Connect with us

EVENIMENT

Lucrare muzicală dedicată lui Dumitru Fărcaș, în primă audiție la concertul Zilei Națiunilor Unite de la Cluj-Napoca

Publicat

dumitru farcas boc faceboook 4.jpg

Taragotistul Cristian Totpati va interpreta, joi, la Cluj-Napoca, în primă audiție, la evenimentul ”Cântec pentru lume – concert dedicat Zilei Națiunilor Unite”, o lucrare scrisă de maestrul Constantin Arvinte în memoria lui Dumitru Fărcaș, pentru taragot și orchestră simfonică.

Originar din Satu Mare, Cristian Totpati are o legătură profundă cu orașul Cluj-Napoca, unde, în timpul studenției, a fost membru al Orchestrei Ansamblului Studențesc…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bursele pentru studenți și doctoranzi au fost majorate. Cât vor primi în anul universitar 2024 – 2025

Publicat

bursele pentru studenți și doctoranzi au fost majorate. cât vor

Bursele pentru studenți și doctoranzi au fost majorate în anul universitar 2024-2025. Anunțul a fost de ministrul Educației, Ligia Deca. 

„Am aprobat noul ordin de ministru privind bursele studenților. Cuantumul minim al bursei sociale se propune anual de către Comisia Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior și trebuie să acopere cheltuielile minime de masă și cazare.

Astfel, pentru acest an…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reforma pensiilor: Noi reguli de indexare a pensiilor şi reducerea pensionării anticipate. Schimbări majore, anunțate de Guvern

Publicat

reforma pensiilor: noi reguli de indexare a pensiilor şi reducerea

Ministerul Finanțelor a publicat vineri seara Planul Bugetar – Structural pe Termen Mediu 2025 – 2031. În cadrul acestuia, principalele măsuri incluse în Reforma pensiilor (R8) sunt creşterea contribuţiilor la Pilonul II, de la 4,75% la 6% până în anul 2031, digitalizarea sistemului de pensii private, introducerea unei noi reguli de indexare a pensiilor şi reducerea pensionării anticipate. 

„Reforma, parte a PNRR-ului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA în următoarele patru săptămâni. Temperaturi RIDICATE la început, apoi o ușoară răcire

Publicat

toamna cluj3 e1729846363240.jpg

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2024. Se anunță un sfârșit de octombrie plăcut, cu temperaturi peste cele specifice. 

Săptămâna 28 octombrie – 4 noiembrie

La începutul săptămânii viitoare, vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 2 şi 12…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod Galben de ceață în județul Alba. Vizibilitatea scade izolat sub 50 de metri. Localitățile vizate

Publicat

cod galben de ceață în județul alba: vizibilitatea scade sub

Meteorologii au emis sâmbătă dimineața o atenționare Cod Galben de ceață valabilă în mai multe zone din județul Alba până la ora 10:00.

Potrivit ANM, este vizată zona localităților Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Jidvei, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Lopadea Nouă, Daia Română, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Lunca Mureșului, Ciugud, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe