștii din Mihăileni au oprit pentru control, drumul comunal DC 77, în comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat, de 43 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea nu este înmatriculat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis și punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un șofer din municipiul Botoșani a luat pe capotă un pieton mort de beat

Publicat

accident 1 1.jpg

Un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Botoșani, în timp ce se deplasa cu autoturismul, pe strada Săvenilor ar fi acroșat un pieton, care se angajase în traversarea părții carosabile, prin loc nepermis și fără să se asigure.

 

În urma impactului, victima, un bărbat, de 73 de ani, a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

Atât conducătorul auto, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul victimei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 34 de ani din Hlipiceni a vrut iubire cu forța. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

Publicat

bataieabuz femeie violenta 1000x600.webp.webp

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 34 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 13 aprilie 2024, în timp ce se afla în locuința unei tinere, pentru a desfășura diferite activități, ar fi agresat-o sexual, respectiv, ar fi pipăit-o prin constrângere.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continaute sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală.

Urmăriți Botosani24.ro și pe

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe