Connect with us

EVENIMENT

Locul din România pe care americanii îl recomandă pentru vacanța de iarnă. A ieșit pe locul 1, este foarte romantic

Publicat

locul din românia pe care americanii îl recomandă pentru vacanța

Europa are locuri incredibile, iar unele îi fac pe vizitatori să simtă că sunt într-un basm, de aceea continentul nostru merită să fie exploatat. Iar iarna este un bun prilej pentru a descoperi orașe pitorești și mâncăruri tradiționale pentru acest anotimp. Un astfel de loc din România se află într-un top internațional, pe care americanii îl recomandă pentru vacanța de iarnă.

Loc din România, primul într-un top internațional al destinațiilor de iarnă

Site-ul american The Travel a realizat un top cu primele zece locuri din lume care ar trebui vizitate iarna. Printre acestea se află destinații din țările scandinave, dar și din Slovenia, Austria, Belgia sau Cehia. De asemenea, americanii recomandă și un loc din România.

Este vorba despre Transilvania, „o destinație surprinzător de romantică”, pe…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 50.000 de persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore. 6.843 sunt cetăţeni ucraineni

Publicat

frontiera politia iarna

Un număr de peste 58.000 de persoane au intrat în România, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 6.843 sunt cetățeni ucraineni.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 07.02.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 121.600 de persoane, cetățeni români și străini și peste 38.150 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 58.159 de persoane, dintre care 6.843 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 07.02.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.495.110 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Salvamont Mureș: Dacă credeți că declanșarea unei avalanșe se întâmplă doar celorlalți, vă înșelați! Recomandări

Publicat

salvamont mureș: dacă credeți că declanșarea unei avalanșe se întâmplă

Salvamontiștii mureșeni au transmis printr-o postare pe pagina de pagina de Facebook o serie de recomandări pentru persoanele care se aventurează pe munte iarna și care nu au experiență în cazul unei avalanșe.

Potrivit Salvamont Salvaspeo Mures, prea des, vedem oameni care urcă pe munte iarna și nu au experiență în cazul unei avalanșe și ignoră și previziunile nivometeorologice.

Salvamontiștii le roagă pe aceste persoane să citească cu atenție următoarele rânduri:

  • Dacă credeți că declanșarea unei avalanșe se întâmplă doar celorlalți … ei bine, vă înșelați foarte mult!
  • Dacă nu știți să căutați o persoană dispărută într-o avalanșă … corect … atunci mă îndoiesc că ați putea să evaluați corect pericolul unei avalanșe.
  • Dacă crezi că ești bun și pregătit …. atunci trebuie să știi…

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doliu în muzica populară. Doi artiști renumiți s-au stins din viață

Publicat

doliu în muzica populară. doi artiști renumiți s au stins din

Lumea muzicii populare din România este în doliu, după ce doi mari artiști ai țării s-au stins din viață. Este vorba despre violonistul Alexandru Ciurcui și de „Privighetoarea Banatului”, Simona Maria Teodorescu. Moartea acestora a adus în sufletele celor dragi multă durere.

Doliu în lumea muzicii populare. S-a stins din viață un mare violonist

Lumea muzicii populare din România este mai săracă! Violonistul Alexandru Ciurcui, Șandorică, așa cum era cunoscut, a plecat la cele veșnice, anunțul fiind făcut de către artistul Alexandru Pugna, care a transmis și un mesaj emoționant de adio.

Artistul a făcut parte din Taraful de Soporu de Cîmpie, înființat chiar de către tatăl său. De-a lungul carierei sale, Alexandru Ciurcui a fost un real sprijin pentru instituțiile de cultură din județul Cluj, în…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rafinăria Petrobrazi, amendată cu 100.000 lei de către comisarii de mediu din Prahova

Publicat

rafinaria petrobrazi sursa foto fb
sursa foto: Facebook, arhivă foto

Rafinăria Petrobrazi a fost amendată de către comisarii de mediu din Prahova, în urma unui control efectuat pe fondul numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv şi a apariţiei unui trend de depăşire a valorilor limită la indicatorul hidrogen sulfurat (H2S).

Conform unui comunicat postat, miercuri, pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova, comisarii au aplicat o sancţiune de 100.000 lei în urma neconformităţilor constatate la controlul efectuat.

„Controlul a fost iniţiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei precum şi a apariţiei unui trend de depăşire a valorilor limită la indicatorul H2S înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA).

În cadrul controlului comisarii au constatat nerespectarea unor condiţii din actul de reglementare, precum şi a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferice.

În vederea evitării unor astfel de situaţii comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operaţiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări a calităţii aerului dincolo de limitele amplasamentului”, arată sursa citată. Agerpres

Citește mai departe