Connect with us

EVENIMENT

Restricții de trafic pe DN 21 în judetul Călărați. Se repară trecerea de nivel cu calea ferată, pe linia CF Feteşti-Ciulniţa

PublicatArhivă foto

Traficul rutier pe DN 21 în județul Călărași se va desfăşura cu restricţii, ca urmare a efectuării unor lucrări de reparaţii la trecerea nivel de cale ferată.

Potrivit unui comunicat remis de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, în perioada 24 mai – 6 iunie se efectuează lucrări de reparații la trecerea la nivel de cale ferată de la km 111+177, linia CF Feteşti – Ciulniţa, situată în zona localităţii Drajna Nouă, judeţul Călăraşi.

Potrivit sursei citate, lucrările de reparaţii la trecerea la nivel cu calea ferată (TN) constau în montarea de dale strail şi refacerea sistemului rutier, în vederea creşterii gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi feroviare.

Amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată se va realiza cu dale noi din cauciuc, iar de o parte şi de alta a căii ferate, la marginea drumului, se vor monta parapete metalice de ghidare a vehiculelor, în zona trecerii la nivel.

Compania feroviară menţionează că, în perioada de execuţie a lucrărilor, traficul feroviar se va realiza alternativ pe câte un fir de circulaţie, iar traficul rutier se va desfăşura alternativ pe o singură bandă de mers, conducătorii auto fiind rugaţi să respecte în timpul zilei, în intervalul orar 7:00 – 20:00, traseul semnalizat cu piloţi de dirijare, dotaţi cu staţii de emisie recepţie, iar, în timpul nopţii, între orele 20:00 – 7:00, dirijarea circulaţiei se va realiza pe baza semafoarelor electrice.

De asemenea, în perioada 24 mai, ora 20:00 – 25 mai, ora 8:00, respectiv 25 mai, ora 20:00 – 26 mai, ora 8:00, circulaţia rutieră pe DN 21, la poziţia km 105+540, în comuna Dragalina, sat Drajna (judeţul Călăraşi), pe relaţia Călăraşi – Slobozia şi retur, va fi închisă la trecerea la nivel cu calea ferată (intersecţia DN21 cu DN3 A), circulaţia autovehiculelor pentru ruta Călăraşi – Slobozia, şi retur, urmând să fie deviată pe următoarele rute ocolitoare: autovehiculele cu MTA de până la 3,5 tone pe ruta DN3A – Dragalina DC20 – DN21; autovehiculele cu MTA mai mare de 3,5 tone pe traseul DN3A – Feteşti – DN3B Stelnica – DN2A Mihail Kogălniceanu – Slobozia.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Accident pe DN 1, în Prahova. Trei persoane implicate după impactul dintre două autoturisme

Publicat

Un accident rutier a avut loc, miercuri după-amiaza, pe DN 1, în apropiere de localitatea Băicoi din județul Prahova. Trei persoane implicate după coliziunea dintre două mașini.

Potrivit ISU Prahova, pompierii au asigurat zona în urma unui accident produs pe DN1 în dreptul localității Băicoi, Paralela 45.

În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme.

În urma impactului dintre cele două autoturisme, a rezultat rănirea a trei persoane.

Conform sursei citate, la fața locului au fost mobilizate un echipaj de stingere și unul de prim ajutor.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod portocaliu de inundații pe râuri din 16 județe

Publicat

Arhivă foto

Hidrologii au emis miercuri o avertizare Cod portocaliu de inundații, valabilă până joi pe râuri din 16 județe.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, sunt vizate de Codul portocaliu râurile din bazinele hidrografice: Olt (judeţele: Harghita, Covasna şi Braşov), Ialomiţa (judeţele: Dâmboviţa, Prahova, Ilfov şi Ialomiţa), Buzӑu (judeţele: Braşov, Covasna, Buzӑu şi Prahova), Rm. Sărat (judeţele: Buzău şi Vrancea), Putna (judeţul Vrancea), Trotuş (judeţele: Harghita, Covasna, Neamţ, Bacău şi Vrancea), Bârlad (judeţele: Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Siret (judeţul Galaţi), Prut (judeţele: Vaslui şi Galaţi) şi râurile din Dobrogea (judeţele: Tulcea şi Constanţa).

Avertizarea este în vigoare de miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 12.00.

De asemenea, până joi, la ora 24.00, mai multe râuri sunt sub avertizare Cod galben de inundații.

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Mureş, Niraj, Târnava Mare, Târnava Micӑ (judeţele: Harghita, Mureş și Sibiu), Olt (judeţele: Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu), Argeş (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov), Ialomiţa (judeţele: Dâmboviţa, Prahova, Ilfov şi Ialomiţa), Călmăţui (judeţele: Buzău şi Brăila), Buzӑu (judeţele: Braşov, Covasna, Buzӑu şi Prahova), Rm. Sărat (judeţele: Buzău şi Vrancea), Putna (judeţul Vrancea), Trotuş (judeţele: Harghita, Covasna, Neamţ, Bacău şi Vrancea), Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău), Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ), Suceava (judeţul Suceava), Bârlad (judeţele: Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi) şi râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avocat din Constanţa, condamnat pentru trafic de influenţă după ce a cerut bani de la un proxenet pentru un denunţ

Publicat

sentinta proces tribunal
Arhivă foto

Tiberiu Bogdan Ionescu, avocat din cadrul Baroului Constanţa, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă şi favorizarea făptuitorului, într-un dosar în care este acuzat că a cerut bani de la un bărbat cercetat pentru proxenetism, pentru a-l ajuta să facă un denunţ şi a beneficia astfel de o pedeapsă mai blândă.

Instanţa a dispus 3 ani sub supraveghere în cazul avocatului, perioadă în care acesta va presta 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf.Apostol Andrei” Constanţa.

Potrivit DNA, în perioada mai – iunie 2016, Tiberiu Ionescu a pretins de la o persoană (martor în dosar) cercetată pentru şantaj şi proxenetism, printr-un intermediar, suma de 1.000 euro, din care a primit efectiv suma de 3.800 lei.

“Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unor lucrători de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, pe care îi poate determina să îi furnizeze informaţii legate de comiterea unor infracţiuni de trafic de droguri aflate în instrumentare. Informaţiile respective urmau să stea la baza unui denunţ pe care martorul trebuia să-l depună la unitatea de Parchet şi astfel să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsă, prevăzute în legislaţia specială”, susţin procurorii.

DNA precizează că, în aceeaşi perioadă, avocatul chiar i-a furnizat persoanei respective “informaţiile” promise, care, însă, nu au avut finalitatea aşteptată de martor, nefiind reale.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact între două autoturisme, pe DN 17 C, în Bistrița-Năsăud. Un bărbat a ajuns la spital

Publicat

Un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane a  avut loc, miercuri după-amiază, pe DN 17 C, în localitatea Dumitra din județul Bistrița-Năsăud. Un bărbat de 32 de ani a fost rănit după impactul dintre două mașini.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, miercuri dimineață, pe Drumul Național 17C, în localitatea Dumitra, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

Coliziunea a avut loc între un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Coșbuc și un altul, condus de un bărbat de 77 de ani, din localitatea Dumitra.

Conform sursei citate, accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto din Coșbuc care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsaud- Compartimentul Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea cauzei și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Citește mai departe